Saturday, April 21, 2007

Σας ευχαριστούμε...

Αγαπητοί φίλοι και φίλες που επισκεφτήκατε το ιστολόγιό μας,
το ξέραμε πως πολύς κόσμος μας συμπαραστέκεται, αλλά η ανταπόκρισή σας ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και να σας πούμε ότι η δύναμή μας είναι ο κόσμος που μας υποστηρίζει, δηλαδή εσείς.
Βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι να φέρουμε στην Ελλάδα τον κ. Remue, όχι βέβαια για 3 ημέρες ούτε για το σεμινάριο της αστυνομίας για το οποίο τον κάλεσε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά για να ασχοληθεί με την υπόθεσή μας και για όσον καιρό χρειαστεί, μέχρι να φτάσουμε στη λύση της υπόθεσης που μας βασανίζει. Να σημειώσουμε εδώ για όσους τυχόν δεν το ξέρουν, ότι ο κ. Remue είναι Βέλγος αξιωματικός της Ιντερπόλ ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές επιτυχίες σε έρευνες περιπτώσεων ανάλογων με τη δική μας, με αποκορύφωμα την υπόθεση Ντιτρού, όπου ήταν αναμεμειγμένα πρόσωπα υπεράνω κάθε υποψίας. Ο ίδιος ο κ. Remue, είναι πρόθυμος να βοηθήσει, αρκεί να τον καλέσει το Υπουργείο. Επομένως το μόνο που λείπει πλέον είναι η πρόσκληση του Υπουργείου, που ελπίζουμε να γίνει σύντομα. Αν αυτό δεν γίνει, ίσως χρειαστεί η δική σας βοήθεια, η πίεση του κόσμου μερικές φορές είναι το καλύτερο μέσο για να παρθούν οι σωστές αποφάσεις.
Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε σε Email, λόγω έλλειψης χρόνου, γι αυτό και δεν το δημοσιεύουμε.

Και πάλι σας ευχαριστούμε. Είστε για μας το πολυτιμότερο ηθικό στήριγμα και πιστεύουμε πως όπως κι εμείς, έτσι κι εσείς ελπίζετε να βρεθούν επιτέλους μετά από τόσο καιρό οι απαντήσεις που ζητάμε. Είμαστε πολλοί και είμαστε με την πλευρά του καλού
Δημήτρης-Νατέλα

29 comments:

Ιφιμέδεια said...

Αξιότιμη κυρία Νατέλα και Δημήτρη,

μην χάνετε το θάρρος σας. Είμαστε πολλοί που σας υποστηρίζουμε και παρακολουθούμε την υπόθεσή σας με αμείωτο ενδιαφέρον. Στα blog έχουμε συχνά γράψει γιά το θέμα σας -αν και η απήχησή μας είναι ίσως περιορισμένη.

Η κίνησή σας να ανοίξετε το blog αυτό ήταν πολύ σοφή. Είναι ο μόνος τρόπος να μας ενημερώνετε γιά την υπόθεση προσπερνώντας την δίνη των ΜΜΕ.

Σκεφτείτε πώς θα μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε και ενημερώστε μας. Ίσως η συλλογή υπογραφών να πείσει το Υπουργείο να φέρει τον Βέλγο ειδικό.

Αν μου επιτρέπετε πάντως μιά γνώμη, έχω πιά πειστεί ότι, γιά λόγους που δεν μπορώ να γνωρίζω, το Υπουργείο, η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη ΔΕΝ θέλουν να δοθεί απάντηση στο ζήτημα την ανεύρεσης του παιδιού.
Ακριβώς γιά αυτό το λόγο πιστεύω ότι είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ανάγκη γιά ΟΛΟΥΣ μας να συνεχίσετε τον αγώνα σας.

Idάκι said...

Αγαπητοί Νατέλα και Δημήτρη,

Συμφωνώ απόλυτα με την Ιφιμέδεια και σκόπευα να γράψω αυτό ακριβώς. Μια προσπάθεια να μαζέψουμε υπογραφές για να γίνει επώνυμη η πίεση προς το ΥΔΤ ίσως παρακάμψει κάποιους διστακτικούς υπεύθυνους και επιτύχει την αποστολή πρόσκλησης προς τον κ. Remue.

Εφόσον ο ίδιος επιθυμεί να είναι επίσημη η πρόσκληση μέσω αυτής της οδού, οποιαδήποτε άλλη κι αν βρεθεί - που προσπάθησα να βρω κάποια - δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Εύχομαι κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσετε να αγωνίζεστε ενάντια σε τέτοια, αχαρακτήριστα για εμένα, εμπόδια.

