Sunday, May 13, 2007

Άλλαξε ο Μανωλιός....

Χθες Σάββατο 13/5, ενώ βρισκόμασταν στις δουλειές μας, λάβαμε μια περίεργη είδηση. Ένας κύριος που προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του " περιστεριού της ειρήνης ", με την συνδρομή του " έγκριτου δημοσιογράφου της πόλης", μας μετέφερε την επιθυμία του ενήλικα που ήδη έχει τεθεί υπό περιορισμό, να μας συναντήσει. Το " περιστέρι της ειρήνης" πέρυσι σχεδόν όλο το καλοκαίρι τσαλαβουτούσε στο ποτάμι προσφέροντας εθελοντικά, στην υπηρεσία της Αστυνομίας, τις άριστες γνώσεις του ( όπως ο ίδιος έλεγε ), σχετικά με τις ιδιομορφίες του ποταμιού. Το εν λόγω "περιστέρι" μάλιστα, είχε πιάσει την ανυποψίαστη, ακόμα τότε Νατέλα, και τις είχε πεί ότι το σώμα του Άλεξ πιθανόν είναι σε μία από τις σπηλιές που είναι κάτω από τα νερά του ποταμιού. Να σημειώσουμε ότι ο βορειοηπειρώτης δεν είχε "θυμηθεί" ακόμα την Μπαρμπούτα και την μεταφορά του Άλεξ με το καρότσι εκεί. Τώρα ο ίδιος κύριος θέλει να οργανώσει την συζήτηση, στην διάρκεια της οποίας ο παππούς θα μας έλεγε με δάκρυα στα μάτια, ότι τα εγγόνια του δεν έχουν καμία σχέση με την δολοφονία του Αλεξ, και ότι αν το είχαν κάνει αυτοί, θα τους έκοβε τα χέρια ο ίδιος. Δηλαδή δεσμέυεται να το κάνει αν θα χρειαστεί ; Μια ερώτηση κάνουμε...
Αμέσως καταλάβαμε ότι η πηγή που τροφοδοτούσε ατελείωτο "βραζιλιάνικο σήριαλ " στις τηλεοράσεις, άρχισε να στεγνώνει. Και κάποιοι προσπαθούν να την αναζωογονήσουν. Όμως εμείς τώρα είμαστε πιό έμπειροι και πιό προσεκτικοί από πέρυσι, όπου είχαμε και κάποιες "αξέχαστες " συναντήσεις (π.χ. με την βορειοηπειρώτισα) .
Πέρυσι ο σκοπός των συναντήσεων, ήταν να μας πείσουν ότι "οι 5 " σκότωσαν το παιδί. Φέτος κατά περίεργο τρόπο προσπαθούν να μας πείσουν με νέες συναντήσεις για το εντελώς αντίθετο. Με το δεδομένο ότι οι ανήλικοι ( πλην του " αθηναίου " πλέον βορειοηπειρώτη ) περνάνε πολλές ώρες μαζί, αλλά και οι ενήλικοι συναντιούνται τακτικότατα, ας αποφασίσουν τελικά τι έκαναν.
Πώς θα μας εξηγήσει ο παππούς Βασίλης το γεγονός ότι τα "αθώα " εγγόνια του συναντιούνται με τον αλβανό ο οποίος τους κατηγορεί για φόνο;
Η δική μας λογική λέει ότι όχι μόνο δεν πρέπει να του κάνουν παρέα, αλλά πρέπει να τον δέρνουν κάθε φορά που τον συναντούν στον δρόμο.
Επομένως τα "κροκοδείλια " δάκρυα του παππού (που τα χρησιμοποιεί με μεγάλη συχνότητα και στον Εφέτη ) δεν μπορούν να μας πείσουν.
Αν κάποιος είναι αθώος, αγωνίζεται για να το αποδείξει αυτό. Και δεν χαμογελάει ειρωνικά στους γονείς του παιδιού το οποίο ξέκαναν...
Ούτε λένε, εκεί που ( κακώς ) τους δίνουν βήμα, "ψάξτε τον πατριό"....

11 comments:

Anonymous said...

Χρόνια πολλά Νατέλα. Εσύ τιμάς τη λέξη "μητέρα" αντίθετα με κάποιες άλλες που τη βρωμίζουν...
Αλήθεια, πόση υπομονή, πόση δύναμη ψυχής πρέπει να έχετε και οι δύο για να αντέχετε και να μην τους κάνετε μαύρους στο ξύλο όλους αυτούς; Όμως, τελικά, αυτή η ψυχραιμία και η επιμονή σας να εστιάζετε στην ουσία είναι που τους εξοργίζει.Χίλια μπράβο και μία ευχή: να βρείτε το αγγελούδι σας ζωντανό.

Γεωργία said...

Να είστε σίγουροι πως μέχρι να βρεθεί το παιδί σας, κανείς μας δεν θα ξεχάσει και δεν θα πάψει να σας στηρίζει όπου και όπως χρειαστεί.

Κι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, να το ζητήσετε.

Ακόμη και να μαζευτούμε όλοι έξω από την Βουλή και να κάνουμε καθιστική διαμαρτυρία μέχρι να επιληφθούν οι αρμόδιοι, μέρα και νύχτα.

Το παιδί πρέπει να βρεθεί και το θέλουμε όλοι.

Πείτε μας τι μπορούμε να κάνουμε...

Ελπίδα said...

