Wednesday, March 5, 2008

"Fighting the yellow dragon"

Φίλες και φίλοι γειά σας. Το σημερινό μας κείμενο θα είναι συνέχεια του προηγουμένου. Όλη αυτή η ιστορία θα μπορούσε να έχει έναν τίτλο: "fighting the yellow dragon". Βασικά εμείς τον κίτρινο τύπο τον βλέπουμε σαν την λερναία ύδρα, αλλά δεν υπάρχουν στην μυθολογία και αναφορές για το χρώμα της ύδρας, γι'αυτό τον παρουσιάζουμε σαν τον δράκο.
Τι νιώθεις πολεμώντας ένα τέρας, που του κόβεις τα πλοκάμια και αυτό βγάζει άλλα δέκα; Απελπισία και κούραση... Κάπως έτσι μπορούμε να περιγράψουμε την "θερμή" σχέση μας με την γνωστή κίτρινη φυλλάδα που προσπαθεί να μας εξοντώσει εδώ και εννάμιση χρόνο. Όσο και "μικροί" και "ασήμαντοι" να είμαστε δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Μπορεί σε κάποιους αυτό να φαίνεται σαν πείσμα και σαν άσκοπη κατανάλωση ενέργειας και χρημάτων. Τις συμβουλές του τύπου "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη", "μην τους δίνεται σημασία", "πρέπει να δείξεται ανωτερότητα"(!) τις έχουμε ακούσει πολλές φορές. Από την πείρα μας μπορούμε να πούμε -με μεγάλη σιγουριά- ότι αυτές οι απόψεις δεν είναι σωστές. Η κιτρινίλα σαν γενικό φαινόμενο πρέπει να πολεμηθεί. Αυτή είναι η κοινωνική, συναισθηματική, ηθική και αν θέλεται αισθητική άποψή μας.
Ποιός μας λέει ότι οι έννοιες "συνείδηση", "υπευθυνότητα", "εντιμότητα" είναι απαρχειομένες στην εποχή μας; Πολλοί προσπαθούν να μας περάσουν αυτήν την ιδέα αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι- εκτός από εμάς- οι οποίοι δεν συμφωνούν με αυτά. Υπάρχει ακόμα η έννοια "τιμή"(από το τιμιότητα, για "κάποιους" που ίσως δεν καταλάβουν). Σε τι φταίμε εμείς ότι για τον δημοσιογράφο Στ. Χίο η λέξη τιμή είναι μάλλον μια έννοια αδιανόητη; Απ'ότι φαίνεται εμπέδωσε πολύ καλά την φράση "το έκανα από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, εκτελώντας το καθήκον μου". Ποιός του αναθέτει αυτά τα καθήκοντα; Ο ελληνικός λαός; Η κυρία κατίνα; Μήπως ο εκδότης του; (αλλά θα αφήσουμε τον τελευταίο). Και για τις τρείς μηνύσεις που κάναμε στην εφημερίδα εσπρέσο, ο εκδότης απαντάει ότι δεν έχει καμμία ιδέα για τα συκοφαντικά άρθρα και ασχολείται μόνο με τα οικονομικά ζητήματα της εφημερίδας. Όπως λένε και οι άλλοι, είναι μία κατάσταση "βαριάς άγνοιας". Μήπως αυτός ο κύριος αμφισβητεί οτι όποτε βγάζει το όνομά μου στο πρωτοσέλιδο, οι πωλήσεις δεν ανεβαίνουν;
Για να του θυμήσουμε μερικά πρωτοσέλιδα:
"Οι άγνωστες καταθέσεις για τον Άλεξ"
"Θάψαμε τον Άλεξ ζωντανό"
"Περίεργη κατάθεση για τον πατριό"
"Νέο φρικτό μυστικό για τον Άλεξ"
"Ξέρω πολλά για τον Άλεξ. Η Νατέλα και ο πατριός δεν μας τα έχουν πεί όλα, έχουν ένα μυστικό"
"Οι διάλογοι της φρίκης. Για Άλεξ, σεξ και πελάτες με αυτοκίνητα"
Αυτά είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα, δεν θα τα γράψουμε όλα λόγω έλλειψης χρόνου.
(Θαυμάστε δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και αίσθημα δημοσιογραφικής ευθύνης!!)
Αφού δεν τα ήξερε όπως λέει, τον παρακαλούμε θερμά να αχοληθεί με το αίτημά μας -να συμαζέψει κάπως τον συντάκτη του γιατί ποιός άλλος μπορεί να το κάνει, αν όχι ο εκδότης, και μερικές φορές να διαβάζει λιγάκι και την εφημερίδα του,γιατί τελευταία τα "παλικάρια του" τα έχουν βρεί πολύ εύκολα. Μπαίνουν στο μπλόγκ μας, διαβάζουν το τι γράφουμε και την επόμενη μέρα βγάζουν ολόκληρα άρθρα παραποιώντας τα στοιχεία.
Αλλά αυτό δεν είναι και το ποιό άσχημο. Πως σας φαίνεται η παράνομη χρήση της απόρρητης δικογραφίας με σκοπό να βλάψουν την υπόληψη, όχι μόνον την δική μας, αλλά και του γυιού μας; Καλά διαβάσατε. Ο Χίος δεν σεβάστηκε την μνήμη του άτυχου δολοφονημένου παιδιού μας επειδή θεώρησε ότι θα κερδίσει κάτι βγάζοντας απίστευτες βρωμιές, στηρίζοντας την "άποψη γνωστού ποινικολόγου" ο οποίος του προσκόμισε παράνομα την δικογραφία. Για όλα αυτά λοιπόν "φάγανε" μήνυση και οι δύο. Ας αποδείξουν τώρα, ότι δεν ήθελαν να βλάψουν την υπόληψή μας, δεν ήθελαν να κατευθύνουν αλλού την υπόθεση, δεν ήθελαν να χάσουμε την υποστήριξη του κόσμου! Αφού ο "γνωστός ποινικολόγος" ανήκει στην πλευρά της υπεράσπισης των δραστών!!! Σαν "χοντρή" πλεκτάνη δεν είναι;
Πάντως ο Στ. Χίος δεν το βάζει κάτω. Στο δικαστήριο στις 29 Φεβρουαρίου δεν εμφανίστηκε στέλνοντας σαν δικαιολογία ένα χαρτί από ιδιώτη γιατρό ότι πάσχει απο έντονη κεφαλαλγία, αγχώδης διαταραχή και ταχυπαλμίες και δεν μπορεί να μετακινηθεί διότι μπορεί να επιβαρυνθεί η κατάστασή του και χρίζει συνεχής παρακολούθησης ψυχολόγου. Οι δικαστές ρώτησαν τον δικηγόρο του, τι είδους αρρώστια είναι αυτή; Απάντηση όμως δεν πήραν. Για μας η απάντηση είναι πολύ απλή -hangover μετά την τσικνοπέμπτη. Άλλωστε το είπε και η συμπαρουσιάστρια του: "ο Στέφανος δεν μπορεί να είναι μαζί μας σήμερα, δεν συνήλθε ακόμα απο τα χθεσινα"!!
Τόσο μεγάλος ο σεβασμός προς την δικαιοσύνη; Πάντως ο εγκαλούμενος δεν ήταν εναντίον της αναβολής για τις 4 Μαρτίου επειδή αυτήν την ημέρα ο Χίος μαζί με τον εκδότη του είχανε και άλλο δικαστήριο στην Βέροια για τον ίδιο λόγο, "συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου". Η δική μας συνάντηση θα γίνει(;) στις 11 Απριλίου. Μέχρι τότε θα θέλαμε την προσωπική σας γνώμη (παρακαλείται ο... "Αθηναίος" να μην κάνει τον κόπο). Τελικά ευθύνεται η όχι ο εκδότης για το περιεχόμενο της εφημερίδας του;

