Tuesday, April 24, 2007

Η πρόσκληση πρός τον κ.Remue

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ/Α.Ε.Α.


Αξιότιμε κύριε A.REMUE,

Έχω την εξαιρετική τιμή, να σας απευθύνω πρόσκληση, όπως, ως ειδικός ομιλητής - εκπαιδευτής για την ανεύρεση εξαφανισμένων - αγνοουμένων παιδιών, πραγματοποιήσετε διαλέξεις σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, στο Σεμινάριο με θέμα "Εγκλήματα κατά των παιδιών", που θα διεξαχθεί, κατά το από 2 έως 4/5/2007 χρονικό διάστημα, στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια.
Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου, το οποίο θα παρακολουθήσουν αξιωματικοί και ανθυπαστυνόμοι της Ελληνικής Αστυνομίας, περιλαμβάνει:
. Τις δύο (2) πρώτες ημέρες (2 και 3/5/2007, ώρες 08.00' έως 14.00' διαλέξεις σε αίθουσα διδασκαλίας, του Παραρτήματος της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό μπορείτε, σε τέσσερις (4) διδακτικές ώρες, ήτοι δύο (2) ημερησίως, να αναπτύξετε θέματα που σχετίζονται με την ανεύρεση εξαφανισθέντων - αγνοουμένων παιδιών.
. Την τελευταία ημέρα (4/5/2007), θα πραγματοποιηθεί, με την παρουσία σας, πρακτική / περιπτωσιολογική σπουδή (case-study), περί του υπαρκτού - πραγματικού προβλήματος της εξαφάνισης του Αlex επί του πεδίου στη Βέροια Ημαθίας.
Πέραν αυτών, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω οτι το Σεμινάριο αυτό μπορεί να παρακοληθήσει και η κα Ανδρομάχη ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, η οποία έχει ήδη ενημερωθεί περί του θέματος αυτού.
Τέλος, θα ήθελα να σας εκφράσω την απόλυτη πεποίθησή μου ότι με την παρουσία σας στο Σεμινάριο αυτό και την ανάπτυξη των διαλέξεων εκ μέρους σας, θα συμβάλλετε στην ευόδωση των προσπαθειών μας για την καλύτερη επιμόρφωση των αρμοδίων, για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων κατά των παιδιών, στελεχών μας.

Με τιμή
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ







Βέροια 23-4-07

Προς
κ. Βύρωνα Πολύδωρα
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Αθήνα

Επανερχόμενοι σε προηγούμενο αίτημά μας και επειδή ίσως δεν διετυπώθη αυτό σαφώς, ζητούμε η μετάκληση του κ. REMUE να γίνει όχι μόνο για το σεμινάριο αλλά για να ασχοληθεί διεξοδικά ο κ. Επιθεωρητής με την υπόθεσή μας οπότε θα χρειαστεί συμπληρωματική από μέρους σας πρόσκληση προς αυτόν όπως το ζήτησε και ο ίδιος.

Εννοείται ότι μετά τις διαβεβαιώσεις σας θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την έλευση του κ.REMUE στην Ελλάδα.


Με τιμή
Δημήτρης Σιαίνης
Νατέλα Ιτσουαίτζε




ΣΧΟΛΙΟ: Ο κ. Remue είναι ο κορυφαίος Αστυνομικός - Ερευνητής στην Ευρώπη σε θέματα εξαφανισμένων παιδιών αλλά μάλλον το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει παρεξηγήσει κάποια πράγματα.
Όσο ικανός και αν είναι - που είναι - ο κ. Remue δεν μπορεί με μία περιπτωσιολογική σπουδή δύο (2) ωρών στην Βέροια να λύσει ένα γρίφο όπου η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να δώσει λύση εδώ και δεκαπέντε (15) μήνες.
Ελπίζουμε ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας που έμπρακτα έχει αποδείξει όλους αυτούς τους μήνες πόσο πολύ θέλει να λύσει την υπόθεση του εξαφανισμένου παιδιού μας, να απευθύνει την σωστή πρόσκληση στον Βέλγο Ερευνητή έτσι ώστε να μπορέσει ο κ. Remue να μας βοηθήσει όπως εκείνος θέλει και μπορεί να κάνει.

