Sunday, June 3, 2007

Για την Αμαλία

Μέσω των φίλων bloggers μάθαμε την τραγική ιστορία της Αμαλίας Καλυβίνου. Προτάθηκε η 1 Ιουνίου να είναι η "Ημέρα της Αμαλίας ". Θα συμπληρώναμε ότι πρέπει να είναι η "Ημέρα της αναλγησίας του κράτους ".
Ένα κράτος που στην ουσία καταδίκασε την άτυχη Αμαλία και της στέρησε το δικαίωμα της ζωής. Η οικογένεια της Αμαλίας καλά έκανε που προσπάθησε να δείξει την αληθινή εικόνα που κυριαρχεί στο Ελληνικό Δημόσιο στον τομέα της Υγείας. Εμείς προσπαθούμε να δείξουμε το ίδιο στον τομέα της προστασίας του Πολίτη, όπου το κράτος μας κοροιδεύει εδώ και ενάμιση χρόνο.
Καταλαβαίνουμε απόλυτα τους ανθρώπους της νεαρής κοπέλας, και τους ζητάμε να μην σταματήσουν τον αγώνα τους. Για όλους τους υπόλοιπους πρέπει να καταδείξουμε την πικρή αλήθεια. Μην περιμένετε και πολλά από τον κρατικό μηχανισμό. Κάπου έχουν πιαστεί τα γρανάζια του. Ότι μπορεί να γίνει, θα γίνει από τα δικά μας χέρια και μόνο.
Αξίζει ένας έπαινος σε όλους αυτούς που βγαίνουν και υψώνουν την φωνή τους, για να μην ξεχνάνε μερικοί ότι το κράτος δεν είναι μόνο για τους πολιτικούς, αλλά και για τους Πολίτες.
Ευχόμαστε τα μάτια της Αμαλίας να κυνηγάνε όλους αυτούς τους ασυνείδητους, που χωρίς ίχνος ανθρωπιάς δεν θέλησαν να την βοηθήσουν, ενώ μπορούσαν....
Καλό ταξίδι Αμαλία

Νατέλα-Δημήτρης

11 comments:

Ελπίδα said...

Νατέλα μου, είσαι μεγάλη ψυχή!
Εύχομαι να βρεθεί ο Άλεξ μας σύντομα και γερός!Να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης!

  said...

Μετά την Αμαλία ακολουθεί η υπόθεση της Βασιλικής. Παρακαλώ πολύ διαδώστε την είδηση διότι η Βασιλική χαροπαλεύει αυτή τη στιγμή λόγο ιατρικού λάθους σε κλινική του Βελγίου. Βλέπετε, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Όμως δεν πρέπει να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Σας παρακαλώ θερμά μην προσπεράσετε αυτό το γεγονός.

Anonymous said...

Φίλοι Νατέλα & Δημήτρη, Σ'ένα μπλόγκ, σε ποστ αφιερωμένο στην Αμαλία, είδα κι ένα αφιερωμένο στον 'Αλεξ. Διαβάστε το αν θέλετε, έχει γραφτεί ένα χρόνο πριν αλλά σας αφορά, όπως αφορά και όλους μας. Θα το βρείτε στο μπλόγκ mavrosgatos.blogspot.com, είναι γραμμένο στις 3.6.2006 και τελειώνει ως εξής: "Άλεξ, δεν μπορώ να σου υποσχεθώ τίποτα, δεν ξέρω αν η ανθρώπινη αγέλη, η ανθρωπότητα θα γίνει κάποτε Ανθρωπότητα με Α κεφαλαίο. Θα ήθελα να το ελπίζω, για να μπορέσω κι εγώ να συνεχίσω να ζώ. 'Εχε γειά."

teo said...

Υπομονή και δύναμη σε όλες τις οικογένειες που το κράτος τις στερεί αγαπημένα πρόσωπα.

Ο Άλεξ θα βρεθεί γερός όσο και αν δε το θέλουν κάποιοι.

Την αγάπη μου.

Anonymous said...

Και σιγά μένουμε μόνη μας …..
το θέμα του Αλέξη ξεχνιέται σιγά σιγά ….και η Νατέλα θα μείνει μα την απορία όταν σε καμιά δεκαριά χρόνια έρθει η στρατονομία να ζητήσει το παιδί τις να πάει φαντάρος …. Για το τι θα τους πει …..

Αυτή η κυρία Νατάσσα Καραμανλή που λανσάρετε ως μια άλλη Λαίδη Νταιάνα που είναι και μάνα και γιατρός αλλά και η Πρώτη κυρία αυτού το ρημαδοκράτους που ντρέπομαι να είμαι πολίτις,
τι λέει ??????