George said...

Κουράγιο και μένα.
Το αν χρειαστούν υπογραφές για να μπορέσουν κάποιοι καρεκλοκένταυροι των αθηνών να καταλάβουν την αξία ενός παιδιού είναι το άκρων άωτον της Ελλαδίτσας μας. Μην ανησυχείτε και οι υπογραφές θα μαζευτούν εν ριπή οφθαλμών. Απλά πείτε το και θα γίνει αμέσως.

Arkin said...

Δημήτρη - Νατέλα κουράγιο.

Εκτός από τις υπογραφές, μπορούμε να στείλουμε και email απευθείας στο ΥΔΤ και στον υπουργό.
Το email του κ.Πολύδωρα είναι:
vpolydoras@yahoo.gr
και του γραφείου τύπου του υπουργείου:
elasgrty@mopo.gr
(το οποίο λογικά λαμβάνει ο κ. Στάθης)
Αν χρειαστεί, πείτε μας.

(Επίσης, θα ήταν χρήσιμο όταν βρείτε χρόνο να γράψετε στο blog το πλήρες χρονικό της εξαφάνισης, γιατί είμαι σίγουρος ότι εγώ π.χ. πολλά πράγματα δεν τα έμαθα ή τα έμαθα λάθος από τα ΜΜΕ. Ίσως κάποιος συνειδητοποιήσει ότι ξέρει κάτι, που θα μπορούσε να βοηθήσει στην υπόθεση. Ποτέ δεν ξέρεις...)

nomokanon said...

Dear Natela, dear Dimitris,
just two words to express my condolences for Alex's grandfather who left this world with a terrible burden (may his soul rest in peace) and to tell you that you have support coming from other countries, as well.
H.E. the Minister of Public Order is not supposed to do you or Mr. Remue a favour - he has the obligation to enforce the law, which in this case means full respect of all the international Conventions, agreements, and decisions signed by Greece. These clearly impose international cooperation (Interpol, Europol),a thorough investigation being your fundamental right. "The best interest of the child" is an imperative, and I hope that this government will not continue the attitude of the previous one, under whose rule about 500 children went missing from the orphanage of Agia Varvara (see UN report Greece, CAT/C/CR/22/2 dated 10/12/2004, point C.) As long as it has not been established unequivocally what has happened to Alex, all options are open, including sexual abuse, pedophilia and human trafficking. Alex is a missing child, a child which has most likely experienced some kind of violence, and International Law is very clear on what to do in such cases - the Ministry just has to comply with it and not hide behind a cynical rhetoric. Inviting Mr. Remue is overdue, waiting so long is already a violation of the law, apart the fact that Greece risks to further worsen its already internationally unfavourable position as to its policy in protecting children. My advice: Just always invoke international law, which is stronger than the domestic one, and which, if not complied with, offers grounds to internationalize the case. I know this is not the kind of relief you would like to have, but it gives you better chances, and it gives the institutions a harder time to play deaf and blind. How ignorant do they think we all are?

Nomokanon

Unknown said...

Αγαπητή Νατάσσα Καραμανλή

Είναι μια ανοιχτή επιστολή για σας, την πρώτη κύρια αυτό του κράτους ,την μάνα που καμάρωσε,
και μαζί με εσάς και όλη η Ελλάδα, στην Λαμπρή τα δυο σας χαριτωμένα αγγελούδια, που υποψιάζομαι σαν μάνα ,με τι αγώνες τα μεγαλώνετε. Άσχετα αν η θέση σας είναι τέτοια που έχετε απεριόριστη βοήθεια .
Εγώ κύρια Νατάσσα δεν είμαι μανά… θα μπορούσα να είμαι όμως και σαν απλή πολίτης αυτής της χώρας και θα ήμουν στην θέση τις κυρίας Σοφίας, τις κύριας Άννας ,τις Όλγας, τις Ντίνας , της Νατέλας , και πραγματικά είστε τυχερή που δεν είμαι εγώ στην θέση αυτής της Κυρίας.

