Sunday, June 17, 2007

"Ζητήται ένα καλό παιδί για μπάτσες"

Φίλες και φίλοι,

Τι είναι αυτά που βλέπουμε και ακούμε;
Πάλι στο προσκήνιο το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Βγήκε στην δημοσιότητα περσινό βίντεο με τον εκπαιδευμένο Αρχιφύλακα να αναβιώνει τακτικές των Ες-Ες και της Ιεράς Εξέτασης (μπορούμε να πούμε και της KGB επίσης ), βάζοντας τους δύο αλλοδαπούς να χτυπάνε ο ένας τον άλλο. Κατά τις μαρτυρίες ενός από τους αλλοδαπούς, και ο ίδιος ο Αρχιφύλακας είχε ενεργό ρόλο στα... χαστούκια. Ο κ. Πολύδωρας εκφράζει την απορία του για το χρονικό σημείο όπου εμφανίστηκε το βίντεο αυτό.
Και εμείς έχουμε απορίες , για να μην πούμε ότι έχουμε μπερδευτεί άσχημα. Γιατί;
Η απάντηση είναι απλή. Πέρυσι το ίδιο καλοκαίρι όπου γίνονταν αυτές οι αδικίες στην Αθήνα (και μάλιστα για όχι σοβαρό λόγο), εμείς εδώ στην Θεσσαλονίκη είδαμε την Αστυνομία μας να συμπεριφέρετε στους κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία, εντελώς διαφορετικά. Δηλαδή φιλικότατα, με όλα τα πρωτόκολλα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λες και οι εδώ αστυνομικοί ανήκουν στην αδελφότητα του Αγίου Φραγκίσκου.
Γιατί εμείς τότε, φροντίσαμε να μάθουμε όλο το παρασκήνιο της περίφημης 20ωρης ανάκρισης. Έχουμε όλο το δικαίωμα να αμφισβητούμε τα λόγια των 5 ανηλίκων ότι τους έβαλαν να ομολογήσουν με την βία.
Μετά την ξαφνική ομολογία του βορειοηπειρώτη για την δολοφονία απο τους 5, στις 28 Μαίου, οι αστυνομικοί ζήτησαν οδηγίες απο τον εισαγγελέα (δεν έχουμε ακόμα το όνομά του αλλά θα το μάθουμε), ο οποίος μάλλον αισθανόταν κουρασμένος βραδιάτικα και είπε: "Αφήστε τον τώρα να πάει σπίτι του και αύριο βλέπουμε". Νομίζετε ότι μάζεψαν τους ανίληκους την επόμενη μέρα το πρωί; Κάνετε λάθος. Μεσολάβησαν ακόμα τρείς ημέρες και μέχρι τώρα δεν μπορούμε να μάθουμε τί έγινε σ'αυτό το χρονικό διάστημα. Την τέταρτη (4) μέρα τους μάζεψαν επιτέλους. Οι τρείς (σκληροπυρηνικοί) πήγαν στην Θεσσαλονίκη όπου τους κράτησαν είκοσι ώρες. Τώρα αυτοί οι τρείς λένε ότι τους απειλούσαν με όπλο, τους έδιναν χαστούκια, τους είχαν συνέχεια μπροστά σε μία λάμπα και διάφορες άλλες τέτοιες κινηματογραφικές ανατριχίλες.
Η Νατέλα είχε μιλήσει ξεχωριστά και σε διαφορετικό χρόνο με τέσσερις αξιωματικούς οι οποίοι έκαναν τις ανακρίσεις. Ο ένας της αποκάλυψε ότι δεν υπήρξαν απειλές κ.τ.λ. αντίθετα όταν οι ανήλικοι πείνασαν τους έφεραν σάντουιτς και πορτοκαλάδες ενώ υπήρχε και ένας καναπές για να ξεκουράζονται (κοιμούνται) όποτε θέλουν.
Ο άλλος αξιωματικός είπε εκνευρισμένος " η υπόθεση ήταν για δύο μπάτσες, θα μας έλεγαν που είναι ο Άλεξ". Η Νατέλα τον ρώτησε "και γιατί δεν δώσατε αυτές τις δυό μπάτσες;" Η απάντηση ήταν η εξής "γιατί τότε θα χάναμε όλα τα στοιχεία που έχουμε". Η Νατέλα θύμωσε πολύ γιατί προτιμούσε αντί για τα στοιχεία(;) να ξέρει πού είναι το παιδί.
Όταν εμείς ζητήσαμε από την αστυνομία να ασκηθεί περισσότερη πίεση (π.χ. κανένα χαστούκι ), ο (τότε) ταξίαρχος μας απάντησε: "Α όχι , πρός Θεού, εμείς δουλέυουμε μόνο με νόμιμα μέσα".
