Sunday, May 6, 2007

Άλλοι κάνουν "αγγαρεία", άλλοι τραβάνε το μαρτύριο...

Τον χαιρετισμό μας σε όλους, όσους δηλώνουν την συμπαράστασή τους, είτε με σχόλια στο μπλόγκ, είτε με e-mail. Κρίμα που δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε όλους εσάς προσωπικά, αλλά ο χρόνος μας είναι πολύ περιορισμένος. Σήμερα προλαβαίνουμε να κάνουμε μόνο μερικά σχόλια για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.
Επιτέλους είδαμε τον κ. Remue. Και τι δεν μας έλεγαν πριν. Ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο να'ρθει, ότι δεν θέλει να έρθει την συγκεκρίμενη ημερομηνία, και ότι δεν θέλει να μας δεί προσωπικά ( όλα αυτά πάντα από κάποιους τρίτους, όχι άπο τον ίδιο). Τα αγνοήσαμε όλα αυτά, και ζητήσαμε προσωπική συνάντηση, παρόλο που ήμασταν πολύ απογοητευμένοι. Το σεμινάριο ολίγων ωρών, σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να λύσει την υπόθεσή μας, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε. Η συνάντηση έγινε φυσικά, κάτω από το αγρύπνο βλέμμα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα, και κανείς δεν μας ενημερώνει για το περιεχόμενο του study case.
( Άραγε, θα μαθευτεί ποτέ τι ειπώθηκε ή θα θαφτεί και αυτό, όπως τόσα άλλα;)
Στην συζήτηση πήρανε μέρος ο κ. Σ.Αποστολίδης ( Γεν. Αστ. Διευθ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας), ο κ. Δ.Παπαδόπουλος ( προιστ. τμημ. Ασφάλειας Θεσ/κης), οι οποίοι με μεγάλη επιμονή προσπαθούσαν να διαβεβαιώσουν εμάς και τον κ. Remue ότι η αστυνομική έρευνα δεν έχει σταματήσει ποτέ. Ή εμείς δεν καταλάβαμε κάτι, ή έχουμε εντελώς διαφορετική απόψη για το τι σημαίνει η λέξη "έρευνα". Ο κ. Ιερόπουλος αναφέρθηκε στην Διεθνή σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού και στην Ευρωπαική σύμβαση για την άσκηση των δικαιωμάτων τους (CERC), συμβάσεις που θεωρητικά όλοι τις αποδέχονται, αλλά στην πράξη τι γίνεται ; Για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να σας πούμε το περιεχόμενο της συζήτησης με τον κ.Remue, άλλα πιστεύω ενα "μυστικό" μπορεί να μας ξεφύγει ελεύθερα.Ο κ. Remue δεν πιστεύει στο "ποτάμι ". Νομίζω αυτό τα λέει όλα. Μετά από 15 μήνες εγώ στέκομαι μπροστά στην ίδια ερώτηση- πού μπορεί να είναι ο γυιός μου ...

Απο την Δευτέρα θα προσπαθήσουμε να αποσπάσουμε από την αστυνομία περισσότερες λεπτομέρειες ( όχι θεωρητικές αλλά πρακτικές).
Νατέλα-Δημήτρης


Κοίτα πως υποφέρουν οι άνθρωποι. Ο κ. Πολύδωρας εκμυστηρεύτηκε ότι κάνει "αγγαρεία", όντας Υπουργός Δημόσιας Τάξης.
Τον καταλαβαίνω απόλυτα. Αντί να μελετήσει ήσυχα τον Κάντ, είναι αναγκασμένος να ασχολήται με πολύ πεζά πράγματα-διαφόρων είδους ταραχές, χούλιγκανς, ενεργό υπόκοσμο κτλ.
Και εγώ θα προτιμούσα με την ησυχία μου να ετοιμάσω ένα ρεσιτάλ πιάνου, αλλά να που είμαι αναγκασμένη να ψάχνω το παιδί μου, πολεμώντας και διάφορα εμπόδια μάλιστα.
Ο κ. Υπουργός είναι σε πιό πλεονεκτική θέση από εμένα. Αυτός μπορεί να παραιτηθεί ότι ώρα θελήσει ο ίδιος, ο δικός μου εφιάλτης δεν σβήνεται ούτε με τον θάνατο...