Μπορείτε λοιπών να κοιτάξετε στα μάτια τα παιδία σας και να μου απαντήσετε σαν πρώτη κυρία τους κράτους σε μερικά ερωτήματα μου;

Που είναι Νατάσσα ο γιος τις Νατέλας ;

Πια είναι Νατάσσα αυτά τα δεκάχρονα που είναι τόσο σκληρά στην ανάκριση και δεν ομολογούν …..εμπαίζουν τους πάντες, αστυνομία εισαγγελέα και ακόμα χειρότερα την ίδια την μάνα;

Νατάσσα ποίοι είναι αυτοί οι αστυνομικοί που μπορούν να προφυλάξουν ολόκληρη ολυμπιάδα και δεν μπορούν να ανακρίνουν και να μάθουν την αλήθεια σε μια πόλη που το μυστικό δεν το ξέρει μόνο ένας;
Ποίοι που και για πιο λόγο κρύβουν το σώμα αυτού Αγγέλου Νατασσα;
Εσάς σαν μάνα δεν σας είδα να παίρνεται θέσει για όλο αυτό, αλλά ούτε και τον σύζυγο σας που είναι και πρωθυπουργός την χώρας μας.
Η δεν θέλετε να πάρετε μέρος ,
Η δεν σας αφορά καν το θέμα ,
Η είσαστε και εσείς με όλους τους άλλους και καλύπτεται την αλήθεια
Η απλά δεν μπορείτε ….!
Κοιτάξτε όπου και να σας κατατάξω , το γεγονός είναι ένα …και πείτε το στον σύζυγο σας,

Είστε ανίκανοι να προφυλάξετε και να εκπροσωπείτε την χώρα και τους πολίτες αυτής, όταν 5 μικρά παιδία δεν ομολογούν.

Εσείς και το κράτος σας είστε Ανίκανοι

Σας βλέπω και γελάω ίσως και εσείς το ίδιο αλλά δεν είναι το ίδιο, εγώ γελάω με τον αρχηγό του κράτους ….που είναι ανίκανος να κάνει κάτι….!

Αυτοί που είναι πίσω από την αλήθεια είναι φίλοι σας συγγενής σας η κάποιοι πιο δυνατή από εσάς Νατάσσα ;
Είστε τυχεροί που δεν είμαι εγώ στην θέση της Νατέλας σας το ορκίζομε δεν θα είχα υπομονή και κουράγιο σίγουρα θα είχα αυτοδικήσει και η αιτία θα ήσασταν εσείς .

Δεν ζητάμε τίποτα άλλο, και ούτε και η μάνα πιστεύω …….ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ …..
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΟΙΚΑΝΟΙ
ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ……

Να ησυχάσει επιτέλους η ψυχούλα αυτού του αγγέλου και να θρηνήσει και να πενθήσει η μάνα ….

Μπορείτε Νατάσσα να απαντήσετε στα χαζά ερωτήματα μια απλής πολιτης που σε λίγο καιρό ο άντρας σας θα μας ζητήσει την ψήφο μας

τόσο δύσκολο είναι για εσάς ;

Αν ναι …..τότε πραγματικά σας λυπάμαι

annamaria said...

Λόγια παρηγοριάς δε θα μπορούσα ποτέ να γράψω γιατί δεν υπάρχει παρηγοριά.
Το μόνο που εύχομαι μέσα από την καρδιά μου είναι να συνεχίσετε με την ίδια δύναμη να παλεύετε για την αλήθεια και το τέλος της οδύσσειας σας αυτής να είναι ανέλπιστα όμορφο .
Είμαστε ολοι μαζί σας!

Unknown said...

NATELA OTI MA OTI MPORV NA BOHTHISW GIA AYTON TON AGELLO STHN DIATHESH SOY TONIA M

ΕΡΜΗΣ said...

Τι μπορούμε να πούμε εμείς οι απέξω. Κουράγιο και να ξέρετε ότι σ΄ αυτήν την χώρα εκτός από κανάλια υπάρχουν και άνθρωποι. Απλοί άνθρωποι που καταλαβαίνουν τον πόνο σας. Εξαγριωνόμαστε που αυτοί που προξένησαν αυτό το μεγάλο κακό κυκλοφορούν ελεύθεροι. Θεός υπάρχει, δικαιοσύνη υπάρχει;

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Να είστε σίγουροι (γιατί εμείς αργήσαμε αλλά το πήραμε το μήνυμα), πως αν επρόκειτο για το παιδί ενός από τους "300", δε θα χρειάζονταν υπογραφές.
Ο κ. Remue, θα είχε έλθει, θα είχε εκτελέσει επιτυχώς την αποστολή του και θα ήταν πίσω στην πατρίδα του. Τώρα για το δικό σας, το δικό μου ή του άλλου ταλαίπωρου το παιδί, ποιός νοιάζεται;...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑ Ο,ΣΟ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Alkyoni said...