Γι'αυτό και εμείς δεν μπορούμε να πιστέψουμε στα μάτια μας σ'αυτό το βίντεο που βλέπουμε στην τηλεόραση (άσε που σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα που δεν βλέπουμε...), ούτε δεν πιστέυουμε στους ισχυρισμούς του αλβανού ότι ομολόγησε υπό την απειλή για την απέλαση της οικογενείας του.
Μετά από την μικρή και σχετικά εύκολη έρευνα που κάναμε, εμείς μάθαμε ότι η μητέρα του αλβανού βρίσκεται εδώ και χρόνια στην λίστα ανεπιθυμήτων προσώπων και μάλιστα το 2003 της απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα από το αστυνομικό τμήμα της Κρυσταλοπηγής "για λόγους Εθνικής Ασφάλειας και Δημοσίας Τάξης" επειδή η συγκεκριμένη κυρία " κρίνεται ως άτομο επικίνδυνο για την χώρα μας" , ενώ είναι και φυγόποινη. Κι' όμως μπήκε και έμεινε στην χώρα μας και θα πάρει και άδεια παραμονής μάλιστα.
Τελικά τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι είναι για τους λίγους. Μόνο που δεν καταλαβαίνουμε, είναι για τους καλύτερους ή για τους χειρότερους;
Πάντως μας απασχολεί πολύ η εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. προς τα έξω. Γιατί αυτή η συζήτηση με τους αξιωματικούς της Θεσσαλονίκης περί της "πίεσης " και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εμείς την είχαμε ενώπιον του κ. A. REMUE (Ας υπάρχει και μιά φορά μάρτυρας που δεν διαψεύδεται).
Στην ερώτηση ενός αξιωματικού "τι εννοείται κ. Νατέλα όταν λέτε ότι έπρεπε να ασκήσουμε περισσότερη πίεση;" η Νατέλα απάντησε επίσης με ερώτηση "την Κική Κούσογλου πως την βρήκατε;"
Γιατί φίλες και φίλοι όποιος πιστεύει ότι η συγχωρεμένη η Κική βρέθηκε με την βοήθεια της τηλεόρασης , είναι βαθιά νυχτωμένος. Κρίμα που δεν είδατε από κοντά την έκφραση και την ταραχή των αξιωματικών της αστυνομίας, την αμηχανία της διερμηνέας του κ.REMUE και την γενναία προσπάθεια του κ.Πυθαγόρα Ιερόπουλου να καλμάρει την ατμόσφαιρα προσπαθώντας να αλλάξει το ύφος της συζήτησης.
Ακούσαμε στην τηλεόραση ότι ο Πρωθυπουργός ζητάει να πέσουν κεφάλια. Είμαστε σίγουροι ότι θα πέσουν. Όπως έγινε και στην δική μας υπόθεση, άσχετα αν αυτό δεν βοήθησε σε τίποτα.
Πάντως στην δική μας περίπτωση, οι αστυνομικοί λένε ότι δεν μπορούσαν να ασκήσουν "πίεση", επειδή η υπόθεση είχε πάρει πολύ δημοσιότητα και οι δημοσιογράφοι καραδοκούσαν.
Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη Μαίου η υπόθεση ήδη εμφανιζόταν σπάνια στις οθόνες της τηλεόρασης, οι ντεντέκτιβς και οι εθελοντές είχαν εξαφανιστεί και εμείς είμασταν σε κατάσταση καταθληπτικής αναμονής.
Δεν είμασταν εμείς αυτοί που έφεραν στο Δημαρχείο το πιό μεγάλο σκαπτικό μηχάνημα που βρήκανε, ούτε είμασταν εμείς αυτοί που κάλεσαν τα κανάλια να έρθουν με τα βάν με τις δορυφορικές κεραίες βραδιάτικα. Σε εμάς πάντως κάποια πράγματα δεν κολάνε σε αυτήν την ιστορία. Εν πάση περιπτώση, απευθυνόμαστε σε αυτόν τον Αρχιφύλακα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα να έρθει εδώ πάνω, έχουμε δουλειά γι'αυτόν. Ο μισθός είναι πολύ ικανοποιητικός, οι συνθήκες εργασίας άριστες και το σημαντικότερο και η ΕΛ.ΑΣ. βγαίνει ασπροπρόσωπη.