12 comments:

Clandestino said...

Κουράγιο και μην πτοείστε. Κάποια στιγμή πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που πουλάνε αίμα και πόνο για να φέρουν χρήμα στις φυλλάδες τους.

Kleine wolke said...

Ολα όσα συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν στην υπόθεσή σας είναι εξοργιστικά-μιλώ για την εμπορική εκμετάλλευση και για το γεγονός οτι οι αστυνομικές αρχές δείχνουν μόνο αδυναμία και αναλγησία στην περίπτωσή σας.
Δεν είχα ιδέα οτι υπήρχε αυτό το μπλογκ,είχα παρακολουθήσει φυσικα από τον τύπο τις εξελίξεις για την εξαφάνιση του γιού σας και τώρα διαβάζω αυτά που έχετε γράψει και δε μπορώ παρα να θαυμάσω το κουράγιο και το ψυχικό σας σθένος.
Φοβάμαι πως δεν ξέρω τι λέξεις να χρησιμοποιήσω για να συνεχίσω να γράφω, όλες είναι πιστεύω χιλιοειπωμένες και κάπου χάνουν και το νόημά τους... σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να βρείτε επιτέλους το γιό σας,να μάθετε την αλήθεια για το τι του συνέβη και να μπορέσετε να βρείτε κι εσείς τη γαλήνη.

Ο Αιρετικός - The Heretic said...

Κουράγιο, τι να πω... Μ'αυτήν την ιστορία έχω νιώσει αγανάκτηση, αηδία, πίκρα...

Πραγματικά ντρέπομαι για την κοινωνία στην οποία ζω.

euaggelia said...