γιατί κωφεύει?
μήπως γιατί εκεί στους ζουλού που πήγε είδε ότι όλα είναι τέλεια και πίστεψε ότι και στην πολιτισμένοι ας πούμε χώρα τις είναι το ίδιο?
Εμ όχι κυρία μου….
Δεν ξέρω αν το ξέρετε αλλά μια γυναίκα, μια μάνα ταλαιπωρείται από το σύστημα ,και την κοροϊδεύουν 5 κωλόπαιδα δεν έχετε τίποτα να πείτε?

Για τον Αλεξ πότε θα γίνει κάτι ανάλογο με αυτό της Αμαλίας ??????

Η μήπως βρε Νατέλα πρέπει να τις στείλεις μια ανοιχτή προσωπική επιστολή? οπότε θα αναγκαστεί να πάρει θέσει??????

Μακριά από μένα τα κομματικά…σαν άνθρωπος μιλάω …

Σαν άνθρωπος που δεν γνώρισα προσωπικά τον Αλεξ αλλά αυτό το παιδί μου έκανε εντύπωση ….είναι η ήταν…. ένα παιδί που θα έκανε κάθε μάνα υπερήφανη….

Γιατί ρε πούστη μου να μην ξέρω αν πρέπει να γραφώ το όνομα του παιδιού στο υπέρ υγείας η στο υπέρ τεθνεοντον.??????

Σορρυ Νατέλα και Δημήτρη για το λεξιλόγιο μου

Αλλά και εγώ ….είμαι αρκετά θυμωμένη
oxi anonymous ....
Rodamanth

Anonymous said...

Η Αμαλία πρόλαβε να φωνάξει, να διαμαρτυρηθεί να αποτυπώσει σε χαρτί όλα αυτά που έζησε και υπέφερε. Κι αν έφυγε άπό ανάμεσά μας τα γραπτά της μένουν....Ο Άλεξ δεν πρόλαβε όμως, και μένει σε μας να ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ να βρεθεί το παιδί.

Anonymous said...

Η φωτογραφία του μικρού σας μου έκαψε την καρδιά. Ο παππούς Πλάτων, εσύ Νατέλα, ο μικρός Άλεξ, άνθρωποι ευγενικοί, φινετσάτοι, καλλιεργημένοι. Μα πάνω απ' όλα καλές, ευαίσθητες ψυχές.
Προσεύχομαι στο Θεό...Μακάρι να μπορέσω με κάποιο τρόπο να βοηθήσω...
Ελένη

Griz said...

Ελένη η αλήθεια είναι ότι ίσως μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να πιέσουμε κι εμείς και να πάρει διαστάσεις το θέμα ακόμα και τόσο καιρό μετά...

Μιλάμε για ένα παιδί και μία μάνα που της το στέρησαν και το κράτος δεν κάνει τίποτα.. όπως λέει και η ίδια η Νατέλα μόνο θύμα εκμετάλλευσης από τα κανάλια στάθηκε.. γι'αυτό η Αμαλία επέλεξε να μη βγει στα κανάλια, η τηλεόραση σε κάνει υποχείριο της και σε τρώει μέχρι να σε μαδήσει πλήρως..

Νατέλα μου σου εύχομαι δύναμη όπως έχεις δείξει μέχρι τώρα. Τέτοιοι άνθρωποι είστε παραδείγματα με την αξιοπρέπειά σας.

Gia said...

Νατέλα - Δημήτρη...

ίσως είμαι και εγω μια από πολλούς ανθρώπους που παρακολουθώ αυτό που έχετε περάσει με μεγάλη αγωνία. Σαν μητέρα, σαν έλληνίδα αλλά περισσότερα σαν άνθρωπος ντρέπομαι για το σήστημα με το όποιο ζούμε και συμβιβαζόμαστε, δίνοντας στα παιδιά μας ίσως και το χειρότερο παράδειγμα...αλλά σας έδωσε μια μεγάλη δύναμη ο θεός να φτάσετε μέχρι εδώ και εύχομαι αυτή η δύναμη να μην σας εγκαταλείψει ποτέ...

Haris said...

Πάντα μαζί σας...

Anonymous said...

Το μόνο που μπορώ να πω έιναι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην Νατέλα.
Σε θεωρώ ΗΡΩΙΔΑ.
Πιστεύω όλοι αυτοί που σε ταλαιπωρούν όλον αυτό τον καιρό να βρουν την τιμωρία τους όχι από τους ανθρώπους αλλά από τον ΘΕΟ!!!
Να είσαι πάντα καλά με το κεφάλι ψηλά...όχι σαν κάτι καρακατσουλιά που βγαίνουν στην τηλεόραση και κάνουν τον ανθρώπινο πόνο...κωμωδία.

ΚΟΥΡΑΓΙΟ!