Tuesday, April 17, 2007

Η αλήθεια για τον Remue

Επιτέλους την Δευτέρα που πέρασε ο δικηγόρος μας, κύριος Ιερόπουλος κατάφερε να επικοινωνήσει με τον ίδιο τον κύριο Remue (Βέλγο αξιωματικό), ο οποίος δήλωσε πως είναι πολύ πρόθυμος να βοηθήσει στην υπόθεσή μας και μας εξήγησε αναλυτικά τι έγινε με την πρόσκλησή του. Ο ίδιος θεωρεί την υπόθεσή μας πολύ σοβαρή και περιμένει το Υπουργείο Δημόσιας Ταξης να δείξει την πρέπουσα σοβαρότητα στην αντιμετώπισή της.
Αυτή τη στιγμή, ενώ ο κύριος Remue βρίσκεται σε άδεια, μας εξήγησε ότι ξαφνικά (χωρίς κάποια προηγούμενη συνεννόηση) έλαβε πρόσκληση από το ΥΔΤ για συμμετοχή του σε σεμινάριο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Θεσσαλονίκη, στις 22 Απριλίου 2007. Στην πρόσκληση αυτή δεν αναφερόταν τίποτα για την υπόθεση του Αλεξ. Ο κύριος Remue επιμένει, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, να αναφέρεται στην πρόσκληση και η δική μας υπόθεση.
Στην άποψη που έχουν εκφράσει κάποιοι (από την τηλεόραση, εφημερίδες, κλπ προσπαθώντας να αποθαρρύνουν τον κόσμο που μας συμπαραστέκεται) ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για να συμμετέχει ο Βέλγος αξιωματικός στην έρευνα αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, απαντάμε ότι αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ιερόπουλος είναι πρόθυμος να εξηγήσει σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται τις νομικές λεπτομέρειες αυτού του θέματος. Αλλωστε εμείς δεν θέλουμε ο κ. Remue να φωτογραφήσει κατηγορούμενους ή να υποκαταστήσει τους δικαστές. Εμείς ψάχνουμε ένα παιδί και ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει να το βρούμε. Μόνο αυτό θέλουμε. Τίποτε άλλο.
Θεωρούμε ότι αφού και το ΥΔΤ γνωρίζει καλά ότι έτσι έχουν τα πράγματα, πρέπει να απευθύνει τη σωστή πρόσκληση στον κ. Remue, ώστε να έρθει στην Ελλάδα το ταχύτερο δυνατό. Επίσης θα θέλαμε από το Υπουργείο να παίρναμε πιο σαφείς απαντήσεις σε όσα ρωτάμε και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μην υπάρχουν και λάθος πληροφορίες στα ΜΜΕ.
Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε κάτι που μας κάνει πολύ εντύπωση: ενώ κάποιοι (όπως είπαμε και παραπάνω) επιμένουν πως δεν είναι δυνατή στην παρούσα φάση η έρευνα του κ. Remue, οι ίδιοι δεν φαίνεται να έχουν κανένα πρόβλημα όταν στην ίδια ακριβώς έρευνα προβαίνουν διάφοροι "ερευνητές" των ΜΜΕ, οι οποίοι μάλιστα έρχονται στη Βέροια και συναντούν προσωπικά όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Αυτό δεν είναι περίεργο;
Οσο για τους ισχυρισμούς ότι ο κ.Remue δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στη δικογραφία, δυστυχώς, θα πρέπει να σας πληροφορήσω ότι από "άγνωστη προέλευση", πιθανώς πάντα την ίδια, η δικογραφία της υπόθεσης μας διαρρέει τακτικότατα (με το αζημίωτο???) προς διάφορες κατευθύνσεις
Νατέλα-Δημήτρης