Σιαίνης Δημήτρης

6 comments:

Idάκι said...

Τι να πω... η πρόσκληση του ΥΔΤ με άφησε άλαλη!!

Κουράγιο, έχουν ήδη αρχίσει οι έξωθεν πιέσεις...

itelli said...

Να ρίξω μια ιδέα; Αν πληροφορούμαι σωστά από τον τοπικό τύπο, η δήμαρχος κα Ουσουλτζόγλου έχει δείξει αρκετές φορές την συμπαράστασή της στο θέμα, ΚΑΙ μέσα από συγκεντρώσεις. Θα μπορούσε να διοργανωθεί μία συγκέντρωση-πρόσκληση από τον κόσμο στον κο Remue, εφόσον θα βρεθεί ο ίδιος στην πόλη κ η πιθανότητα να επισκεφθεί το δημαρχείο είναι αρκετά σίγουρη.

Αν αποφασίσετε κ υπογραφές, θα μπορούσαμε να τις μαζέψουμε κ διαδικτυακώς, κ να δώσετε από ενα αντίγραφο στον κο Remue κ από ένα στον επιτελάρχη που θα τον σημαδ... σόρρυ, συνοδεύει.

Λέω εγώ τώρα...

Unknown said...

Όλο αυτό τον καιρό παρακολουθούμε τις εξελίξεις μιας υπόθεσης που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.Ή μήπως όχι όλη?!! Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τον πόνο μιας μάνας που έχασε το μονάκριβο γιό της??? Έ Λ Ε Ο Σ !!!
Λίγη ανθρωπιά, λίγη ευαισθησία ρε παιδιά! Τόσο χρονικό διάστημα οι αρχές κωφεύουν και τώρα που υπάρχει αυτή η τρομερή ευκαιρία με τον κ.Remue αρνούνται να συνεργαστούν. Ποίοι είναι αυτοί οι κύριοι που παίρνουν τις αποφάσεις άραγε? Αν ήταν το δικό τους παιδί θα είχαν τις ίδιες αντιδράσεις? Φτάνει η κοροιδία και ο εμπαιγμός!!! Έχετε υποχρέωση απέναντι σ'αυτή τη μάνα, δεν το καταλαβαίνετε?
Κυρία Νατέλα πραγματικά σας θαυμάζω! Εύχομαι ο Θεός να σας δίνει κουράγιο και να μην σας αφήσει να λυγίσετε! Μην σταματήσετε να διεκδικείτε τα αυτονόητα! Είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας για όσο χρειαστεί, μέχρι να βρούμε το αγγελούδι σας!!!

K-Top said...

Ίσως και να μπορεί να λύσει την υπόθεση σε 2 ώρες.. Για την ΕΛ.ΑΣ. μιλάμε...

thesprotos (c) said...

Εγώ είμαι υποχρεωμένος να σκεφτώ πώς όποιος παρεμποδίζει ή δεν διευκολύνει -με οποιοδήποτε τρόπο- την λύση στην υπόθεση αυτή, δεν θέλει να φανεί η αλήθεια.

Ας καλέσουν λοιπόν τον Remue αφού οι γονείς το ζητάνε. Όσο δεν τον καλούν, συγνώμη αλλά, εμένα μου βρωμάει...

Πιέστε τους πολιτικούς σας, τους δημάρχους, νομάρχες, βουλευτές, δημοτικούς συμβούλους κλπ κλπ. Τί πορείες με κεράκια και άλλα γλυκανάλατα! Πίεση πολιτική. Εκεί η κοινωνία πρώτα, τοπικά, και μετά όλη η Ελλάδα.

Yannis H said...

Αυτό που με θυμώνει περισσότερο και κάνει την αίσθηση της αδικίας μεγαλύτερη, είναι ότι εσείς, σαν γονείς που σας έτυχε αυτό το πράγμα αλλά διαθέτετε αφάνταστη αξιοπρέπεια, πρέπει να συνδιαλέγεστε με ανάλγητους δημόσιους υπαλλήλους – και στο βάθος, με ανθρώπους επιπέδου ενός Πολύδωρα.