20 comments:

Anonymous said...

Νατέλα, Δημήτρη,
Θα αναφερθώ στην έκκληση που κάνατε για ιδέες. Είμαι η Ελένη που σε προηγούμενο μήνυμα είχα ευχηθεί να μπορεσω με κάποιο τρόπο να φανώ χρήσιμη. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω αμέσως τώρα. Συγγνωμη που καθυστέρησα τόσο πολύ να απαντήσω αλλά υπήρχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα.Αρχίζω λοιπόν.
Η συλλογή υπογραφών πρέπει να ξεκινήσει νωρίς , θα έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει, γιατί ως γνωστόν στην Ελλάδα μετά τα τελη Ιουλίου κλείνει το " μαγαζί"
Ακόμη θέλω να σας πω ότι μάλλον θα αποκτήσετε απρόσμενα πολλούς εχθρούς γιατί στην ουσία αμφισβητείτε την ικανότητα ή την βούληση της Αστυνομίας να λύσει την υπόθεση και αυτό δε θα σας το συγχωρήσουν ακόμη και κάποιοι που σας το παίζουν φίλοι. Πρεπει να είστε προετοιμασμένοι και να μη αιφνιδιαστείτε..
Τώρα στο θέμα των υπογραφών προτείνω
1. Να ζητήσετε την βοήθεια του Χαμόγελου, όποια μπορεί να είναι αυτή. Όμως μην αφήσετε σε αυτούς μόνο την ευθύνη της συλλογής αλλά απευθυνθείτε μαζικά στον κόσμο. Ουτε το μπλογκ είναι λύση γιατί βλέπετε ότι λίγοι το παρακολουθούν.
2. Συντάξτε το κείμενο που θέλετε να υπογράψουμε και να πάει στο Υ.Δ.Τ. και συντάξτε επίσης ένα μικρό κείμενο που θα εξηγεί στον κόσμο τι κάνετε, τι περιμένετε και γιατί. Κείμενα μικρά, και εύληπτα.
3. Δημοσιεύστε τα κείμενα σε όλες τις Αθηναικές εφημερίδες κατά προτίμηση τις κυριακάτικες, σε τουλάχιστον μισή σελίδα.Ακόμη, σε μεγάλους δικτυακούς τόπους, όπως το in.gr, alphavita gr εκαπιδευτικό σάιτ με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις, ιστοσελίδες εφημερίδων κλπ. Επίσης σε μεγάλα ελληνικά φόρουμ. Η προώθηση πρεπει να γίνει και στα τρία. Να μη μείνει πέτρα στην Ελλάδα που να μη μάθει τι ζήτάτε.
4. Στο κείμενο που θα δημοσιεύσετε θα πρέπει να κάνετε αναφορά στο μπλογκ που δεν το ξέρουν παρά μόνο λίγοι...
5. Όσον αφορά την συλλογή υπογράφών σκέφτομαι μήπως εκτός από κάποια σημεία σε κάποιες πόλεις, πράγμα εξαρχής δύσκολο γιατί ποιοι θα το κάνουν, μηπως λέω μήπως θα μπορούσε ο καθένας που θα ήθελε, να μαζέψει όσες περισσότερες υπογράφές μπορεί, σε συγκεκριμένο χαρτί με φωτοτυπημένο το κείμενο, και να τις προωθεί στο χαμόγελο ή σε σας με φαξ ή ταχυδρομικά. Πχ εγώ θα μπορούσα άνετα σε λίγες μέρες να μαζέψω 50 , νομίζω το ίδιο μπορούν να κάνουν κι άλλοι αν το ζητήσετε στο κείμενο που θα δημοσιεύσετε. Είναι πιο εύκολο αυτό για πολλούς από το να πάνε Συνταγμα π.χ. και να υπογράψουν, χωρίς να αποκλείω τις παραδοσιακές μεθόδους, όλα πρέπει να γίνουν.
Προτείνω ακόμη να ενημερωνετε από το μπλογκ καθημερινά για τον αριθμό των υπογραφών που έχουν μαζευτεί 'ετσι ώστε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση.
Αν υπάρχει οικονομική δυσκολία για όλα αυτά, ανοίξτε αριθμό λογαριασμού.
Ίσως θα ήταν καλή και μια δήλωση του Ρεμυ ότι όντως θέλει να βοηθήσει.
Αυτά είχα να προτείνω, εύχομαι να φάνηκα χρήσιμη.
Σκεφτείτε και τη πιθανότητα να τυπώσετε και πολλά πολλά τισερτ με κάποια φράση κλειδί όπως "υπογράφω για τον Αλεξ".. κλπ
Δεν ξέρω πόσοι έμειναν κοντά σας, εγώ πάντως δε σκοπεύω να το κουνήσω από δίπλα σας...
Ελένη