Η σκέψη της ημέρας
Σκέφτομαι να μετακομίσω. Για κακή μου τύχη, η οικογένεια δύο από τα παιδιά που εμπλέκονται στην υπόθεση, μετακόμισε στην γειτονιά μου. Έτσι κάθε φορά που βγαίνω από το σπίτι μου και τους συναντώ, αυτοί, παρέα με "έγκριτο δημοσιογράφο της πόλης" βγαίνουν παραπονούμενοι στα κανάλια ότι τάχα τους παρακολουθώ και τους κυνηγάω. Ας μου πουν: θέλουν να μετακομίσω σε άλλη γειτονιά ή να μου δώσουν τις ώρες που κυκλοφορούν στην πόλη, ώστε εκείνες τις ώρες να κλείνομαι στο σπίτι μου για να μην τους ενοχλεί η παρουσία μου; (εγώ φυσικά δεν πρέπει να ενοχλούμαι όταν συναντώ στο δρόμο αυτούς που κατηγορούνται ότι σκότωσαν το παιδί μου...)
Νατέλα

48 comments:

Dimitris said...

Καλή σου μέρα Νατέλα. Δεν ξέρω ποιά είναι η ανταπόκριση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Βέροια. Ειλικρινά θαυμάζω το θάρρος και τη δύναμη που έχεις και αντιμετωπίζεις καθημερινά όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Αισθάνομαι πολύ άσχημα γιατί ανήκω σε μιά πολιτεία που αντιμετωπίζει με τέτοιο τρόπο την υπόθεση σου. Αναρωτιέμαι, αυτός ο κύριος Στάθης και όλοι όσοι τον διατάζουν να κάνει όσα κάνει, αν είχε χάσει το δικό του παιδί θα ενεργούσε έτσι?
Θέλω να ξέρετε ότι πέρα από το κόσμο που σας συμπαραστέκεται ενεργά, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη σιωπηλοί πολίτες που σας σκέφτονται καθημερινά και δεν θα ησυχάσουμε αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη και εναντίον των ενεργών αλλά και των ηθικών αυτουργών που δυστυχώς από ότι φαίνεται, είναι πολλοί...

chrisyah said...

Καλά κάνατε και δημιουργήσατε αυτό το ημερολόγιο.

Είμαι σίγουρος πως το Internet θα σας βοηθήσει στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Κουράγιο...

Ναταλία said...

Ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου, εύχομαι να βρεθεί η απάντηση....
Ό,τι άλλο και να πω, το έχει ΄ηδη ξεπεράσει το θάρρος, η δύναμη και το κουράγιο σας...

Giannis Michalopoulos said...

Όσο και αν διαστρεβλώνονται κάποια πράγματα μέσα απο τον τύπο, να ξέρετε πως ο κόσμος είναι μαζί σας και σας στηρίζει κάθε στιγμή που περνάει. Όλοι μας προσευχόμαστε για εσάς κάθε μέρα.

Helix Nebulae said...

Συγχαρητήρια για το ήθος και το θάρρος που έχετε επιδείξει απέναντι στη βιομηχανία εκμετάλλευσης του πόνου σας. Όπως όλοι μας, ελπίζω κι εγώ να καταφέρετε να ανακαλύψετε την αλήθεια και να βρείτε το παιδί σας. Καλή δύναμη και καλή τύχη.

Lorelei Am Rhein said...

Όλες οι λέξεις είναι φτωχές για έναν τέτοιο πόνο.
Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου!

Фе́ммe скатале said...

Εχω μεινει εντελώς άφωνη τώρα.

Κοινότητα Εκάλης said...

οτι χρειαστητε οι μπλογκερς ειναι εδω...και δεν κοιτανε τα λεφτα σαν τους δημοσιογραφους! την αληθεια ψαχνουν

Κοινότητα Εκάλης said...

γενικα σταματηστε να ασχοληστε με τους γελοιους δημοσιογραφους που βγαζουν δελτια πανω στο ονομα του αλεξ (ξερετε για ποιους μιλαω) και αφηστε καποιο εμπειρο αστυνομικο απο το εξωτερικο να βοηθησει

Zaphod said...

Καλή μέρα και καλή επιτυχία σας εύχομαι. Οι πλειονότητα των bloggers ειναι σαφώς λιγότερο βαμπιρικοί από τους "δημοσιογράφους" που έχουμε γεμίσει. Εμείς τουλάχιστον ακούμε... και όντως κάποιο συμφέρον παραπέρα δεν έχουμε. Και πάλι εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στον αγώνα σας...

Παράφωνος... said...