Νατέλα μου, συμφωνώ με τον ανώνυμο και με την γεωργία.
Αυτόν τον παππού θα ήθελα να τον ανακρίνω εγώ, μα την αλήθεια!
Κρίμα του και συμπαθώ και τους παππούδες! Θα τον ήθελα λεβέντη!Θα τον έλεγα σωστό, αν προσπαθούσε να θυσιαστεί για να καλύψει τον εγγονό, μα αυτός...απέχει πολύ.
Υπομονή Νατέλα μου! Από κάπου θα ξεπηδήσει η αλήθεια! Δεν μπορεί!
Εύχομαι την σκηνή, τον Άλεξ να τρέχει στην αγκαλιά σου και να σου διηγείται ένα κακό όνειρο που είδε και εσύ να τον καθησυχάζεις πως ΤΕΛΕΙΩΣΕ!
Κουράγιο και στους δυο σας και μακάρι όλοι οι πατριοί να ήταν έτσι!

Anonymous said...

Ποσο τιματε την λεξη "μητερα" κ.Νατελα!! Ντρεπομαι αφανταστα γι'αυτα που σας συμβαινουν.Πως μπορουμε να σας βοηθησουμε? Γιατι δεν κινητοποιειτε ολους εμας απ'ολη την Ελλαδα -οχι μονο στη Βεροια- με οποιο τροπο εσεις νομιζετε? Ειμαστε ολοι πιστευω στη διαθεση σας.
Με απεριοριστη εκτιμηση και σεβασμο
Αντα

Anonymous said...

Σήμερα 16-5-2007,μπήκα στο blog. Γνωρίζω την υπόθεση από τα ΜΜΕ. Στο εισαγωγικό του site (στα αγγλικά) φαίνεται να κατηγορείται η ελλάδα γιατί είναι χώρα της EU και για τα γεγονότα των αντιφάσεων της υπόθεσης. Τι να κάνουμε αν δεν υπάρχει το σώμα του θύματος και το όπλο του εγκλήματος σε κανένα μέρος του πολιτισμένου κόσμου δεν στοιχειωθετείται φόνος.
Από την άλλη η όλη υπόθεση ήταν καλά σχεδιασμένη και δεν ήταν παιχνίδι παιδιών στο ποτάμι ή στην πλατεία της πόλης. Η όλη υπόθεση είναι μία κόντρα ανάμεσα σε μετανάστες που ζήλευαν ή διαφωνούσαν μεταξύ τους.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποδοθεί δικαιοσίνη και να μην κατηγορείται η Ελλάδα ή η Ευρωπαϊκή Ενωση για θέμα.

Anonymous said...

Παρατηρητή,εγώ ξέρω για μια συμμορία που αποτελείται από δύο Έλληνες,ένα Ρουμάνο και δύο Αλβανούς.Τι κόντρα ανάμεσα σε μετανάστες μας λές;Από ποιό κανάλι ...ενημερώνεσαι;
Φαντάσου να είχε χάθεί(χτύπα ξύλο)το δικό σου παιδί και μετά από ενάμιση χρόνο να μην είχε βρεθεί ούτε ίχνος του.Σε φαντάζομαι να ουρλιάζεις στα κανάλια,"και αν είχε χαθεί το παιδί του Δημάρχου,ή το παιδί του Στρατηγού έτσι θα ψάχνανε"..."είναι κράτος αυτό που έχουμε"...κ.τ.λ.
Δεν ξέρω πόσο καλά τα έχεις με την δικαιοσύνη,πάντως δεν γράφεται με "ι".

Bουλα. said...

NATELA SUNEXISE NA MISIS KAI NA ELPIZIS

Bουλα. said...

AN OLOI MPOROUSAN NA NIOSOUN TON PONO SOU TA PRAGMATA THA HTAN ISOS DIAFORETIKA OMOS KALH MOU OKOSMOS EINAI KAKOS KAI KSEXNA EUKOLA TON PONO TOU ALLOU.MHNTO AFISIS NA SUNBH AUTO POLEMISE KAI SUNEXISE NA UPSONHS THN FONH SOU TO XROSTAS OPOS KAI OLOI H ELLADA STON ALEX.MHN KRIBESE TO PERNOUN GIA ADINAMIA KAI ENO ESU SPARAZHS APO PONO OI FONIADES H ESTO OI UPEUFTHNH SUNEXIZOUN NA ZOUN KAI PERIMENOUN THN ORA POU OLA THA KSEXASTOUN.POLEMA TOUS OPOS KAI ME OPOI MESON MPORHS MHN TA BAZHS OMOS ME TA MME EXOUN THN DUNAMH NA SOU KANOUN KAKO KAI NA THAPSOUN THN ISTORIA ALLO POU DEN THELOUN POLLOI.SAN MANA PROS MANA SUNEXISE ESTO KI AN PREPH NA PAREIS TON NOMO STA XERIA SOU.ELPIZO NA EXO THN TIMH KAPOTE NA SE GNORISO MONO KOURAGIO

PETRITO ZEZUS said...

Νατέλα και Δημήτρη εύχομαι να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη και να λάμψει η αλήθεια.
Πραγματικά απορώ με την αναλγησία της τοπικής κοινωνίας και πολιτείας.
Σας εύχομαι δύναμη και κουράγιο

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Εγώ θλίβομαι, που όλοι αυτοί είναι έξω. Πίσω από τα κάγκελα, να δεις πόσες γλώσσες θα...λύνονταν

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.