Σκέψη της ημέρας: Σκέφτομαι να παραγγείλω ένα καταπληκτικό βιβλίο του Β.Ι. Λένιν "H κριτική του Κάντ"
Nατέλα

28 comments:

Ελπίδα said...

Νατέλα μου γλυκιά, εσύ έχεις δώσει προ πολλού ρεσιτάλ ήθους και αξιοπρέπειας! Ρεσιτάλ ζωής έδωσες και δίνεις κάθε μέρα!
Αγανακτώ και θυμώνω με τις αργές εξελίξεις και τα εμπόδια. Έχει γίνει πια ένα μπερδεμένο αστυνομικό θρίλερ και θέλω να φτάσω στην τελευταία του σελίδα, να καταλάβω! Δεν πάει άλλο!
Αν όχι στο ποτάμι, που; Τι ανακρίσεις είναι αυτές που έγιναν;Δεν καταλαβαίνω πια τι γίνεται.Ένας, δεν μετάνιωσε ακόμα, να τα πει όλα; Γιατί, κάποιος θα ξέρει κάτι παραπάνω. Δεν μπορεί!
Εγώ μέσα μου βαθιά κρύβω μια ελπίδα ότι ο Άλεξ ζει! Μακάρι να είναι έτσι και χαλάλι τα όσα περνάς! Μόνο έτσι θα συγχωρούσα την εξέλιξη της ιστορίας που αργεί.
Λίγη υπομονή ακόμα Νατέλα μου!
Λίγη!

Anonymous said...

έχουμε πάψει να πιστεύουμε στα θαύματα. Δυστυχώς. Εύχομαι να βρεις το παιδάκι σου ζωντανό. Ξέρω οτι ακούγεται απίθανο αλλά ίσως να μπορούσε να γίνει αν το πιστεύαμε όλοι εμείς. Κουράγιο.

Anonymous said...

Κουράγιο!! τι άλλο να πω; Καλή δύναμη.

Anonymous said...

Νατέλα είμαι μάνα και ξέρω, τι περνας, γιατί έχω ένα γιο στα ναρκωτικά εδώ και χρόνια τον παρατηρώ να μου φεύγει , να αργοπεθαίνει.Ξέρω πως είναι διαφορετική περίπτωση αλλά ο πόνος της μάνας είναι ο ίδιος. Προσευχομαι στο Θεό για το παιδί μου και όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι καλά. Ο Άλεξ έχει μπει καιρό τώρα στην προσευχή μου. Την αγάπη μου !

Anonymous said...

Νατέλα μου, από που να ξεκινήσω; από το πως ματώνει η καρδιά μου κάθε φορά που η σκέψη μου γυρίζει σε σένα; από τον θυμό μου για τα βρωμόπαιδα και τους "γονείς" τους, για τους αστυνομικούς, τους εισαγγελείς, τους υπουργούς, τους δημοσιογράφους; Εκείνοι μπορούν να παίζουν και να αφήνουν τον χρόνο να περνά, τον χρόνο που για σένα είναι ανελέητος.
Εγώ νομίζω πως αυτοί όλοι είναι χαμένες ψυχές. Εχουν για πάντα ταχθεί με την σκοτεινή πλευρά και μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι γιατί, βλέπεις, τώρα αυτή η πλευρά κερδίζει και το σκοτάδι στον κόσμο μας γίνεται όλο και πιο πυκνό. Όμως το φως έχει πάντα κρυμμένες εφεδρείες και ο αγώνας του συνεχίζεται σε πολλά επίπεδα. Αυτοί που μοιάζουν κερδισμένοι και πανίσχυροι εδώ, απλώς υπογράφουν γραμμάτια για το μέλλον...
Εσύ όμως κοίταξε πρώτα από όλα να φροντίζεις τον εαυτό σου γιατί έχεις μπροστά σου πολύ αγώνα ,όπως κι αν εξελιχτούν τα πράγματα, και πρέπει να είσαι γερή και δυνατή.
Θέλω να σου πω ακόμα ότι είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος,είσαι μια μητέρα που κάθε παιδί θα την ονειρεύονταν για τον εαυτό του. Μη σταματήσεις στιγμή να είσαι περήφανη, μη ξεχάσεις ποτέ αυτό που είσαι, αυτό που όλοι είσαστε.
Μη σταματήσεις να αγωνίζεσαι, κάνε ό,τι χρειαστεί, πήγαινε μέχρι το Βέλγιο αν χρειαστεί να ξαναδεις τον Remue από κοντά χωρίς όλα τα σκουπίδια να σε εμποδίζουν.
Σου υπόσχομαι ότι η καρδιά μου θα είναι κοντά σου μέχρι το τέλος όποτε και να έρθει αυτό, σε μέρες, μηνες ή χρόνια. Και όταν όλα τελειώσουν, θα ανέβω μέχρι τη Βέροια και θα σταθώ έξω από την πόρτα σου για να σου σφίξω το χέρι...
Venceremos