Αγαπητή Νατέλα, θέλω να επικροτήσω την απόφασή σου για την δημιουργία αυτού του ιστολογίου.
Ο θυμός μου για το ατυχές συμβάν με οδήγησε στο να γράψω το πρώτο μου ποστ http://parafoniades.wordpress.com/2006/06/02/alex-where-are-you/
και να δημιουργήσω το δικό μου ιστολόγιο. Εύχομαι εκτός από την δική μας ενημέρωση, το findalex να βοηθήσει και στην δική σου γαλήνη με όποιο τρόπο εσύ επίθυμείς.

Με εκτίμηση

Παράφωνος

ΔΙΟΝΥΣΟΣ said...

Ειναι όλα τους παιδιά μας, ακόμα κι οι φονιάδες του Αλεξ. Πλήρη κάθαρση ,ενημέρωση χωρίς συσκότηση και δικαιοσύνη. Νατέλα Δημήτρη είμαστε μαζί σας.

elafini said...

Η δύναμη του internet είναι μεγάλη..εύχομαι ολόψυχα να σας οδηγήσει σε απαντήσεις και στη γαλήνη..

Dr NoNe ∋∈ said...

Χαρά στο κουράγιο σας που δεν έχετε ακόμα αρπάξει 2 καραμπίνες και αρχίσει να καθαρίζετε κόσμο και κοσμάκη. Πέραν οποιουδήποτε ίχνους αστείου.
Μερικά καλόπαιδα καταφέρνουν και παίζουν με τον πόνο μιας μάνας αλλά και με όλη την Ελλάδα και τους μηχανισμούς της.Μα ποιος επί τέλους επιτρέπει κάτι τέτοιο;Ποιος υπουργός, ποιος βουλευτής;;;; Κάντε ότι είναι δυνατόν, κινήστε οποιονδήποτε μοχλό και σπάστε οποιοδήποτε γρανάζι.Δεν μπορώ σίγουρα να νιώσω την θλίψη σας αλλά θα μπορούσα να νιώσω τον θυμό σας. Με λύπη διαπιστώνω ότι το μαρτύριο σας αντικατοπτρίζει μια σάπια κοινωνική πρόνοια και έναν ξεχαρβαλωμένο κρατικό μηχανισμό... Κουράγιο!

DimitrizZzZz said...

Αυτός ο τίτλος του ΑΛΤΕΡ κάθε λίγο
"ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞ"
βγάζει πολύ γέλιο.

Κοινότητα Εκάλης said...

δημήτρη, προφανός κατάλαβες προς τα που πήγαινε η αναφορά μου (αληθεια υπαρχει κοσμος που βλεπει ακομα αλτερ;)

Το ιντερνετ εχει την δικια του δυναμικη και νατελα καλο ειναι να κοψεις τις επαφες με τους δημοσιοκατιναιους και να εστιασεις τις προσπάθειες σου στην έρευνα με εξειδικευμένους αστυνομικούς και όχι μπακάληδες δημοσιογραφους.

kanenasApotiKserw said...

αγαπητη Νατελα
μπορει να μη το ηξερα αυτο το φοβερο παιδι αλλα
καθε φορα που βλεπω κατι σχετικο στα media ειναι ενα
αγκαθι στην ψυχη
Δεν θα το χαντακωσουν το θεμα
οι πασης φυσεως ενστολες και μη κ ο υ φ α λ ε ς
Οσο μπορεις να ΒΓΑΙΝΕΙΣ στα καναλια γιατι μονο ετσι πιεζονται αυτοι.
Κρατα γερα και εχεις πολυ κοσμο μαζι σου

A.F.Marx said...

Νατέλα, Δημήτρη...

ΚΟΥΡΑΓΙΟ!

StilidaNews said...

Νατέλα και Δημήτρη κάντε κουράγιο.

αμμος said...

Να σας ευχηθώ κι εγώ κουράγιο και να σας συγχαρώ για την αξιοπρέπεια που έχετε δείξει σε αυτήν την απίστευτη επίθεση κανιβαλισμού που δεχτήκατε από τα ΜΜΕ.

enteka said...

καλή δύναμη - και την αγάπη μας

indictos said...

Κουράγιο και δύναμη.
Ινδικτος

Diogenisa said...