Νατέλα,δεν έχει αφήσει - το ξέρω αυτό- κανέναν ασυγκίνητο,τουλάχιστον άνθρωπο με συναισθήματα,το ότι χάθηκε
ο Άλεξ.
Τόσο καιρό παρακολουθούμε την υπόθεση και πιστεύω οι περισσότεροι από μας,με αληθινή αγάπη κι ενδιαφέρον,προσπαθώντας να "ξεχωρίσουμε" τις υπερβολές των ΜΜΕ και τα "παιχνίδια" τους.
Είναι σαν να έγινε ο Άλεξ παιδί όλων μας.
Δεν θέλω να σε "ταράξω" Νατέλα με κανέναν τρόπο,αλλά θέλω να μοιραστώ μαζί σου ένα όνειρο που είδα το καλοκαίρι
Κοιμόμουν Νατέλα και είδα τον Άλεξ να μου χαμογελάει..Του μίλησα στ όνειρο, "πού είσαι βρε συ του λέω;;;; ολόκληρη Ελλάδα σε ψάχνει"
Χαμογελώντας συνέχεια μου απάντησε "τώρα ειμαι καλά,είμαι στη μαμά μου..." κι εκεί έσβησε τ όνειρο Νατέλα..
Συγνώμη αν σε ταράζω,ήθελα όμως να το "μοιραστώ" μαζί σου κι ας ήταν απλά ένα όνειρο..
Και ξέρω πως όλοι όσο κι αν ίσως το θεωρούμε ανέφικτο ευχόμαστε μέσα μας να έρθει κάποια τέτοια στιγμή..

chrisyah said...

Ζητήστε από τον δικηγόρο σας να συντάξει ένα κείμενο με το αίτημα σας σχετικά με την εμπλοκή του κ.Remue, και εμείς μπορούμε να βρούμε πολλές ηλεκτρονικές διευθύνσεις οπού μπορούμε να το στείλουμε. Είναι πιστεύω ένα αποτελεσματικό μέσο πίεσης.

Πρέπει να βρούμε διευθύνσεις από το υπουργείο δημοσίας τάξης, κανάλια, εφημερίδες και ότι άλλο μπορεί να σας βοηθήσει .

Η εναλλακτικά μπορούμε να στείλουμε αυτό το κείμενο :

http://natela-veria-gr.blogspot.com/2007/04/blog-post_20.html

Katerina ante portas said...

Όπως πολύ σωστά παρατηρήσατε, η σιωπηρή κραυγή εκείνων που κουράστηκαν από τους βερμπαλισμούς των μέσων, των διαμέσων και των παραθύρων είναι ΠΟΛΥ δυνατή!
Όμως,
επειδή είμαστε πολλοί με καλές προθέσεις,
επειδή δεν πρέπει να πέσει ο τόνος,
Πρέπει
κάποιος να συντονίσει.
Αυτός είσαστε ΕΣΕΙΣ. Εσείς θα επιλέξετε τι θέλετε, που θέλετε να διαμαρτυρηθείτε να ζητήσετε και ΕΜΕΙΣ, όλοι μας, θα προσυπογράψουμε και θα ακολουθήσουμε..

Με πολλή αγάπη και εκτίμηση από όλες τις μάνες που πιστεύουν το ρόλο τους και την αποστολή τους..

dodo said...

Συλλυπούμαι ειλικρινά γιά την απώλεια τού πατέρα σας.
Η τραγωδία που βιώνετε δεν έχει αφήσει κανένα μας ανεπηρέαστο και σάς ευχαριστώ που μάς δίνετε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσα από το ιστολόγιό σας, γιά να σάς εκφράσουμε την συμπαράστασή μας.

Alexandra said...

κουράγιο και δύναμη ας σας δώσει ο Θεός...

είμαστε μαζί σας...

~~kindergarden teacher ~~ said...

..εγω μαζι σας και ολοι μας..πειτε κιεγινε

mako said...

Φυσικά και είμαστε όλοι μαζί σας.

Στιγμή δεν ξεχνάμε και περιμένουμε και εμείς μαζί σας ....

Marialena said...

Αγαπητοί Δημήτρη και Νατέλα,
είμαστε μαζί σας, όχι μόνον τώρα, αλλά από τότε που συνέβη το αναπάντεχο και προσωπικά μέχρι να δικαιωθείτε θα στεκόμαστε στο πλάι σας, με όποιον τρόπο ο καθένας μας δύναται.

Ο Θεός να εξακολουθεί να σας δίνει τη κινητήριο δύναμη να επικρατήσει το Καλό μέσα από τη προσπάθειά σας!

Anasazi said...

