Monday, May 26, 2008

25 Μαίου Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών

Διαβάζω πολύ στο internet, στα Eλληνικά, Ρώσικα και Αγγλικά. Μπαίνω σε διάφορα σάιτ, επίσημα ( Interpol, Χαμόγελο του Παιδιού, Missing and Murder Children, poiski.ru ) και ανεπίσημα.
2 χρόνια, 3 μήνες, 24 μέρες μετά από την εξαφάνιση (που έγινε αφάνιση) του Αλέξανδρου από την Βέροια, βλέπω φωτογραφίες των παιδιών που εξαφανίστηκαν ή δολοφονήθηκαν. Έβγαλα μερικά συμπεράσματα , διαβάστε αν ενδιαφέρεστε.
α) Σε κάθε κράτος ζούν οικογένειες, που ξυπνάνε κάθε πρωί με την ελπίδα να μάθουν σήμερα τί έγινε με το παιδί τους, και ξαπλώνουν το βράδυ με την πικρή σκέψη ότι ακόμα μια μέρα πέρασε και τίποτα. Σχεδόν πάντα είναι δυσαρεστημένοι από το πόρισμα της ερεύνας, γιατί ότι και να κάνουν οι αρχές φαίνεται λίγο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πληγωμένοι, απογοητευμένοι και στην καλύτερη περίπτωση προσπαθούν να συνεχίζουν την καθημερινή τους ζωή. Όλους μας σώζει η ρουτίνα - η ουσία της ζωής έχει εξαφανιστεί μαζί με το χαμένο παιδί. Μερικοί βρίσκουν παρηγοριά στην θρησκεία, δεν είναι λίγοι αυτοί που απευθύνονται σε μέντιουμ και γενικά παραφυσικές καταστάσεις. Όμως να μην ξεχνάμε, τα παιδιά χάνονται σε αυτόν τον κόσμο και από "ανθρώπινα" χέρια, γι'αυτό ας βρούμε μέσα μας το κουράγιο να συνεχίζουμε με θέσμικους τρόπους, ακόμα καί όταν οι ίδιοι οι θεσμοί μας περιφρονούν.
β) Πιστεύω ότι σχεδόν πάντα οι οικογένειες που χάνουν τα παιδιά τους γίνονται θύματα προκαταλήψεων διαφόρων ειδών. Στην δική μας περίπτωση πολύ κακό ρόλο έπαιξε και η ξένη καταγωγή μας όπως επίσης και το ότι ο συζυγός μου δεν ήταν ο φυσικός πατέρας του Αλέξανδρου. Σχετικά με την ξενοφοβία διάβασα μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που έγινε στο Χάρβαρντ η οποία αποδεικνύει ότι η προκατάληψη για τους ξένους βρίσκεται στο υποσυνείδητο. Αυτός που εκδηλώνει βίαιη συμπεριφορά προς τους ξένους, απλούστατα δεν τους θεωρεί ανθρώπους. Αφού οι προκαταλήψεις βρίσκονται στο υποσυνείδητο , λίγοι καταβάλουν προσπάθεια να χαλιναγωγήσουν τα ένστικτά τους. Γι'αυτό οι περισότεροι έχουν μέσα τους την σκέψη, ότι οι γονείς "φταίνε" για την απώλεια του παιδιού, π.χ. δεν το πρόσεχαν αρκετά. Θυμάστε το ηλίθιο δημοψήφισμα στο internet για τους γονείς της Madleen, και διάφορα άλλα σχόλια; Αυτό πάντα θα το πούνε, κακόμοιροι συμπάσχοντες γονείς... Θα κλείσουμε τ' αυτιά μας, θα επικοινωνούμε μόνο με αυτούς που βοηθάνε πραγματικά, και ας αφήσουμε τους "έξυπνους" να ανταλλάσουν μεταξύ τους τις "απόψεις" τους (Δεν μιλάμε για περιπτώσεις πραγματικής παραμέλησης των παιδιών από τους γονείς, εκεί υπάρχει άλλο πρόβλημα το οποίο θα το συζητήσουμε σε άλλο κείμενο).