Νατέλα και Δημήτρη
ΔΥΝΑΜΗ και θα τα καταφέρετε!

Πιστεύω ότι τα ΜΜΕ είναι έμποροι του και του ανθρώπινου πόνου. Ελάχιστοι δημοσιογράφοι εξαιρούνται.

Μου σπάραζε η καρδιά κάθε φορά που έβλεπα τη Νατέλα σε ZOOM και ταυτόχρονα ήθελα να είχα μπροστά μου εκείνον τον οπερατέρ και τον/ τη "δημοσιογράφο" και να τους χτύπαγα...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ

Όσο για το περίεργο της ελευθερίας των ΜΜΕ να ερευνούν, φταίνε και αυτοί που θέλουν τα 2 λεπτά δημοσιότητας... Ας μη ξεχνάμε και το γεγονός ότι έτσι μπορούν να διαδίδουν ότι θέλουν...

ΔΥΝΑΜΗ και μην το βάζετε κάτω!

Aurellia said...

Αγαπητή κα. Νατέλα, σπαράζει η ψυχή μου, όταν σκέφτομαι τον πόνο και την αγωνία σου.
Σε ευχαριστούμε για τα μαθήματα ήθους και δύναμης που μας δίνεις καθημερινά και ελπίζω μέσα από την ψυχή μου ο Θεός να λυτρώσει από την ψυχή σου από την αγωνία και την απόγνωση και να σου δώσει την απάντηση που τόσο πολύ αναζητάς.

Η Βέροια έχασε ένα παιδί! Η Ελλάδα έχασε ένα παιδί! Μια Μάνα έχασε ένα παιδί!! Βοηθήστε όλοι όπως μπορεί ο καθένας να το βρούμε!

Είναι το λιγότερο που οφείλουμε όλοι σε αυτήν τη Μάνα!
Καλό κουράγιο και δύναμη στον αγώνα σου! Είμαστε μαζί σου!

Xνούδι said...

Ολη η Ελλάδα είναι μαζί σας. Καλή δύναμη, αν και έχετε αποδείξει τόσο περήφανα ότι την διαθέτετε.
Ας δοθεί επιτέλους η απάντηση και ας πληρώσουν οι ένοχοι. Χαζοί δεν είμαστε...

mario said...

Μια απάντηση είναι το λιγότερο που σας οφείλουν
Καλά κουράγια να έχετε να παλεύεται με τα θηρία

K-Top said...

Συγχαρητήρια για το κουράγιο και την επιμονή. Το μέσο δίνει δυνατότητα να μην ξεχαστει η υπόθεση. Συνεχίστε την προσπάθεια.

museologist said...

Καλή δύναμη, τι άλλο να πω.

elen said...

καλή δύναμη να έχετε

άσκεπος said...

Καλή δύναμη και καλό κουράγιο!

mantinada said...

Συμπάσχουμε μαζί σας, όσο αυτό είναι δυνατό βέβαια...
Να είστε πάντα τόσο δυνατοί...

Athens by night said...

Κουράγιο και δύναμη.

Νατέλλα, Δημήτρη είμαστε όλοι μαζί σας...

Unknown said...

Natela, den tha allakseis esu geitonia. Autoi oi kurioi na allaksoun geitonia pou tha eprepe na ntrepontai pou legontai goneis...Dioti gonios simenei na dineis agogi sto paidi sou, na ton kaneis sosto anthropo sthn koinonia kai oxi parasito....Dioti auta ta paidia tous edose eksousia h elastiki nomothesia na kanoun oti theloun kai tora noiothoun elefthera na kanoun kai alla, isos kai xeirotera.... Autoi oi anthropoi den aksizoun na legontai goneis kai den prepei na fovizoun kanena....
An metakomiseis Natela einai san na tous dineis perissoteri eksousia kai na tous dunamoneis!!
Mhn lugiseis!

P.S pragmatika thaumazo to kouragio sou na polemas ta apovlita ths koinonias kai ta parasita. MPRAVO SOU!!!

Φωτούλα Τζιώντζου said...

Δεν μπορώ να βοηθήσω άμεσα μπορώ μόνο να είμαι εδώ και ν΄ακούω.
Καλό σας βράδυ

Στελλα said...