Bουλα. said...

NATELA&DHMHTRH ,EINE TRAGIKO OLO AUTO POU SUNBENH STHNZOH SAS STON AGONA SAS GIA TON ALEX,DIABAZO THN PIKRA KAI TON PONO STA GRAMMATA SAS OMOS AUTO DEN EXH NOHMA GIA TOUS POLOUS,ETSI KI ALLIOS TA BLOGGER EINE ENA ANOIXTO HMEROLOGIO ANTHROPON POU FONAZOUN TON PONO TOUS MESA APO THN ANONOIMIA ,KAI STHN DIKIA SAS PERIPTOSH DEN MBORH NA BOHTHISH POLOI.OPOS KSANAEIPA O KOSMOS EXH POLLA PROBLHMATA KAI KSEXNA EUKOLA ASXOLITE ME ALLA ENDIAFERONTA POU TOU PAROUSIAZOUN STHN THLEORASH KI ETSI SE LIGO KAIRO THA KSEXASOUN ENTELOS TO TI SUNEBH.ANOXH KAI ANONOIMIA DEN BOHTHOUN .FONAKSTE AKOUSTITE-KANTE TON KOSMO NA TREKSH NA BOHTHISH ME OPIO MESON MBORH :NATELA THIMISE STHN ELLADA OTI UPARXHS -OTI PERIMENHS - OTI PONAS- OTI O ALEX AGNOHTE AKOMA.O KOSMOS EINE POLLES FORE KAKOS ,OMOS KAPOU UPARXH ELPIDA, KAPOU UPARXOUN AKOMH ANTHPOPOI .KAI GO PANTA MAZI SAS

Anonymous said...

Νατέλα & Δημήτρη
συμφωνώ με τους Ελένη & wulla.
Πρέπει να γίνει κάτι πιο δυναμικό & σύντομα.Πολύς κόσμος δεν ξέρει τι γίνεται.
Είμαι πάντα μαζί σας,όπου χρειαστεί!
Ιωάννα(απο Κρήτη)

Christos said...

Kai ego symfono oti prepei na ginei kati pio dynamiko oste na akoustei h fonh sas!

Xrhstos

Christos said...

Molis diavasa to parakato ar8ro sthn Nautemporiki:

http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/21/1348732.htm

====

Διώξεις κατά πέντε αστυνομικών για την υπόθεση του Αλεξ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2007 20:54
Εκτυπώστε το Στείλτε το με email Φυλάξτε το

Την άσκηση ποινικών διώξεων, για παράβαση καθήκοντος, κατά πέντε αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίστηκαν αρχικά την υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ, παρήγγειλε στην εισαγγελία της Βέροιας, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Θεόδωρος Στρογγύλης.

Πρόκειται για πέντε ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. -μεταξύ αυτών και ο πρώην αστυνομικός διευθυντής της Βέροιας- οι οποίοι ερεύνησαν από την πρώτη στιγμή την πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου αγοριού.