γ) Με μεγάλη δυσαρέσκεια ανακάλυψα ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν την αναζήτηση των παιδιών στο internet σαν κάτι αστείο π.χ. στο Ρώσικο σάιτ "έρευνα", εκεί όπου απελπισμένοι γονείς κάνουν ανάρτηση της φωτογραφίας του παιδιού τους με σκοπό να πάρουν έστω την παραμικρή πληροφορία, κάποιοι ανεγκέφαλοι γράφουν σαχλά σχόλια και γενικά κάνουν την πλάκα τους. Αλλά πουθενά και ποτέ εκτός από την Ελλάδα δεν είδα σε κανένα σάιτ ή μπλόγκ να βρίζουν ένα δολοφονημένο παιδάκι. Όποιος είναι τόσο προκατειλημμένος εναντίον των ξένων ας απευθύνεται σε μένα, (όπως ήδη έκαναν μερικοί), και με το όνομά τους - όχι με ψευδώνυμο. Λοιπόν κύριοι ρατσιστές θα βρίζετε εμένα αλλά όχι τον Άλεξ. Πρός το παρών απαντάω προκαταβολικά - είστε ξεδιάντροποι. Απευθύνομαι στον αλητάκο με το nickname "nba studio" και στο σάιτ "antegamisou.com" - αφού είστε στην πλευρά των δολοφόνων που απειλούν καθημερινά στα γυμνάσια της Βέροιας τα παιδιά που τους αντιστέκονται - "πρόσεχε θα σε κάνω σαν τον Άλεξ".
Έχετε το θάρρος να πάρετε ανοιχτά την πλευρά τους; Δηλώστε το επωνύμως.
δ) Η δημοσιότητα βοηθάει μόνο τα πρώτα δύο εικοσιτετράωρα. Από κει και πέρα γίνεται καθαρό ξεπούλημα του θέματος. Αν οι γονείς αντιστέκονται, τους δηλώνουν "ύποπτους". Για να μην τολμάνε να τα βάζουν με τα Μ.Μ.Ε. Αυτό το θέμα χρήζει ξεχωριστού άρθρου, θα το κάνω οπωσδήποτε μέσα στο καλοκαίρι. Θα δείτε μόνοι σας πως λειτουργεί το σύστημα. (Δεν μπορώ να περιμένω το καλοκαίρι για να δηλώσω πόσο υποκριτικά βρίσκω τα σχόλια που διαβάζουμε εκ μέρους του ΕΣΗΕΑ και κάποιων πρώην μελών της Υ.Π.Π.Δ.
Τους παιδεραστές να προσέχουμε να τους έχουμε.... Μην τυχόν να αποκαλύψουμε τα ονόματά τους...
ε) Αγαπητοί γονείς συμπάσχοντες, να είστε πολύ προσεκτικοί στο ζήτημα, από ποιόν δέχεστε βοήθεια. Μόλις βλέπετε ότι ο "σωτήρας" σας βγαίνοντας από την πόρτα σας, "σφυρίζει" τα κανάλια, καλύτερα να τον αποχαιρετήσετε εγκαίρως, αλλιώς μόνο κακό θα σας κάνει. Όποιος βοηθάει πραγματικά δεν κυνηγάει δημοσιότητα.
στ) Να επιμένετε σε αυτό που κάνετε. Κάθε παιδί πάντα βασίζετε στην υποστήριξη των γονέων και την προστασία που του παρέχει η οικογένεια. Γι'αυτόν το λόγο εγώ προσωπικά θα επιμείνω στην τιμωρία των δολοφόνων για την μνήμη του Αλέξανδρου, και δεν θα παρατήσω τις προσπάθειές μου παρότι ήδη δέχομαι μεγάλη πίεση από τους αυτόκλητους "υπερασπιστές της αλήθειας". Αρκετά τιμώρησαν εμάς που είμαστε αναγκασμένοι να βλέπουμε καθημερινά αυτούς που κατέστρεψαν την ζωή μας. Άραγε θα επέμβει ποτέ το κράτος, να τους δώσουν να καταλάβουν τί κάνανε ή όχι; Και αρκετά είπαν για εμάς, για τους γονείς του χαμένου παιδιού, αρκετούς τόνους λάσπης ρίξανε πάνω μας, ας ασχολούνται λιγάκι οι δημοσιογράφοι και με τις λεγάμενες "οικογένειες" των δραστών. Κανείς δεν το κάνει όμως.
Για το τέλος θα κάνουμε μια ευχή. Ας βρεθούν όλα τα χαμένα παιδιά, και ας μην χαθεί ούτε ένα άλλο. Βέβαια με όλα αυτά που διαβάζουμε τελευταία , η ευχή αυτή φαντάζει ουτοπία.
Ερώτηση: Πώς να την κάνουμε πραγματικότητα;