Κουράγιο και δύναμη κι απο μένα..
Κι εγώ μαζί σας. Σας φιλώ.

Pastaflora said...

Νατέλα και Δημήτρη,
όσο η φωνή σας ακούγεται, η υπόθεση δεν θα ξεχαστεί. Το ήθος που έχετε δείξει είναι ένα μάθημα ζωής για όλους εμάς. Έχετε όλη την αγάπη και τη συμπαράστασή μας. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη.

Agobooks said...

Νατέλα και Δημήτρη κάντε κουράγιο.

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

Μεσα απ΄την καρδιά μου, λυπάμαι πραγματικά γιαυτό που σας συμβαίνει.
Κανένας γονιός δεν θα 'πρεπε να το περναει.

Να 'στε γεροί και δυνατοί.
Μακαρι να μπορέσω να βοηθήσω.

Unknown said...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19.04. 06


Προς :Κα Νατέλα Ιντσουαΐντσε
Κο Δημήτρη Σιαΐνη

Κοιν : Κο Ιερόπουλο Πυθαγόρα
(fax: 23310 66036)


Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για την αποφυγή παρανοήσεων σχετικά με το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα για την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Άλεξ καθώς και για την ενημέρωσή σας μέσω του δικηγόρου κ. Ιερόπουλου για το ίδιο θέμα, σας επισημαίνω τα ακόλουθα:

Στην κατ΄ιδίαν συνάντησή σας με τον Υ.Δ.Τ, στις 27-02-2007, ο κ. Πολύδωρας επεσήμανε ότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον στην Δικαιοσύνη και ότι η Αστυνομία δεν έχει άμεσο ρόλο. Ωστόσο δεσμεύθηκε ώστε το Υ.Δ.Τ και η ΕΛ.ΑΣ να προσκαλέσει τον Βέλγο εμπειρογνώμονα - ειδικό σε θέματα εξαφάνισης ανηλίκων- κ. Alain Remue.

Πράγματι ο Βέλγος ειδικός προσεκλήθη ως ομιλητής στο εκπαιδευτικό σεμινάριο της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Εγκλήματα κατά Παιδιών».

Ως χρόνος διεξαγωγής του σεμιναρίου ορίσθηκε κατ΄αρχήν το διάστημα 23-25 Απριλίου 2007. Ο κ. Remue, ενημέρωσε (όταν έλαβε την επίσημη πρόσκλησή του για το σεμινάριο), ότι δεν μπορούσε να παρευρεθεί τις συγκεκριμένες ημέρες, ως εκ τούτου η ημερομηνία διεξαγωγής του έπρεπε να τροποποιηθεί. Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Ιερόπουλος ενημερώθηκε τηλεφωνικά στις 2-04-2007, από τον υποφαινόμενο για τις εξελίξεις στο θέμα του Βέλγου εμπειρογνώμονα. Στις 10-4-2007, υπήρξε εκ νέου τηλεφωνική μας επικοινωνία (με τον κ. Ιερόπουλο), για περαιτέρω ενημέρωσή σας σχετικά με το θέμα του σεμιναρίου και τον χρόνο διεξαγωγής του.




Η Ελληνική Αστυνομία, μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης (Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας), βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τον κ. Alain Remue, ώστε να ορισθούν εκ νέου οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου, με βάση την διαθεσιμότητα του προσκαλουμένου αξιωματικού.

Με επιστολή του στις 17-04-2007, ο κ. Alain Remue, γνωστοποίησε επισήμως ότι είναι διαθέσιμος για το διάστημα 2-4 Μαΐου 2007, προκειμένου να συμμετάσχει στο σεμινάριο που προαναφέρεται.

Και για τις τελευταίες εξελίξεις ενημερώθηκε προφορικά και με την αποστολή φωτοαντιγράφων της σχετικής αλληλογραφίας στις 19-04-2007 ο κ. Ιερόπουλος.


Η ανωτέρω καταγραφή των ενεργειών που έλαβαν χώρα από την συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα με την οικογένεια σας, κάθε άλλο παρά αδιαφορία δείχνει προς το θέμα.
Αντίθετα για λόγους ηθικής τάξεως πλέον και όχι νομικού καταναγκασμού, το ενδιαφέρον για την υπόθεση από πλευράς της Αστυνομίας είναι αμείωτο για την ικανοποίησή του αιτήματος σας και των προσπαθειών ως προς την ανεύρεση του μικρού Άλεξ.