Λόγια παρηγοριάς δεν έχω να σας προσφέρω για ό,τι έχετε περάσει με όλη την υπόθεση και τον τρόπο που τη χειρίστηκαν τα ΜΜΕ. Θαυμάζω απεριόριστα τη στάση σας και το κουράγιο σας. Θα χαρώ να σας βοηθήσω όπως μπορώ, σε ό,τι χρειαστείτε.

Dimitris said...

Αγαπητοί Νατέλα και Δημήτρη πολύ καλά ως τώρα τα λόγια συμπαράστασης αλλά νομίζω πως ήρθε και η ώρα της δράσης. Θα πρέπει να περιμένετε την επίσημη στάση του Υπουργείου στον ερχομό του Βέλγου αξιωματούχου στο σεμινάριο. Αν δεν κάνουν την κίνηση να του ζητήσουν να συνεισφέρει στις έρευνες τότε ο κύριος Ιατρόπουλος θα πρέπει να προσφύγει ΑΜΕΣΩΣ στο ευρωπαικό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο European Court of Justice ζητώντας την επίσημη καταδίκη της Ελλάδας για καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τώρα που πλησιάζουν εκλογές, να δείτε πως θα τους τσούξει...

  said...

Μην χάνεται το κουράγιο σας. Είμαστε μαζί σας και θα βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

sunday said...

Τα συλληπητήρια μου για το χαμό σας και καλή τύχη.

Lupa said...

Για άλλη μια φορά αποτελείτε παράδειγμα δύμαμης , κουράγιου και φοβερής ψυχικής αξίας.
Τα όσα σας συνέβησαν με κάνουν να ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος, που είμαι Ελληνίδα και το χειρότερο όλων που δεν μπορώ να κάνω κάτι άμεσα για να σηκωθεί το αποκρουστικό πέπλο σιωπής που για μένα είναι εξοργιστικό.
Ίσως όμως και να μπορέσω- και να μπορέσουμε ΟΛΟΙ- να κάνουμε κάτι!
Τόσοι άνθρωποι περιμένουμε να φανούμε χρήσιμοι. Τόσοι άνθρωποι που συνηθίσαμε - κακώς- να μην ακούγεται η φωνή μας , τα δικαιώματά μας, τα παράπονά μας περίμένουμε να αποδείξουμε ότι όταν οι πολλοί θέλουν τα πράγματα αλλάζουν.
Είμαστε στο πλευρό σας.

Aurellia said...

Συλληπητήρια για τον άδικο θάνατο του πατέρα σας.
Βρείτε ότι τρόπους θεωρείται ότι θα είναι αποτελεσματικοί, και ενημερώστε μας τι πρεπει να κάνουμε προκειμένου να έρθει ο άνθρωπος αυτός στην Ελλάδα.
Θα κάνουμε όλοι ότι χρειαστεί προκειμένου να βρεθεί το παιδί.
Είμαστε όλοι εδώ μαζί σας και περιμένουμε οδηγίες σας.
Καλή δύναμη!

ΙΣΤΟΛΟΓΟΣ said...

Δεν ξέρω τι μπορεί να πει κάποιος σαν λόγο συμπαράστασης και να μην φαίνεται κούφιο και ψεύτικο.

Σαν γονείς κι εμείς νιώθουμε την ανάσα μας να κόβεται κάθε φορά που ακούμε νέα από το δράμα που ζείτε.

Εύχομαι να μην υποκύψετε στον πόνο και να συνεχίσετε τον αγώνα και την ζωή σας.

SilentSoul said...

Καταρχάς να σας καλώς ορίσω στην μπλογκόσφαιρα και να σας πω πως χαιρομαι αφανταστα που ειστε εδω.

Η αλήθεια θα βγει στην επιφάνεια και οι πραγματικοί ένοχοι θα τιμωρηθούν.

Είναι θέμα χρόνου πιστεύω.

Τα συλλυπητήρια μου για τον χαμό σας.

maria said...

Kali sas mera
Den gnwrizw an tha sas voithisei se otidipote, alla edw pou zw, sto Belgio, meta tin tragwdia pou zisame oloi to 1996 me tin Julie kai tin Melissa, idrithike epitelous ena idrima exafanismenwn pediwn -apo ton mpampa tis Julie- to opio kanei exeretiki douleia, toso se topiki oso kai se evrwpaiki klimaka.
Pithanws ola afta na nai teleiws outopistika, alla oriste to URL tou website
http://www.childfocus.be
me terastia ektimisi kai thavmasmo gia to kouragio sas
Maria

discolata said...

Ότι χρειαστείτε, πείτε το. Εδώ είμαστε! Μόνο πείτε το!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.