Thursday, October 16, 2008

Προς κ. Τριανταφυλλόπουλο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Βέροια 16 Οκτωβρίου 2008
Αρ. Πρωτ. 306

Γραφείο Δημάρχου
Ταχ. Δ/νση Μητροπόλεως 46
Τ.Κ. 59100
Τηλέφωνο 23313 50506
Fax 23310 22330
ΠΡΟΣ : κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο

Αξιότιμε κύριε Τριανταφυλλόπουλε,

Ως Δήμαρχος της Βέροιας, σας διαβεβαιώ ότι μπορώ να εκφράσω με ακρίβεια και πιστότητα τα αισθήματα των συμπολιτών μου, μετά την σειρά εκπομπών σας για το θέμα της εξαφάνισης του Αλεξ : απορία, έκπληξη, στεναχώρια και - γιατί όχι - οργή.
Η απορία δημιουργείται εξ αιτίας της χρονικής στιγμής που επιλέξατε να ασχοληθείτε με το θέμα, μετά από 32 μήνες μη ενασχόλησης. Η δίκη διεξάγεται ήδη, οι κανόνες, γραπτοί και άγραφοι απαιτούν σεβασμό, εμπιστοσύνη στους δικαστές, αυτοσυγκράτηση, υπευθυνότητα, από όλους.
Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν επηρεάζεται από αβασάνιστους ισχυρισμούς ή υποθέσεις τηλεθαμώνων - μόνο τα στοιχεία της δικογραφίας έχουν σημασία. Πρός τι λοιπόν οι εκπομπές;
Βεβαίως, η αλήθεια, όλη ή μέρη της, δεν βρίσκεται στα λεγόμενα των τηλεοπτικών στούντιο αλλά εδώ, στην πόλη μας, όπου η ερευνητική δημοσιογραφία έχει το πεδίο της. Θα μπορούσατε να το κάνετε, όπως - μέχρι τώρα - το έκανε η κυρία Νικολούλη, και να καταθέσετε τα ευρήματα στον Εισαγγελέα, όπως αυτή.
Θα σας ήμασταν ευγνώμονες.
Η έκπληξή μας, που μεγαλώνει από εκπομπή σε εκπομπή, έχει να κάνει με την επίθεση στο πρόσωπο της τραγικής μάνας. Είναι μιά επίθεση που ξεκίνησε αργά και διαβρωτικά, εσχάτως γίνεται κατά κύματα...
Δεν θα σας έχει διαφύγει της προσοχής κύριε Τριανταφυλλόπουλε, ότι η Νατέλα έχει επιλέξει την έννομη και άψογη στάση. Δεν παρεμβαίνει, δεν απαντά στις επιθέσεις, δεν προσπαθεί να επηρεάσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις. Προς τι άλλωστε; Αυτό όμως, ας μην εκληφθεί ως αδυναμία.
Η Νατέλα δεν είναι μόνη της. Κάθε άλλο : όλη η πόλη πονά μαζί της, είναι δίπλα της.
Υποσχέθηκα δημόσια, μπροστά στους συμπολίτες μου, ότι θ' ανεβώ τον Γολγοθά μαζί της. Κι' αυτό κάνω. Και το κάνω, το κάνουμε εδώ στην Βέροια, γιατί γνωρίζουμε άριστα ποιά είναι η Νατέλα, σαν μητέρα, σαν δασκάλα, σαν προσωπικότητα, και είμαστε περήφανοι γι' αυτήν. Σας θυμίζω ότι ανακηρύχθηκε από τον Τύπο "Πρόσωπο της χρονιάς " για το 2006, για τα μαθήματα αξιοπρέπειας και ηθικής που παρέδωσε στην τρικυμισμένη κοινωνία μας.
Ας τη σεβαστούμε, όσοι δεν τη βοηθάμε...
Η στεναχώρια, δημιουργείται, κύριε Τριανταφυλλόπουλε, επειδή, με τον λόγο, τον τρόπο και - ενίοτε - την διάθεση ορισμένων, από το πολυπληθές κάθε φορά, πάνελ σας, αναβιώνουν συνθήκες ζόφου και ηθικού πανικού, παρόμοιες μ' αυτές που ζήσαμε το 2006.
Ζητήματα χιλιοειπωμένα, επαναφέρονται. Ανθρωποι αμφίβολης νοητικής ικανότητας και ψυχικής κατάστασης προσφέρουν "μαρτυρίες " που γίνονται άξονας συγγραφής βιβλίου, άλλοι, σπεύδουν προς την δημοσιότητα παντί τρόπω και μέσω... Ομως, το κεντρικό πρόσωπο, είναι η κυρία Αντωνοπούλου, για την αντιφατικότητα των ισχυρισμών της οποίας είμαι αυτόπτης μάρτυς, εγώ και οι συνεργάτες μου στον Δημαρχείο. Η κυρία αυτή, η οποία όπως γνωρίζω εγκαλείται από την μητέρα του Αλεξ για απιστία τόσο ενώπιον των Δικαστηρίων, όσο και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προσήλθε στην εκδοχή της απαγωγής, αφού προηγουμένως διατείνονταν παντού ότι ο Αλεξ είναι σίγουρα νεκρός ( διάλεξη στην Ελληνοαμερικανική Ενωση ), πιέζοντας μάλιστα τη Νατέλα να το αποδεχτεί και προκαλώντας της νευρική κρίση (Δημαρχείο Βέροιας ).
Αυτή η αντιφατική γυναίκα, που - με τη βοήθεια εκτάκτως δημοσιογραφούντων τοπικώς - τόσο κακό έκανε στην πόλη μας, είναι καιρός να συγκρατηθεί.
Εχοντας προδώσει την εμπιστοσύνη της Νατέλας δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα ν' ασχολείται μαζί της.
Κύριε Τριανταφυλλόπουλε,
Το μυστήριο που περιέβαλε την υπόθεση και πήρε εφιαλτικές διαστάσεις, ανατροφοδοτείται συνεχώς με αποτέλεσμα πολλά κέρδη. Η υπόθεση Αλεξ πλούτισε πολλούς. Η Νατέλα δεν συνεργάστηκε, δεν υπέκυψε, δεν συνήργησε. Ζει απο τον μισθό της.
Κύριε Τριανταφυλλόπουλε,
Επέλεξα να μιλήσω για όλ' αυτά με την γλώσσα της μάνας, του συμπολίτη, του απλού ανθρώπου. Μας έτυχε η πρώτη μεγάλη συμφορά στην χώρα - αποτέλεσμα της παιδικής βίας και εγκληματικότητας. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα αναζητώντας λύσεις. Το κάνουμε ήδη εδώ και καιρό με επιστημονικά συνέδρια (Απρίλιος 2007 ), πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις ( ολόκληρο το 2008 ), αλλά κυρίως με την δημιουργία Δικτύου για την προστασία των παιδιών σε κίνδυνο, των κακοποιημένων γυναικών, των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.
Ολοι οι σύλλογοι εθελοντών που υπήρχαν, αλλά και αυτοί που είναι γεννήματα των γεγονότων και της νέας εποχής ( "Πρωτοβουλία για το Παιδί " , " Ερασμος ") συνεργάζονται με τις Δομές του Δήμου. Η σκύλευση της πόλης πρέπει να σταματήσει. Οποιος θέλει να βοηθήσει, ιδού η Βέροια.
Εμείς θα συνεχίσουμε, βέβαιοι ότι τόσο η τραγική μάνα, όσο και η πολύπαθη πόλη μας, θα λουστούν σύντομα στο φως της Κάθαρσης.
Σήμερα η πόλη γιορτάζει την Απελευθέρωσή της. Εμείς εδώ λέμε σ' όλους Χρόνια Πολλά.