Ότι και να πείτε έχετε απόλυτο δίκιο!
Μα είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρει τον εκδότη τί εκδίδει η εφημερίδα του;
Και ας πούμε ότι το πρώτο κείμενο του ξέφυγε... τα υπόλοιπα όμως;
Είναι απαράδεκτος αυτός και όσοι υπόλοιποι σας εκμεταλλεύονται. Ντρέπομαι για λογαριασμό τους και ζητώ ταπεινά συγγνώμη εκ μέρους τους.
Καλή δύναμη στον αγώνα σας για την αλήθεια...

GiaNt said...
This comment has been removed by the author.
GiaNt said...

Καλά η Εσπρέσο ανέκαθεν δημοσίευε ηλίθια άρθρα με γελοία συμπεράσματα.. Δεν παραξενεύομαι καθόλου. Παραξενεύομαι με το οτι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που την αγοράζουν..

Να θυμίσω πως η espresso την περίοδο τον φετινών πυρκαγιών έκανε λόγο για «χτυπήματα που θυμίζουν αντάρτικο πόλεως»... Αισχροί πραγματικά..

Στην Καρδιά μας η Ελλάδα said...

Αγαπητή Νατέλα
Σε ένα κράτος που δεν σέβεται τίποτε
Σε ένα κράτος που η σαπίλα και η διαφθορά βαπτίζεται πρόοδος και μεταρρυθμίσεις .
Σε ένα κράτος δικαίου που απαξιώνεται μέρα με την μέρα στα μάτια των πολιτών.

τι περιμένεις ?

να τιμωρεί αποβράσματα και αρουραίους όπως ο Στ.Χίος.??

Εχε ζεστή καρδιά !!!
Δύναμη και υπομονή !!

Σίγουρα ευθύνεται ο Εκδότης και σίγουρα είναι ο τελευταίος κριτής πριν βγεί το έντυπο στην κυκλοφορία
και αν δεν είναι ο ίδιος υπάρχει ο διευθυντής σύνταξης .

όλα αυτά τα έντυπα τύπου ESPRESSO με τα λαμόγια που κρύβονται από πίσω ξέρεις εκτός από αυτήν την τακτική τους να σπιλώνουν ονόματα και ανθρώπους έχουν και ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα να εκμεταλλεύονται τον κόπο επαγγελματιών μικρομεσαίων που με θυγατρικές τους αφήνουν τους αφήνουν φέσι ( δεν τους πληρώνουν δηλαδή)
σε συνεργάτες τους (τι συνεργάτες τα ψάρια τους κοινώς κορόιδα)έτσι τους λένε.Άνθρωποι όπως ο Στ.Χίος, δεν είναι δημοσιογράφοι είναι δημαγωγοί είναι χειρότεροι και από δικτάτορες για αυτό αξίζουν τον μέγιστο εξευτελισμό την καταδίκη τους σε δημοσιογραφική αιώνια σιωπή η καταδίκη όμως δεν θα έχει νόημα να γίνει από οποιοδήποτε δικαστήριο η καταδίκη θα γίνει από τους πολίτες !! και πίστεψέ με είναι η μεγαλύτερη τιμωρία !

Σας εύχομαι από καρδιάς
Καλή δύναμη
Στέφανος Α.Βογιατζόγλου

offshore said...

simfono apolita me ton clandestino kai prostheto pos i espresso mia filada i opia einai gnosti gia tin mi engirotita tis. Den nomizo pos iparhei anthropos s'afti ti hora pou tin pernei sta sovara i pou pistevei pos ta atoma ta opioia grafoun s'aftin einai dimosiografoi. Efhomai na matheis tin alitheia gia to pedi sou kai elpizo na papsoun na anakatevonte atoma san ton Hio me atoma ta opia einai poli pio pano ap'afton.

karotakias !!! said...

Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΕΣΑΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΠΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ

spyros1000 said...

παρακολουθουμε το θεμα τοσα χρονια και δεν κανουμε τιποτε σαν κρατος...
ΝΤΡΟΠΗ.....

Anonymous said...

Aγαπητή Νατέλα ,το μονο που θα ήθελα να σου πω είναι κουράγιο, παρακολουθώ την υπόθεση από τότε που άρχισαν όλα, έχω κλάψει, έχω προσευχηθεί έστω να βρεθεί το σωματάκι του, πραγματικά μισώ όλους αυτούς που μπόρεσαν να κάνουν κακό σε αυτό το αγγελούδι,
και εύχομαι κάποια στιγμή να τιμωρηθούν, κλείνοντας θέλω να πω πως μέσα από την ανύπαρκτη δικαιοσύνη ενός ανυπαρκτου κράτους δεν περιμένω τίποτα , η μονοι λύσει είναι να πάρουμε το νομο στα χερια μας ...
τότε θα μαθευτούν πολλά...
Σου εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη και ελπίζω έστω και αργά κάποιοι να καταλάβουν ότι υπάρχει και θεός ... και εκεί δεν παίρναν τα ψέματα

enastros said...
This comment has been removed by the author.