ΥΓ 1 Λυπάμαι πολύ για τον πατέρα σου, ίσως τουλάχιστον εκεί που είναι να έχει μάθει την απάντηση και να έχει ησυχάσει...
ΥΓ 2 Ισως θα έπρεπε να δώσετε ένα e-mail γιατί μπορεί κάποιος να θέλει να δώσει μια πληροφορία μόνο σε σας και να μη θέλει να τη δουν άλλοι

Anonymous said...

Ο κ. Remue δεν πιστεύει στο "ποτάμι ". Γιατί ποιος σοβαρός άνθρωπος πιστεύει το "ποτάμι". Μόνο η Νικολούλη επιμένει και οι δικηγόροι των φερόμενων ως δολοφόνων αλλά αυτοί είναι άλλη ιστορία.
Τα λεφτά φαίνεται να είναι πολλά και καλά.
Αλήθεια ο Τσούκαλης, που χάθηκε;
Καλή μέρα και κουράγιο

Anonymous said...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΓ 2 ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ.
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ E-MAIL ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΕΞΙΑ ΛΕΕΙ "VIEW MY COMPLETE PROFILE". ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΛΙΚ, ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΛΕΕΙ CONTACT KAI ΑΠΟ ΚΑΤΩ E-MAIL.ΜΕ ΚΛΙΚ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ MAIL ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ.

Anonymous said...

Νατέλα μου αφού ο κύριος Πολύδωρας κάνει αγγαρεία ας τον διευκολύνουμε..εκλογές έρχονται ας τον στείλουμε σπίτι του...είναι αξιολύπητος...η ελληνική αστυνομία κατάντησε τόσο ανίκανη που δεν μπορεί να βρει ελέφαντα σε μπουκαλάκι...
Κουράγιο και ο γιος σου θα βρεθεί...γιατί είμαστε όλοι σίγουροι ότι το παιδί είναι καλά και απλά κάποιοι τον κρυβουνε...

Anonymous said...

Αγαπημένοι μου,
Η αλήθεια θα βγει στην επιφάνεια. Δεν υπάρχει περίπτωση. Με την επιμονή σου Νατέλα, με την στάση σου, με το ήθος σου και την ηρεμία σου που κυριολεκτικά τους σκοτώνει (θα σε προτιμούσαν να κλαις και να χτυπιέσαι) τους έχεις φέρει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Με τον κο Ιερόπουλο ο οποίος δεν «παίζει» με τα κανάλια, με την κα Αντωνοπούλου και τις γνώσεις της θα φτάσετε στην αλήθεια. Και αυτοί που φταινε θα πληρώσουν. Και σίγουρα όχι μόνο τα παιδιά τα οποία τα χρησιμοποιούν κάποιοι ως κάλυμμα. Είδα στο Μέγκα σε πόσο δύσκολη θέση έφερε η κα Αντωνοπούλου τους Σόμπολο και Ραγκούση και πολύ το ευχαριστήθηκα. Βρίσκονται ένα κλικ πριν τον πανικό. Και εσύ το κατάφερες αυτό. Μπράβο σου!!!

Lupa said...