Στα υποθετικά σενάρια περί της δήθεν αποφυγής μου να απαντώ στα εύλογα ερωτήματά σας, αναφέρω απλώς ότι δεν υποκρίνομαι θεατρικούς ρόλους. Επιτελώ το καθήκον μου ως Αξιωματικός και σύμφωνα με την αρχή της ηθικής (του καθήκοντος) και των συνεπειών όπως ορίζει ο Καντ, ενεργώ σύμφωνα με τον νόμο και την συνείδησή μου.





Με Εκτίμηση,


Παναγιώτης Μ. Στάθης
Αστυνόμος Α΄
Εκπρόσωπος Τύπου

ανεστης said...

Νατέλα,
Σου ζητάω συγγνώμη γιατί αυτή η χώρα μεταμφιεσμένη σε "κράτος" σας παραπλάνησε και σαν έκανε να εγκατασταθείτε πιστεύοντας πως θα μπορούσατε να χτίσετε μια ζωή εδώ. Θα έπρεπε να σας ενημερώσουμε ότι εδώ είμαστε πρωταγωνιστές σε μια μεγάλη κωμωδία, σε ένα θίασο που έχει αναλάβει να τροφοδοτεί με καλαμπούρια και φάρσες την υφήλιο για να μη πλήττει. Ενίοτε και με δράματα σαν το δικό σου.
Ειλικρινά συγγνώμη!
(συγγνώμη και για τους εκλεγμένους υπουργούς μας που βρίσκουν ακόμα και σε τέτοια δράματα αφορμές να οικοδομήσουν "προφίλ" αντι να κάνουν τη δουλειά τους)

Κοινότητα Εκάλης said...

παρέμβαση πολυδωρα; εχει ενδιαφέρον, του έχουν σείρει τα εξ αμάξης πάνω απο χίλια ελληνικά μπλογκς με μπανερ κλπ αλλά έκανε την παρέμβαση του - μέσω εκπροσώπου. Α

Aurellia said...

Ο κος Στάθης και ο κάθε κος Στάθης που είπε τα εξής:
" Επιτελώ το καθήκον μου ως Αξιωματικός και σύμφωνα με την αρχή της ηθικής (του καθήκοντος) και των συνεπειών όπως ορίζει ο Καντ, ενεργώ σύμφωνα με τον νόμο και την συνείδησή μου" να σκεφτεί ξανά τις παραπάνω φράσεις, να επαναπροσδιορίσει τη λέξη "συνείδηση" και να στείλει τις επιστολές που ζητάει ο δικηγόρος της οικογενείας.
Είναι πολύ ωραίες αυτές οι βαρύγδουπες φράσεις,αλλά έ λ ε ο ς
μιλάμε για το χαμό ενός μικρού παιδιού! Ξυπνήστε επιτέλους και γίνετε άνθρωποι όλοι εσείς που βρίσκεστε στα κέντρα εξουσίας και παίρνετε αποφάσεις που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές.
Νατέλα - Δημήτρη κουράγιο!

itelli said...

Κον Στάθη,

Ελπίζω ποτέ να μην βρεθείτε στη θέση της Νατέλας κ του Δημήτρη. Ή μήπως να ήλπιζα το αντίθετο; Γιατί θα μ'έκανε κακό άνθρωπο κάτι τέτοιο ενώ εσείς είστε άγιοι απλά κ μόνο επειδή "λειτουργείτε" σύμφωνα με τους νόμους;

Κ τέλος πάντων, στα φιλοσοφικά κ εσείς, κ ο προϊστάμενός σας, έχετε πάρει άριστα από την κοινωνία. Με τον Άλεξ ομως ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;;;;

Arkin said...

