Friday, May 18, 2007

Μας περνάνε για κορόιδα!

Το σημερινό κείμενο είναι εμπνευσμένο από τις τελευταίες ειδήσεις που διαβάζουμε στο διαδύκτιο.
α) Με έκπληξη διαβάσαμε ότι "μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Ευρώπης ενδιαφέρεται για την υπόθεση μας" και σπεύσαμε να μάθουμε λεπτομέρειες.
Όπως πάντα, η είδηση αποτελούσε το δέκα τοις εκατό της αλήθειας. Απλούστατα ένας δικηγόρος από το Βέλγιο βρέθηκε για μία ημέρα στην Αθήνα, για τις δουλειές του γραφείου που εκπροσωπεί, και ρωτήθηκε για την υπόθεση μας. Φυσικά, σαν ευγενικός άνθρωπος εξέφρασε ενδιαφέρον και συμπαράσταση, Αυτό και τίποτα παραπάνω.
β) Μα για όνομα του Θεού. Μάλλον όντως χρειαζόμαστε βοήθεια ψυχαναλυτή. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τα αινιγματικά κίνητρα με τα οποία βγάζουν αποφάσεις το ΕΣΗΕΑ και το ΕΡΣ.
Έχουν δίκιο όταν "πρόστιμα συνολικού ύψους 220.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ για την αντιδεοντολογική κάλυψη της υπόθεσης του πρώην διοικητή του ΙΚΑ Γ. Βαρθολομαίου".
Συμφωνούμε, ότι ο κ. Βαρθολομαίος ήταν ένα πολύ πιό σημαντικό πρόσωπο για το κράτος, απ'ότι είμαστε εμείς οι απλοί και αναλώσιμοι πολίτες της "Wonderland" και σαφώς, το ΕΣΡ έχει κάθε δίκιο να τον υπερασπίζεται (μετά μάλιστα, απ'ότι ειπώθηκε στα κανάλια για την υπόθεση του) και πάλι όμως σαν απλοί πολίτες δεν καταλαβαίνουμε, (εδώ θέλουμε τον ειδικό γιατρό-αναλυτή) , γιατί δεν γίνεται το ίδιο για παρόμιες και πολύ πιο κραυγαλέες παρανομίες από τα ΜΜΕ , όπως
-παρέμβαση στην ιδιωτική ζωή,
-δυσφημιστική αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα,
-ανακοίνωση αποσπάσεων καταθέσεων με χρήση του πρώτου προσώπου,
-υποκατάσταση των ανακριτικών αρχών.
Προσωπικά μπορούμε να συμπληρώσουμε, ότι πολλές φορές η εμφάνισή μας στα κανάλια ήταν προιόν μεγάλης πίεσης και ελαφρού εκβιασμού ( όχι ότι προσπαθούμε να δικαιολογηθούμε σε κάποιους, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να γίνει γνωστή και η αλήθεια).
Απευθυνθήκαμε με φαξ στο ΕΣΗΕΑ και το ΕΡΣ αλλά καμιά απάντηση δεν πήραμε, κανένας φραγμός δεν μπήκε, για...πρόστιμα ούτε καν λόγος να γίνετε, και έτσι οποιοσδήποτε "κανίβαλος " μπορεί να ροκανίζει τα κόκαλλα μας ότι ώρα θέλει.
Χώρια που - το σημαντικότερο - η έρευνα πληγώθηκε ανεπανόρθωτα. Στις 19 Απριλίου είχαμε στην Βέροια τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ. Σόμπολο, ο οποίος στον λόγο του έσπευσε να διαχωρίσει την θέση του από τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι " ο χειρισμός της υπόθεσης Άλεξ απο τα media ήταν απαράδεκτος " αλλά αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα επ'αυτού. Γιατί τότε είναι πρόεδρος; Μια ερώτηση κάνουμε...
γ) Τον ίδιο ψυχαναλυτή θα τον χρειαστούμε για να βγάλουμε άκρη με την Αστυνομία που ανέλαβε τις "έρευνες " για την εξαφάνιση του Άλεξ.
Από την μια μεριά, εδώ και μήνες, μας λένε ότι η αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να κάνει καμία έρευνα, εφόσων η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, απο την άλλη ο κ. Σ. Αποστολίδης (Γεν.Αστ.Διευθ.Περιφέρειας Κεντ.Μακεδονίας) διαβεβαίωσε πρόσφατα εμάς και τον κ. Remue, ενώ έκανε και δηλώσεις (κατά την προσφιλή του συνήθεια) στα τηλεοπτικά κανάλια, ότι οι έρευνες απο την πλευρά της αστυνομίας δεν σταμάτησαν ποτέ.
Ε πείτε μας ρε παιδιά, τι είδους έρευνες κάνετε, αφού έτσι δηλώνετε, και αποφασίστε επιτέλους κάνετε έρευνες ή δεν κάνετε;
Όχι τίποτε άλλο,για να μην τρέχουμε να καυγαδίζουμε με τους Αλβανούς (να τρώμε και ξύλο και από πάνω).
Ευχαριστούμε όλους όσους στέλνουν e-mail ή σχόλια στο blog. Δεν προλαβαίνουμε να απαντήσουμε, να είστε όμως σίγουροι ότι τα διαβάζουμε όλα.
Νατέλα-Δημήτρης