Μα πόσο τριτοκοσμικοί είμαστε πια?? Αυτές οι πρακτικές της ΕΛ.ΑΣ. μου θυμίζουν παλιές κακές ημέρες της χούντας. Μακάρι να βγει κάτι από αυτή την υπόθεση με τον κ. Ρεμί.

Anonymous said...

""πρακτικές της ΕΛ.ΑΣ. μου θυμίζουν παλιές κακές ημέρες της χούντας.""

pios eipe oti shmera exoyme dhmokratia? mia zoh xoynta kai diktatoria exoyme.

Stratos Bacalis said...

Είναι απίστευτο το ότι συνεχίζεται αυτή η κατάσταση έτσι όπως συνεχίζεται εν έτει 2007.... όπως είναι απίστευτο το θάρρος και η δύναμή σας ... είμαστε μαζί σας, μή σταματάτε.

Unknown said...

Καλημέρα κ.Νατέλα.Πραγματικά,δεν περνάει μέρα που να μην σας σκέφτομαι!Ό Άλεξ έχει γίνει παιδί όλων μας!Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιοι άνθρωποι κάνουν τέτοιου είδους δηλώσεις!Μήπως θέλουν να θεωρήσουμε ότι έχουν το ακαταλόγιστο και άρα μπορούν να λένε και να κάνουν ό,τι θέλουν ανενόχλητοι;Μην σταματήσετε κ.Νατέλα,μην σταματήσετε!Όλοι μαζί,ενωμένοι να ασκήσουμε πίεση να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι!Κουράγιο γλυκιά μου Νατέλα,κουράγιο!Άντεξες τόσα και τόσα,λίγη υπομονή ακόμα!Είμαστε όλοι εδώ,ό,τι και άν χρειαστείς.

Anonymous said...

Σε ευχαριστώ πολύ, θερμά και ειλικρινά που υπάρχεις. Μη σταματάς να δίνεις μαθήματα ήθους, αξιοπρέπειας και δύναμης. Σε χρειαζόμαστε.

BeBe said...

Με όλο το θάρρος και το θράσος, το ποτάμι εξ αρχής μου φαινόταν η καλύτερη δικαιολογία αν θέλετε, ώστε να κουκουλωθεί τρόπον τινά το θέμα. Καθ' ότι, μαύρο,σκοτεινό, ποτάμι είναι αυτό, με νερά που συνεπαίρνουν. Θα ήταν πολύ εύκολο να το θάψουν έτσι κάποιοι "ειδήμονες".
Εύχομαι να έχετε νέα Νατέλα μας, πολύ πολύ καλύτερα και πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα και τον γιό σας.
Τις καλύτερες ευχές μου και πάλι.

Bουλα. said...

kouragio

JAMES said...

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ανήκω στην κατηγορία των ευσυγκίνητων όμως η περίπτωση του Άλεξ ξεπέρασε τα όρια του μελοδράμματος και άγγιξε τα όρια της Αρχαίας τραγωδίας.Είμαι βέβαιος ότι όσα θα γράψω τα έχετε ήδη σκεφτεί.Ελπίζω να βοηθήσω στο να σταματήσει η εκμετάλευση του θέματος, από αυτούς που προσπαθούν να επωφελήθουν με οποιονδήποτε τρόπο.
Με απλά λόγια,
1]Ενα παιδί δεν εξαφανίζεται αν κάποιοι δεν συμπράξουν σ΄αυτό.
2]Κανένας μεγαλοδικηγόρος δεν χειρίζεται δωρεάν μια υπόθεση,και μάλιστα από την μεριά των δραστών.Αυτή η στάση μάλλον χαλάει το image toυς.
3]Οι οικογένειες των μεταναστών, μάλλον δεν έχουν την δυνατότητα ούτε δικηγόρους να πληρώνουν ούτε πόλεις να αλλάζουν.
4]Αν τα πέντε παιδιά ξέρουν την αρχή της ιστορίας, ξέρουν και το τέλος.Μήπως τα χρησιμοποιούν, όλα ή μερικά από αυτά, για να θολώσουν τα νερά.
5]Γιά ποιό λόγο τόσον καιρό ένα ΄΄ατύχημα΄΄[που δεν είναι ποινικά κολάσιμο]να περιβάλεται με τέτοια μυστικότητα?Προφανώς ή επειδή δεν ήταν ατύχημα και αυτό αποδεικνύεται ή επειδή η ιστορία είναι μυθοπλασία.
6]Γιατί ο πρόεδρος της ΕΣΥΕΑ αποκλείει τις άλλες εκδοχές?
7]Σε τι συνέδραμε η εκδοχή των παιδιών [που δεν άλλαξαν τις καταθέσεις τους ?]αφού κόβουν την ιστορία τους στην μέση.
8]Μολονότι πιστεύω ότι η περίπτωση δεν προσφέρεται για πολιτική εκμέταλλευση, νομίζω ότι οφείλει ο πρωθυπουργός να απαιτήσει την λύση του δράματος.Διαφορετικά ας τους στείλει όλους σπίτι τους.Εκτίθεται πλέον η χώρα.Δηλαδή αν γινόταν ένα άλλου είδους έγκλημα, έτσι θα αντιμετωπιζόταν.
Θαυμάζω το σθένος αλλα και ήθος αυτής της καταπληκτικής γυναίκας που αν δεν ζούσε το σύνθετο δράμα της θα έπρεπε να περιέρχεται τα πανεπιστήμια για να διδάσκει τι σημαίνει ήθος.
Υποκλίνομαι μπροστά της.