Φιλικά
Η Δήμαρχος της Βέροιας
Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδου

10 comments:

ria said...

πραγματική κυρια η δήμαρχος και τον έσφαξε με το βαμβάκι!

κουράγιο νατέλα είμαστε όλοι κοντά σου...

nikpes34 said...

απιστευτο που ενα υποκειμενο σαν την ρια ασχολειται με τετοια υποθεση.

πολυ καλη η τοποθετηση της δημαρχου,λιτη και περιεκτικοτατη!

akb8862 said...

Να δηλώσω & εγώ την συμπαράστασή μου στην Νατέλα & να πω πως συμφωνώ με την κυρία Δήμαρχο. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Anonymous said...

Άντε κυρία Ογλού. Ανέβα το Γολγοθά να σταυρωθείς να ξεβρωμίσει ο τόπος σαν εκπρόσωπος αυτής της κοινωνίας που σε ψήφισε. Αλήθεια πόσα έβγαλε το ΑΛΤΕΡ από τις διαφημίσεις στην εκπομπή της Νικολούλη; Έκανε εμπόρευμα την εξαφάνιση του Άλεξ και όλη την ώρα πάμε για διαφημίσεις. Αίσχος.

Amelia said...

Μπράβο σας Κα Δήμαρχε. Σπάνια βλέπουμε αυτό το συνδυασμό ανθρωπιάς και κοινωνικής ευθύνης.

Anonymous said...

Βρήκες το δίκιο σου στην Ελληνική Δικαιοσύνη; χαχαχαχαχα. Ο ανακριτής κύριος κύριος μεγαλειότατος Δημήτριος Οικονόμου έβγαλε την Τσέκου και το Νικολουτσόπουλο για να μη βάλει μέσα το Θέμο. Αυτοί είναι οι Έλληνες δικαστές. Και περιμένεις να βρεις το δίκιο σου από τον κάθε κυρ εισαγγελέα με τη Τζένη την ωραία;

offshore said...

Bravo στη Δήμαρχο, απαράδεκτος ο Τριανταφυλλόπουλος.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
zinaa kapa said...

δηλωνω την συμπαρασταση μου στην μητερα τοτ Αλεξ....

Anonymous said...

kouragio ... eimai mana kai se katalavenw ....