20 comments:

deviousdiva said...

Alex will not be forgotten. You are a courageous woman and your work in helping to prevent this tragedy happening to other families is quite simply amazing. Thank you.

You are in my thoughts as always.

Screaming Rambler said...

Τώρα ανακάλυψα το blog... Ποτέ δε θα καταλάβω τι περνάει μια μάνα που έχασε έτσι το παιδί της, χωρίς να ξέρει ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ.

ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

offshore said...

min asholisai me tous nbi (ntides) tou kosmou, i kakia tous den ehei oria kai kata pasa pithanotita den xeroun ti lene. Apla anoigokleinoun ta stomata tous, etsi apo sinithio.

patsiouri said...

Μη δίνεις σημασία στους ρατσιστές. Είμαι εντελώς άθεη αλλά ώρες-ώρες εύχομαι να υπάρχει θεός και να τους ψήσει αιώνια στα καζάνια της κόλασης.
Μετά σκέφτομαι τον Άλεξ και προσγειώνομαι, όντως δεν υπάρχει θεός...

spyros1000 said...

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ6 ΕΤΩΝ ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ. Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒ+ (ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ) .ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝΜΕΤΣΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ (παιδο-ογκολογικό ) ( 2310 993506 & 2310 993944 )ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

maria_pin said...

Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας αγαπητή κυρία- ίσως κάποιοι κατα βάθως να μη βλέπουν τους αλλοδαπούς σαν ανθρώπους, αλλά δεν υπάρχει "άνθρωπος" στον κόσμο που να μην σπαράζει για μια μητέρα που έχασε το παιδί της.
Καλή δύναμη.

GreekGoddess said...

This is my first time at your blog. All of us Greeks here in Australia know about you and are praying for your beautiful son to be found. Don't listen to evil-doers or atheists. There is a God. He answers my prayers even though I'm an evil person and so of course he will answer yours. Just ask Him and believe and you will get what you ask for in faith.

Óloi kouvaláme éna stavró. Autós eínai o dikós sas. Min to vázete kátw. O pónos sas eínai kai dikós mas. Ótan klaíme gia éna paidí, klaíme stin ousía gia óla ta paidákia tou kósmou. Eúxomai me óli mou tin kardiá na vretheí o Alex zwntanós; na gínei éna thaúma.

Kourágio kai ypomoní. Eímaste óloi mazí sas. Písti na ypárxei móno!

Diotima said...

Νατέλα,

είσαι μία γυναίκα άξια θαυμασμού και αυτό δεν είναι μόνο δική μου άποψη, όλοι όσοι ξέρω στο περιβάλλον μου λένε το ίδιο. Αν έπεσες σε κάποιον ή κάποιους με σε αντιμετώπισαν με ρατσιστική διάθεση τότε πρόκειται για ανεγκέφαλους και δεν αξίζει τον κόπο να σε στεναχωρούν εκτός αν πρόκειται για το περιβάλλον των "καθαρμάτων" που έβλαψαν το παιδί οπότε αυτοί έχουν άλλα κίνητρα και δεν μετράνε.
Σου εύχομαι ειλικρινά να μάθεις τι έχει γίνει με το παιδί σου και όλοι όσοι έφταιξαν να πάρουν την τιμωρία που τους αξίζει: Πρώτα σε αυτή τη ζωή, και αν έχει ο Θεός, και στην άλλη.
Τώρα τι κάθομαι και σου λέω μέσα στον πόνο σου...
Απλά, για να ξέρεις οτι πάρα πολλοί σε υποστηρίζουν, ακόμα και αν δεν έχουν γράψει σε αυτό το blog.
Και κάτι που με τρώει: Ποιος δικηγόρος μπορεί να είναι τόσο κάθαρμα που υπερασπίζεται αυτά τα κτήνη; Τι αμοιβή και ποια φήμη ακούν κατά τη γνώμη του;;;

ΔΑΝΑΗ said...

Νατέλα, είμαι πάντα εδώ. Όσο δε βρίσκεις το γιο σου, κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να βρει δρόμο να φύγει από κοντά σου. Δε μας βλέπεις, δυστυχώς μπροστά σου σουλατσάρουν εκείνοι που πληγώνουν την ψυχή σου... Εκείνη όμως την ώρα να σκέφτεσαι και τις χιλιάδες άλλους που είναι στο πλευρό σου. Νιώσε την αγάπη μας και μην αφήνεις τα κτήνη να σε πληγώνουν.

AATON said...

Πρίν δύο χρόνια βρέθηκα στην Βέροια, και απέναντι απο το σπίτι σου, το οποίο ήταν περικυκλωμένο απο..τσακάλια.
Τελικά, το δράμα σου έγινε ακόμη μια φορά αφορμή, να μπορέσουν να δούν όλοι (όσοι ακόμη μπορούν και βλέπουν) την βρωμιά που υπάρχει στη χώρα μας και να διακρίνουν πολλά ακόμη τσακάλια και ύαινες που παρίσταναν τους σωτήρες και τους σπουδαίους ως τα χτές, και που στην ουσία ήταν κενοί, απλά πουλούσαν μούρη στα κανάλια ελπίζοντας για λίγη φήμη.
Δεν θέλω να σου γράψω ευχές, δεν ξέρω αν τις έχεις ανάγκη ή αν σε παρηγορούν πλέον, έστω και λιγάκι, μετά απο τα όσα πέρασες, το μόνο που μου 'ρχεται να σου γράψω είναι "Κουράγιο, δεν είσαι μόνη σου, ποτέ δεν ήσουν, κι ούτε θα μείνεις ποτέ".

makedonas said...