Anonymous said...

Nατέλα

Επειδή καλό είναι να μην περιμένουμε το θεό να τους τιμωρήσει, μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένη για τον ρόλο του Τύπου στην υπόθεση; "Εκπομπές πισώπλατα";

george.pirgaris said...

Κουράγιο. Εύχομαι η υπόθεση να έχει το καλύτερο τέλος που θα ήθελες.

Anonymous said...

Υπάρχουν banners για τα βάλει o καθένας στο blog του στο:

http://metablogging.gr/?p=475

Anonymous said...

Kουράγιο, Θάρος και Θράσος.

Τα παιδιά κατά την γνώμη μου είναι θήματα ( μπορούμε να το συζητήσουμε άμα θέλετε, είναι απλώς γνώμη).

Τον Πολίδωρα δεν τον θέλουν οι στρατιγοί του και γι' αυτό βγαίνει κακός, βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος.

Loke Loke Loke Η απάντιση στον Λένιν τον οποίον σκότωσαν οι ιδέες τους ή οι αποκαλούμενοι οπαδοί τους τουλάχιστων ( χεχε για να κάνουμε και λίγο πλάκα άσχετα αν δεν έχω χιούμορ αλλά ο Λεβιάθαν του Loke απαντά μια χαρά πιστεύω του Loke να είναι ο Λεβιάθαν )

Κουράγιο.

candyblue said...

Αυτό το έγραψα τον περασμένο Ιούλιο για τον γιο σας.
Νευριασμένη από την υποκρισία κάποιων ανθρώπων και επηρεασμένη από την απελπισία σας
Σας το παραθέτω γιατί σας ανήκει. Γράφτηκε από μένα για τον μικρό Άλεξ