7 comments:

Anonymous said...

Μήπως να κάνουμε ομαδική ψυχοθεραπεία? Τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με την προσωπική ζωή του κου Βαρθολομαίου (η οποία δεν μας ενδιαφέρει καθόλου) κουβέντα δεν είπαν για τα λεφτά που χάθηκαν από τα ταμεία του ΙΚΑ (των εργαζομένων δηλαδή)και για τους κοινούς λογαριασμούς που είχε με την γνωστή κυρία της υπόθεσης....Και με την υπόθεσή σας το ίδίο κάνουν. Αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από την ουσία του προβλήματος. Νομίζουν ότι την αποπροσανατολίζουν. Γιατί είπαμε, αμερικανάκια δεν είμαστε. ΄Οσο για τον κο Σόμπολο έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα με την κα Αντωνοπούλου.Ας μην συγχιστώ άλλο!!!

Unknown said...

Καλημέρα κυρία Νατέλα!Είναι πρόεδρος γιατί κάποιοι ανίκανοι τον έκριναν ικανό γι'αυτή τη θέση! Είναι πρόεδρος γιατί προφανώς είναι ωραίο να κάθεσαι σε μία καρέκλα, να στρουμφοκαμηλίζεις και να μην αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου αν αναλογιστεί βέβαια κανείς και τις οικονομικές απολαβές!Δεν μπορώ να καταλάβω αυτόν τον κόσμο. Όσο μεγαλώνω καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι έχουν χάσει ανθρώπινη πλευρά τους!ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ! Δεν πάει άλλο! Έχω πραγματικά αγανακτίσει με όλη αυτή την κατάντια, το μόνο που θέλω είναι να βρούμε τον Άλεξ!Να ξέρετε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας...όσο χρειαστεί, μέχρι να βρούμε το Αγγελούδι σας!!!

Unknown said...

Eilikrina pisteuo oti to paidi sas zei...isos oxi kato apo tis kalyteres sunthikes giati kapoioi epiteidioi ploutizoyn vromika....alla zei...
Mhn xanete tis elpides sas....

thesprotos (c) said...

περίεργα τα πράγματα...

Για μια ακόμη φορά, βαρεθήκατε να το ακούτε, αλλά ξανά: υπομονή!

Θυμάμαι έναν πατέρα που έχασε τον γιο του σε ένα στρατόπεδο στον Έβρο και του είπαν ότι αυτοκτόνησε. Θυμάμαι όταν φώναζε, τότε, πώς ο γιος του δεν αυτοκτόνησε αλλά τον σκοτώσανε, κρατούσε στα χέρια του ένα μικρό κοριτσάκι, την κόρη του. Μετά από χρόνια που η υπόθεση διαλευκάνθηκε και αποδείχτηκε η δολοφονία, δηλώσεις έκανε το κοριτσάκι που ήταν πια σχεδόν μια μεγάλη γυναίκα...

Δυστυχώς ο γολγοθάς σας φοβάμαι θα είναι μακρύς. Οπλιστείτε με υπομονή και κουράγιο για να αντέξετε.

LittleMissAttitudeSays said...