Μαζί σας Νατέλα και Δημήτρη, υπομονή επιμονή και πείσμα, μην τα παρατάτε, ψηλά το κεφάλι και συνεχίστε μέχρι το τέλος...
Δυστυχώς περάσατε απο αρκετή βρωμιά και ίσως να βρείτε και χειρότερη.
Ο σκοπός όμως είναι ιερός, είναι αυτό που αξίζει να παλέψεις και να βγείς νικητής...
Αγώνας και πάλι αγώνας...

Macedonia_Greece said...

Νατελα και Δημητρη Κουραγιο..οτι και να πουμε θα ειναι λιγο...

Pagouras said...

Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι σε τούτο το ρημαδότοπο θαυμάζουν τον αγώνα σας και δε ξεχνούν...

βουλα said...

καλημέρα Νατελα και Δημητρη!Δεν σας ξεχνώ ούτε εσας ούτε και τον Αλεξ! Εύχομαι μόνο να βρείτε την δικαίωση και ο μικρός την ησυχία που αξίζουν οι άγγελοι!
Με την σκέψη και την αγάπη μου ..κοντά σας πάντα!

Ruth_less said...

Νατέλα και Δημήτρη
Σίγουρα η καθημερινότητα σας δεν είναι εύκολη και ότι κι αν πούμε εμείς δεν την κάνει ευκολότερη αλλά τουλάχιστο να ξέρετε ότι υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι και Ελπίδα για Δικαιωσύνη σ΄αυτό τον σκληρό και άδικο κόσμο.

Συνεχίστε τον αγώνα σας. Μια μέρα θα δικαιωθείτε.

Anonymous said...

Πριν από λίγο ανακάλυψα το blog
Κουράγιο. Δεν έχω σταματήσει ούτε στιγμή να σας σκέφτομαι.Κατάλαβαίνω ότι πονάτε πολύ μην σταματήσετε την ερευνά σας όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα.

spoi said...

Δεν έχω να πω κάτι καινούριο σε σας, παρά το ότι είμαι μάνα 2 αγοριών και συμμερίζομαι όσο μπορω από τη θέση μου την τραγική κατάσταση στην οποία σας υπέβαλλαν κάποιοι.

Η ξενοφοβία και η φοβία που έχουμε στο διαγορετικό είναι ούτως ή άλλως άσχημο πράγμα όταν όμως έχει τέτοια κατάληξη τα πράγματα είναι τραγικά...

Σας θαυμάζω για το εξαίρετο ήθος, την αξιοπρέπεια και την καλώς εννοούμενη περηφάνεια που επιδείξατε αυτά τα 2 και πλέον χρόνια.

Έχετε πλέον έναν ικέτη στον Παράδεισο.

Δέσποινα.

sofia said...

Πονάει η ψυχή μου με σας. Σε θαυμάζω που μπορείς και στέκεσαι. Εγώ είμαι πολύ αδύναμη. Προσεύχομαι να ξεκαθαρίσει κάποτε η κατάσταση.
Καλημέρα

Anonymous said...

Τους απαγωγείς του βιομήχανου τους βρήκανε. Εσύ δεν είσαι βιομήχανος. Εσύ είσαι το ερωτικό αντικείμενο μπάτσων, δικαστών ,μητροπολιτάδων κλπ κλπ. Αυτή είναι η καταραμένη χώρα που ήρθες Άλεξ.

Anonymous said...

Μην ανησυχείς Άλεξ. Υπάρχουν αδέκαστοι δικαστές σαν τον ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου που θα σε βρουν. Είδες πώς τα έκανε με την υπόθεση Ζαχόπουλου. Μόλις βρέθηκε μπροστά στους πολυεκατομμυριούχους σταμάτησαν οι προφυλακίσεις. Η Τσέκου όμως από την πρώτη ώρα μέσα και για 7 μήνες. Περίμενε Άλεξξξ. Αν δε στηθούν καρμανιόλες να κόβουν κεφάλια στην πλατεία συντάγματος μην περιμένεις Νουτέλα. Ό,τι πιο ανήθικο είναι η Ελληνική δικαιοσύνη. Μια σπείρα νταβάδων που καταπατά τα δικαιώματα των πολιτών που τα βάζουν με τη διεφθαρμένη εξουσία των αφεντάδων τους. Να δούμε μέχρι πότε θα τους ανέχεται ο λαός.