Με την παραγγελία για την άσκηση των διώξεων σε βάρος των συγκεκριμένων προσώπων, ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα που ανατέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, Ζαχαρία Μουράτη, με αντικείμενο τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων κατά το προανακριτικό στάδιο της υπόθεσης.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις που έλαβε ο εισαγγελικός λειτουργός από τους γονείς του Άλεξ, αστυνομικούς, δημοσιογράφους κ.ά., οι αξιωματικοί της Αστυνομίας καθυστέρησαν να εξετάσουν τους πέντε ανήλικους, που εμπλέκονταν στην υπόθεση εξαφάνισης του Άλεξ. Επίσης οι αστυνομικοί ευθυνονται επειδή δεν πραγματοποίησαν έγκαιρη έρευνα στο ακατοίκητο σπίτι, της οδού Έλλης.

Μετά την άσκηση των διώξεων θα αρχίσει προανάκριση για να διερευνηθεί αν προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις ότι οι πέντε αξιωματικοί ενήργησαν με δόλο.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, εξετάστηκε, επίσης, το ενδεχόμενο εμπλοκής, στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου, κυκλωμάτων παιδεραστίας, αλλά, κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Επιτέλους καποιος να ενδιαφερθει για την αδιαφορια εκεινων που εχουν την ευθυνη!

Bουλα. said...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΕΡΙΜΕΝΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ.ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΝΑΤΕΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΧ,ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΗ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ///Ε...ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.ΜΙΛΩ ΣΑΝ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ.

Anonymous said...

Δεν ξερω αν καταλαβα καλα , αλλα μαλλον η τηλεοραση σας εκανε κακο παρα καλο.

Anonymous said...

Όταν εμείς ζητήσαμε από την αστυνομία να ασκηθεί περισσότερη πίεση (π.χ. κανένα χαστούκι )

Ζητήσατε τέτοιο πράγμα, ε? Τί να σας πω!!!! Σας εύχομαι να μην ζήσετε τέτοια αντιμετώπιση από αστυνομικούς ποτέ!

Anonymous said...

Εχουν ζήσει τρισχειρότερη αντιμετώπιση αγαπητέ μου. Τόσο χειρότερη που θα προτιμούσαν να εχουν φάει όλο το ξύλο του κόσμου παρά αυτό που τους κάνανε.
Λίγος σεβασμός δε βλάπτει...
Ελένη

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Συμφωνω με την Ελένη.
Αν μη τι άλλο η συμπεριφορα της Νατέλας και του Δημητρη ηταν υπεράνθρωπα αψογη για το μέγεθος της περιπετειας στην οποία μπλέξαν...

Anonymous said...

Νατέλα και Δημήτρη, τι μπορώ να σας πω για να απαλύνει το πόνο σας?
Τίποτα!
Μπορώ όμως να προσφέρω τη βοήθεια μου στο ότιδήποτε χρειαστείτε.

Το γεγονός ότι ζώ στην Κύπρο δεν ξέρω αν εξυπηρετεί σε κάτι, όμως μπορώ να προσφέρω και να μεταφέρω οτιδήποτε μου ζητήσετε σε εφημερίδες, κανάλια, ίσως αν μου δώσετε το ο.κ. να μπορώ να στείλω σε όσους γνωρίζω το blog σας, εδώ πέρα στην Κύπρο.

(επικοινωνήστε αν θέλετε ANASTASOPOYLOY@pathfinder.gr)

Πάντοτε στη διάθεση σας
Ειλικρινά
Γεωργία (Κύπρος)

Anonymous said...

Εχουν ζήσει τρισχειρότερη αντιμετώπιση αγαπητέ μου. Τόσο χειρότερη που θα προτιμούσαν να εχουν φάει όλο το ξύλο του κόσμου παρά αυτό που τους κάνανε.
Λίγος σεβασμός δε βλάπτει...


Σας επιστρέφω την παρατήρηση αγαπητή μου.. Λίγος σεβασμός δε βλάπτει..

Όποιος έχει υποστεί κακή/παράνομη μεταχείρηση δε σημαίνει ότι δικαιούται να απαιτεί την κακή/παράνομη μεταχείρηση των "εχθρών" του για να βρει το δίκιο του.. Αυτό είναι ο νόμος της ζούγκλας και μόνο καλό δεν κάνει.. Ακούς εκεί χαστούκια σε παιδιά!!!!