ΤρAγIκH πAρAμYθIα



Μια φορά κι έναν καιρό σε μια όμορφη πόλη δεν ζούσε πια ο Άλεξ.
Η μαμά του δεν έκλαιγε πια, γιατί δεν θυμόταν αν υπήρξε μαμά.
Οι φίλοι του, που τόσο τον μισούσαν, της είπαν μια ωραία ιστορία για τον μικρό τους φίλο, καθώς εκείνη με βγαλμένα μάτια άκουγε. «Θέλαμε να τον εκδικηθούμε επειδή έλεγε ότι δεν ήμασταν καλά παιδιά. Τον κυνηγήσαμε μέχρι το νεκροταφείο και τον σκοτώσαμε στο ξύλο. Δύο παιδιά έφεραν φτυάρια για να τον θάψουμε. Στην αρχή νομίζαμε ότι λιποθύμησε και τον θάψαμε με το κεφάλι έξω από το χώμα για να αναπνέει. Μετά είδαμε ότι πέθανε και τον θάψαμε ολόκληρο.»
Και εκείνη τότε φύσηξε την πόρτα και βγήκαν τα τρία γουρουνάκια διαμελισμένα φορώντας μόνο τα γυαλιά του Αλεξ και από πίσω η κοκκινοσκουφίτσα με ανοιχτά τα πόδια αναστέναζε στα βίαια πάθη του κακού της λύκου ουρλιάζοντας, «Αχ Αλεξ, που πήγες χωρίς να ευχαριστηθείς κάτι τέτοιο»! Και οι μισητοί του φίλοι γελάγανε δυνατά σκαλίζοντας την μύτη τους. Και έπειτα η μάνα του θυμήθηκε το σπίτι των 7 νάνων και χτύπησε την πόρτα. Της άνοιξε η χιονάτη και ο παιδεραστής πρίγκιπας που έσερνε πίσω του γυμνά 3 ανήλικα κορμάκια, γεμάτα σάπιο έρωτα και σκουλήκια.
«Δεν θα σας τον δώσουμε», είπε ο παιδεραστής πρίγκιπας με εμπάθεια. Δεν μας έκατσε και τον σκοτώσαμε με το γοβάκι της σταχτοπούτας. Οι νάνοι θεόγυμνοι αυνανιζόντουσαν μπροστά στον χάρτη της μικρής τους πόλης, χωρίς σταματημό.
Και τότε η μάνα που δεν θυμόταν αν υπήρξε μανά, έβηξε δυνατά και έφτυσε το κομμάτι από το μήλο που της είχε κάτσει στο λαιμό και είπε,
«Αι στο διάολο όλοι σας. Αποφάσισα να πάρω μορφίνη για τους μώλωπες,
και ξυλοκαίνη για την μνήμη...Δεν χωράω σε κανένα παραμύθι πια».
Και έτσι, αφού ούτε αυτοί ζήσαν, ούτε εμείς, δεν πρόκειται ποτέ κανένας μας να κοιμηθεί ξανά με το φως κλειστό, εκτός και αν ο Αλεξ φανεί πάλι φορώντας τις μπότες του κοντορεβιθούλη και κρατώντας στο χέρι του το κεφάλι της μέδουσας Γοργώ!



jellyannadarling.blogspot.com/2006/07/aih-aayi.html

Anonymous said...

Νατέλα και Δημήτρη,

Πολύ λίγα τα λόγια μας και φτωχά, εύχομαι μόνο να είναι σαν βάλσαμο στην πληγωμένη σας ψυχή. Το μυαλό μου δεν αντέχει να συλλαμβάνει όλα αυτά τα απάνθρωπα σενάρια που είστε αναγκασμένοι να ζείτε μέρα με τη μέρα, για μήνες. Ο Θεός να σας δίνει καθημερινά δύναμη και ελπίζω πολύ σύντομα να βρεθεί η απάντηση που θα φέρει πια την ηρεμία στις ψυχές σας. Είμαστε όλοι μαζί σας και παρόλο που τα λόγια είναι εύκολα, γιατί εσείς είστε που τις ατέλειωτες νύκτες ξαπλώνετε με αυτές τις σκέψεις στο κρεβάτι σας, δεν είστε μόνοι. Όλοι εμείς, αγανακτισμένοι περιμένουμε τη στιγμή που θα μάθουμε τι έγινε ο Άλεξ σας, ο Άλεξ μας. Την αλήθεια επιτέλους!! Και να πληρώσουν με τον χειρότερο τρόπο οι ένοχοι και οι παρεμποδιστές της δικαιοσύνης... γιατί κι αυτοί είναι διπλά ένοχοι. Ευχαριστούμε γιατί μας ενημερώνετε. Συνεχίστε. Δεν είστε μόνοι.
Μαρία (Κύπρος)

Dr NoNe ∋∈ said...