Dear Natela and Dimitri

From the beginning, our family has been following your ordeal watching from satellite television in Austria. We are appalled at the continuous failure of the Greek authorities to do their job. I am also saddened to say that I have watched the media continuously parade the case because the mere mention of the name ALEX gets ratings. Unfortunately, this case has been watered down to another thriller that will soon be made into a book or movie. We have not forgotten that your little boy is missing and he is in our thoughts and prayers everyday. I know that you have heard it many times but keep up the pressure. I am confident that the truth lies somewhere waiting to be revealed. Never, ever give up hope. We hope that your family finds the strength to continue to speak out against the wrongful handling of this case, as this might be the only way to keep Alex alive and to raise awareness.
As a mother, I reach out to you and offer a hug. When you stood in front of the house with the sign asking “where is my only son?” I wish I could have been there demonstrating with you. I would like to know why the whole Veria community has not risen up against these families and officials. Right now Alex is missing and tomorrow it can be anyones child. Where are the mothers and fathers of the schools and neighborhoods these kids hang around in? If the police cannot do anything where are the social services! You are dealing with kids who are being raised to be mass murderers by the messages that we all as adults are sending them. Everyone needs to be accountable here. Everyone in the community needs to realize that this can happen in their home and demand results. I am angry at the ignorance and manipulation that you have to deal with during this difficult times. I am saddened to say that I am Greek. It is this attitude that distinguishes a civilized conscious society from a barbaric society. You exemplify the word “Mother” and our thoughts are, and will always be with you and Alex. Kouragio
Kristina-Vienna Austria

Bουλα. said...

NATELA EXEIS TIN AGAPH KAI THN SUNMBARASTASH OLON MAS OMOS KSEROUME POS ESU THELHS MONO THN AGAPH TOU ALEX.SOU EUXOMASTE NA GINH AUTH H EUXH KAI PARAKLISH ALITHINH.OLES OI MHTERES MAZI SOU

Anonymous said...

Δημήτρη και Νατελα ,

Παίρνω το θάρρος να σας γράψω, μετά την εκπομπή του τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος δε καταλάβαμε τι ακριβώς ελεγε εχθές, και που το πάει.
Δε καταλαβα δηλαδή αν ήταν υπονοούμενο αυτό με την πεντάλεπτη συνομηλία της Νατέλα με το κινητο που παρακολουθούσε το κινητό της ...
Με ξένισε βέβαια που δε ξεκαθάρισε ότι υπάρχει περίπτωση κάποιος δημοσιογράφος ας πούμε, να έκανε την παρακολούθηση, και μετά να εμφανίστηκε σαν ενδιαφερόμενος για την εξαφάνιση ....
Δε μου άρεσε που το άφησε να πλανάται ... ενώ απο την εταιρία του είπαν ότι τηλέφωνα έχουν και δημοσιογράφοι και αστυνομικοί (αν δε κάνω λάθος)
Εκτός αν εγώ δε κατάλαβα ....

Παρακολουθώ απο την αρχή, όλη την ιστορία, και απο την αρχή φάνηκαν τα γνωστά "κοράκια".
Εχω να πώ, πως η αξιοπρέπειά σας τους έκανε πολύ γρήγορα ορατους στα μάτια όλων όσων παρακολουθουμε με ανοιχτο το στόμα, και πολλες φορές με δάκρυα στα μάτια.
Σκεπτόμαστε δυσάρεστα, με αγωνία και την ελπίδα ότι μέρα με τη μέρα θα εμφανιστεί το παιδί, και συνεχώς εμφανίζεται κάποιος να προβάλει τον εαυτό του.

Ποσο απεχθές μπορεί ειναι αυτό ???
τι είδους άτομα μπορούν και το κάνουν ????
πόσο καιρό έχουν να κοιταχτούν σε καθρέπτη ????

Απο εχθες που άκουσα για τον δικηγόρο, και σήμερα που είδα το ονομά (δεν ήξερα, αλλα δεν εξεπλάγην....) και αυτο με τη Νικολούλη, μου "πεσανε" τα μούτρα !!!!
τι αλλο θα ακούσουμε ?
τι αλλο θα συναντήσετε και πόσο εχει απομακρυνθεί το θεμα απο την αλήθεια ????
σε τι κοσμο ζούμε ?
ποιοι ειναι αυτα τα τέρατα δίπλα μας ???