Για να καταλάβω, οι γονείς του Άλεξ ζητούν να έρθει ο Βέλγος αστυνομικός για να βοηθήσει στην έρευνα για την εξαφάνιση του Άλεξ, και το ΥΔΤ επιμένει να τον καλεί για ένα γενικό τριήμερο σεμινάριο? Ήθελα να ήξερα, τι σχέση έχει ένα σεμινάριο με την έρευνα και τι μπορεί να κάνει ο κ. Remue σε 3 μέρες μόνο? Θα έχει επίσημη πρόσβαση στη δικογραφία και σε όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον Άλεξ?
Επειδή εγώ έχω άγνοια περί ασυνομικών θεμάτων, ας μας εξηγήσει λοιπόν ο κ.Στάθης πώς πιστεύει ότι θα συμβάλει το συγκεκριμένο σεμινάριο στην υπόθεση Άλεξ.

Γεράσιμος

Unknown said...

Αγαπητέ κ. Στάθη,

Το ενδιαφέρον του κ. Πολύδωρα είναι δεδομένο...αλλά δυστυχώς το ενδιαφέρον δεν βρίσκει λύσεις...
Τα λάθη που έγιναν δεν διορθώνονται με ενδιαφέρον... Διορθώνονται με δραστικές αλλαγές στο νόμο, με δραστική επικοινωνιακή πολιτική από το ίδιο το υπουργείο (να μην ξεχαστεί το θέμα και να μην περιμένουμε από τα ΜΜΕ να ασχοληθούν για να πουλήσουν), με προφύλαξη ουσιαστική της οικογένειας και όχι να φοβούνται να βγουν από το σπίτι μην αρχίσουν να βγαίνουν στα κανάλια για παρενόχληση οι γονείς των παρασίτων....
Και αν έχετε κάνει κάποιες ενέργειες δεν έχουν φανεί δυστυχώς...
Το θέμα είναι στο μεταίχμιο της λήθης και της αδιαφορίας...Κάντε κάτι.....

fevis said...

Διαβάζω comments πολιτικών σε blogs και ανατριχιάζω σύγκορμη... Τι να κάνουν τα ξύλινα προεκλογικά λόγια σε μια μάνα που έχει χάσει το παιδί της ή σε μια κοπέλα που αργοσβήνει χτυπημένη από τον καρκίνο (βλέπε Αμαλία)? Απορρώ.. Φταίει η εξουσία που αποξενώνει τους κρατούντες από την πραγματική ζωή ή απλά πρέπει να είσαι ελαφρώς ή βαρέως γαϊδούρι για να καταφέρεις να την αποκτήσεις? Ότι κι αν ισχύει, φαντάζομαι ότι τους γονείς του Άλεξ τους αφορά να πέσει επιτέλους φως στην εξαφάνιση του παιδιού τους... Σαν πολίτις αυτής της χωρας ντρέπομαι ειλικρινά για τα όσα πέρασαν και συνεχίζουν να περνάνε... Σαν blogger ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε την φωνή τους να ακουστεί όσο πιο μακριά και όσο πιο δυνατά γίνεται... Και σαν μάνα πονάω και συμπάσχω με την Νατέλα γιατί αντιλαμβάνομαι με τρόμο, πόνο και οδύνη τι σημαίνει να έχεις χάσει το παιδί σου... Και να χτυπάς κλειστές πόρτες που παραμένουν ερμητικά μανταλωμένες....

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

το θέμα που κάιει όλους μας το έκαψαν οι δημοσιογράφοι.
Οι αρχές και η Αστυνομία δεν είναι άμοιροι ευθυνών.
Σε μιά τέτοια υπόθεση δεν αφήνεις επ'ουδενοι στοιχεία να διαρρέουν στον τύπο από εδώ και απο εκέι.
Η υπόθεση χαρακτηρίζεται άκρως απόρρητη και έτσι πρέπει να προχωράει. Εχω την άισθηση ότι η υπόθεση θα είχα τελειώσει πολύ σύντομα αν υπήρχε σοβαρή αντιμετώπιση . αλλά για ποιά σοβαρότητα μιλάμε.
Ο Remue και οι συν αυτώ.Πρέπει να κάονυν delete σε όλα και να αρχίσουν να δημιουργόυν νέο φάκελλο από την αρχή και πίσω από πέπλο απόλυτης μυστικότητας.
Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να άνοιξε η γή και να τον κατάπιε και εμέις να τα ξύνουμε.... Ελεος πιά!!!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.