Και συνεχίζω από το τελευαίο μου Post' Καταλάβατε όλοι εσείς που αφήνετε μηνυματάκια εδώ μέσα κάτι που οι γονείς αυτού του παιδιού ζουν καθημερινά. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ,όλοι μας, νουμεράκια,φατσούλες,κωδικοί, σε έναν κόσμο στον οποίο μερικοί αποφαζίζουν για οτιδήποτε αφορά τις ζωές μας και επιπροσθέτως ΧΑΖΟΙ, διότι κάποιοι από αυτούς είναι εκλεγμένα από εμάς πρόσωπα! Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω όλον αυτόν τον καταιγισμό μηνυμάτων συμπαράστασης.Θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε ή να αφήσετε και εσείς το στίγμα σας σε ένα blogg πόνου,αγανάκτησης και απογοήτευσης?
Προσπάθησα να στείλω mail σε διάφοροα γραφεία υπουργών προς κατάθεση παραπόνων όσον αφορά το θέμα αυτό,αλλά και επί κάποιων άλλων.Τις e-διευθύνσεις τις βρήκα μέσω έρευνας στο google και προς έκπληξη μου,καμία δεν ήταν έγκυρη...Δεν ξέρω πλέον τι άλλο να δηλώσω,δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι,αν και μερικές φορές αποτυγχάνω στο να το τηρήσω,απλά θα ήθελα για μια τελευταία φορα να σας υπενθυμίσω πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το βάσανο αυτών των γονέων,των οποίων το blogg διαβάζετε και στηρίζετε, αλλά και για την γενικότερη δυστυχία που φυτρώνει παντού, φέρουν οι από ΕΜΑΣ διοικούντες αυτού του τόπου. Βάλτε επί τέλους προτεραιότητες, συσχετίστε....

Ιφιμέδεια said...

Ο Πολύδωρας δεν έχει καν την ευφυία να εκμεταλλευτεί την υπόθεση του Άλεξ.

Ναι, την ευφυία. Διότι αν έκανε κάτι αποτελεσματικό ο ίδιος πρώτος θα (φρόντιζε να) καρπωθεί την επιτυχία. Έχει λοιπόν κι αυτός όφελος. Γιατί δεν κάνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάτι; Τόσο αναίσθητος είναι πιά;;;;

Christos said...

Είναι ντροπή πραγματικά εδώ και πάνω από ένα χρόνο να μην υπάρχουν έστω κάποια στοιχεία για το τι ακριβώς έχει συμβεί στον Άλεξ. Προσωπικά ντρέπομαι για την κατάντια της Ελληνικής αστυνομίας που ούτε καν τα αστυνομικά τμήματα δεν είναι σε θέση να προστατέψει, όχι εμάς τους απλούς πολίτες.

Νατέλα και Δημήτρη σας εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνεται και μακάρι ο θεός να βοηθήσει ώστε το παιδί σας να είναι ζωντανό.

Δυστυχώς στην Ελλάδα για να γίνει κάτι χρειάζεται φασαρία ... και φασαρία και προβλήματα είναι που πρέπει να δημιουργήσετε σε όσους σας «πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Η δικιά μου η συμβουλή είναι αφού έχετε την προσοχή του Τύπου και των Μ.Μ.Ε. να βγάλετε μπροστά όσους προσπαθούν να σας σωπάσουν ή δημιουργούν προβλήματα στις έρευνες!

Εάν δεν γίνει κάτι τότε να προσπαθήσετε να το κάνετε το θέμα γνωστό στο εξωτερικό ... ντρέπομαι για την κατάντια του τόπου μου και των «ελεγκτικών» μηχανισμών του αλλά αυτοί οι «άνθρωποι» δεν είναι δυνατών να κυκλοφορούν έτσι ανέμελα χωρίς να κάνουνε σωστά την δουλειά τους.

Καλή δύναμη με τον αγώνα σας και ελπίζω σε αίσιο τέλος!

Unknown said...

στους γονείς του άλεξ, τη νατέλα και το δημήτρη, και τον φυσικό του πατέρα, εύχομαι παρηγοριά...
πώς μπορείς να πεις αυτή τη λέξη σε ανθρώπους που έχασαν ένα παιδί, δεν τον ξέρω, γιατί είμαι μάνα.
το φριχτότερο πράμα είναι αυτό που σας έλαχε. σας νιώθω.
νιώθω και τα πισώπλατα όλων μας, όχι μόνο των εκπομπών, αλλά τα πισώπλατα μιας ολόκληρης κοινωνίας, ενός κόσμου ολόκληρου, που κρύβει μέσα στην αδιαφορία τις ενοχές και την εγωπάθειά του.
είμαι κι εγώ ίσως μέσα σ'αυτούς.
τι νόημα έχει να μιλήσουμε για έναν υπουργό, για μιαν αστυνομία, για μια πόλη.