Ιδιαίτερα οσοι είχαν τη δύναμη να βοηθήσουν, και θα μπορούσαν και να μην εχουν ανακατευτεί καθολου, αλλά ανακατέυτηκαν και έκαναν κακό για προσωπικά όφελος, απο ιδιοτέλεια ....
δεν υπάρχει χαρακτηρισμος γι' αυτούς.
θα μπορούσε κανείς να τους χαρακτηρίσει ζώα, αλλά θα τα υποτιμούσε, μιας και τέτοιες καταστάσεις δεν "στήνονται" στο ζωικό βασίλειο απο κανένα ζωο, παρά μόνο απο τον άνθρωπο.
τελικά "βαριά" βρισια τείνει να γίνει το "άνθρωπος".

Τι να άλλο να πεί κανείς ???
Οι εγκληματικές παραλήψεις ήταν άπειρες απο την πρώτη στιγμή .....
και τόσο οφθαλμοφανείς, που έπρεπε, απο τον προεδρο της δημοκρατίας, το πρωθυπουργό και όλα τα κόμματα, η ηγεσία της αστυνομίας (να μη πω και ο στρατός), όχι μόνο να απαιτούν την αλήθεια, αλλά να το έχουν πάρει "προσωπικά" ....

Έπρεπε να έχουν μετατεθεί μέχρι και ο καφετζής της εισαγγελίας ...
βλέπουν όλοι την ιδιοτέλεια και την υποκρισία και κανείς δεν έχει παρει ακόμα το βούρδουλα ...
Να προστατέψει τη τιμή του ΣΑ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ, όχι το παιδι ....
Απο εκεί να καταλάβει κανείς πόσο αξία μπορεί να μας δίνουν, αφού δε σέβονται τον ίδιο τους τον εαυτό.

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΟΥ ΠΙΑ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ????
ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΉ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΜΑΣ....
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ "ΚΡΑΤΟΣ" ΔΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ.

Τι ήταν αυτά εχθές στον Μάκη περί των ανηλίκων που δικάζονται με κατηγορητήριο βασισμένο σε ιατροδικαστική έρευνα, χωρίς πτώμα ???
Ετσι είναι, θεωρητική, αλλά
ΞΕΧΑΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ??
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ, ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ "ΕΒΑΛΕ"ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ...
ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΌΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΓΟΝΕΙΣ" ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ?????

Δε κατάλαβα τι υποστήριζαν τελικά εχθές, να μην κατηγορηθούν τα ????
ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ..
ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ...

Επίσης η Αντωνοπούλου αυτό βρήκε σαν ευκαιρία, για να γράψει βιβλίο !!!!!!
Πριν καν τελειώσει η διαδικασία ???
Δεν της φτάνει η επίδειξη των κοσμημάτων της κάθε φορα .........
Ελεος για λίγη ευπρέπεια και λίγη ντροπη, δεν υπαρχει???

θα παραθέσω κάτι που είπε ο Ιούλιος Καίσαρας, και πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει όσους περιέπλεξαν την ιστορία αυτή.
"ΜΠΟΡΕΊΣ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ"
Δεν υπάρχει υπονοούμενο εδω για την καταγωγή όλων μας απο τα χωριά μας, αλλά απλά για την "κουτοπονηριά", την οπισθοδρόμηση, και τη διαπλοκή που μας διακρίνει, και να τα αποτελέσματα....

Δε θελω να σας ευχηθώ τίποτα απο αυτά που μπορεί να σας στεναχωρούν πιο πολύ.
Υγεια
να προσέχετε τους εαυτούς σας
και να μείνετε αξιοπρεπείς ...


Υ.Γ.
Να γνωρίζετε οτι οσοι αφήνουν εστω και υπονοούμενα για εσας, καταδικάζονται αυτόματα στη συνείδησή μας.

υ.γ.2
Αυτο θέλει ο κόσμος όλος, ακομα και αν δεν ειναι αυτοι οι υπεύθηνοι, να μπούν μέσα και αυτοί και οι γονείς τους ώσπου να πουν την αλήθεια.

Σταύρος