ένα παιδί που χάθηκε είναι πολύ πιο μεγάλο και πιο άσπιλο απ'αυτούς.

το παιδί που χάθηκε είναι το δικό σας παιδί.
είναι ο καρπός της αγάπης σας. όλων όσων ανέφερα στην πρώτη γραμμή. και κυρίως του ζευγαριού που αγωνίζεται, της νατέλας και του δημήτρη.

αυτοί μόνο μπορούν να πουν: ήταν όλοι τους παιδιά μου

εμείς, στη θεωρία είμαστε ακόμη.
αυτό το αγγελούδι, ο άλεξ
είτε ζει, είτε βρίσκεται στην αγκαλιά του θεού και της αιωνιότητας, είναι μαζί μας.

έχει γίνει δάσκαλος.
ελάτε στην τάξη του.
καθήστε ήσυχα και σκεφτείτε αυτά τα πολλά και σοφά που μας λέει:

μας λέει πως η καλοσύνη έχει γίνει πια λέξη που δεν είναι της μόδας.
μας λέει, πως αν υπήρχε η καλοσύνη,
η κοινωνία θα είχε πιο πολύ ενδιαφέρον για ένα συνηθισμένο γεγονός, όπου ένα μικρό παιδάκι υποφέρει για μια απλή κοροϊδία.
μας λέει πώς αν ξαναφέρουμε την καλοσύνη στην καθημερνότητα, οι φόνοι αθώων σαν το αγγελούδι αυτό, σαφώς θα ήταν λιγότεροι!

ο ρατσισμός που υπάρχει εναντίον του καλού και αγαθού
είναι ένα απόστημα της κοινωνίας μας.

προτείνω εν ονόματι του άλεξ να σώσουμε τα παιδιά μας μιλώντας τους για ανθρώπινες αξίες.

ακόμα κι αν λέω βλακείες, σκεφτείτε.
ο άλεξ δεν πρέπει να γίνεται διαφήμιση καναλιών.
ο άλεξ ζει ανάμεσά μας και είναι δάσκαλος αγάπης.
κάθε παιδί που μπορεί να περνά κάποια δοκιμασία, όποια, σαν αυτές τις πολλές που πέρασε ο άλεξ, από την αδιαφορία των δασκάλων του, την αδιαφορία των θαμώνων-γειτόνων, περαστικών,
μέχρι την όποια άδικη και εφιαλτική σταύρωσή του,
εν ονόματι του άλεξ
ας κινητοποιηθούμε όλοι!
ας προσέξουμε με μεγαλύτερη καλοσύνη το διπλανό μας...

ό,τι και να πω, λίγο είναι.
συχωρέστε με.
παρηγορηθείτε όσο μπορεί αυτό να γίνει με τη σκέψη πως ο άλεξ ζει στη συνείδηση όλων μας. και την ξυπνάει!

Anonymous said...

Όντας μητέρα δεν μπορω αγαπητή Νατέλα παρά να θαυμάσω το απιστευτο κουράγιο και την δύναμη σου...νοιώθω πως κάθε μέρα θα ήταν ένας αργός θάνατος για μένα και όμως εσύ στέκεσαι εκεί απολύτως αξιοπρεπής μ'ένα βουβό πόνο που σπαράζει την καρδιά κάθε μάνας...προσεύχομαι ο Θεός να στηρίζει εσένα και την οικογενειά σου,και επιτελους να έρθει η δικαίωση...αγαπητή Νατέλα,οσο πιο σκληρή μια καρδιά,τόσο πιο σφοδρό το τσάκισμα της...και όλοι αυτοί που παίζουν τόσο σκληρά με τον δικό σου πόνο,πιστεψέ το θα δοκιμάσουν απείρως μεγαλύτερους πόνους...