Έχετε ξεφύγει λίγο μου φαίνεται, υπάρχει και το "όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον".. Και αυτή η απόδειξη μπορεί να έρθει μόνο με τυχόν τελεσιδικία.. Στο δικό μου σύστημα αξιών, έτσι είναι τα πράγματα, λυπάμε αν δεν είναι στο δικό σας...

Anonymous said...

Φιλαρακο ας κατσουν πανω στο κεφαλι σου αυτα τα "παιδια" οπως τα λες,ας σου καταστρεψουν την ζωη και μετα τα λεμε περι"συστηματος αξιων" και τριχες κατσαρες.Στα δυσκολα θελω να σε δω,στην θεωρια ολοι παιρνουν αριστα

Anonymous said...

Αυτά δεν είναι παιδιά,είναι διαόλοι!Είναι δυνατόν να κοροιδεύουν όλη την Ελλάδα πέντε παλιόπαιδα?Όταν τα επικροτούνε για ότι κάνουν σήμερα,τι θα κάνουν άραγε μόλις μεγαλώσουν?Αυτές είναι οι αρχές και τα παραδείγματα που πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας?Όχι χαστουκάκια,αλλά μαστίγωμα!Σε όποιον αρέσουν αυτές οι αρχές,ας τις χρησιμοποιήσει στα παιδιά του!

Anonymous said...

Ένα μικρό, πολύτιμο διαμάντι έπεσε μέσα στις λάσπες.

Αλλοι κλαίνε για το διαμάντι.
Αλλοι αγωνιούν για τις λάσπες.
Είναι κι αυτό ένα σύστημα αξιών...
Μεγαλόψυχο με τους θύτες, μικρόψυχο με τα θύματα...

Είναι το σύστημα αξιών των ΜΜΕ, των μπάτσων, των ψυχιάτρων, των εμπόρων ψυχών, των παιδεραστών και της εξουσίας γενικότερα, μικρής και μεγάλης, νόμιμης και παράνομης.

Μακριά από μένα αυτή η εξουσία και τα σύστήματα αξιών της.

Εγώ ξέρω ότι υπάρχει μια Δύναμη που παίρνει ένα μικρούλι κύτταρο και λεπτό με το λεπτό, μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, με φροντίδα, προσοχή και αφοσίωση το κάνει διαμάντι.
Αυτό είναι το έργο της Αγάπης: πλάθει ωραίους ανθρώπους.
Και μπροστά της ωχριούν όλες οι εξουσίες του κόσμου...

Και υπάρχει και μια άλλη Δύναμη, που παίρνει ένα άλλο κύτταρο και λεπτό με το λεπτό, χρόνο με το χρόνο, το κάνει λάσπη.
Παίρνει ένα μικρό άνθρωπο και τον κάνει σαδιστικό τέρας.
Κι αυτός μετά με τη σειρά του καταστρέφει σε λίγα μόλις λεπτά της ώρας όσα η Αγάπη έκανε χρόνια να δημιουργήσει.
Αυτή τη δύναμη ας την πει ο καθένας όπως θέλει...Μίσος, Κακό, Σκοτάδι..

Κι επειδή οι καιροι είναι δύσκολοι (και θά ρθουνε κι άλλοι χειρότεροι) καλό είναι ο καθένας να δει ,αν δεν το χει κάνει κιόλας, με ποιά δύναμη θα συνταχθεί. Με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει...
Πάντα με βάση το σύστημα αξιών του βέβαια...
Ελένη

Anonymous said...

O "φιλαράκος" είμαι..

ΟΚ με πείσατε για τα σκατά που κουβαλάτε μέσα στο κεφάλι σας, δεν θα σας ξαναενοχλήσω..

Michalis said...

Κανένας σας δεν κατάλαβε την ειρωνία της Νατέλας; Η Νατέλα έχει αποδείξει έμπρακτα το ήθος της, από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η υπόθεση.

Συνειδητοποιήστε την ειρωνία στην ΕΛ.ΑΣ. που όταν είναι μπροστά οι δημοσιογράφοι, είναι έντιμοι αλλά όταν "τους παίρνει" γίνονται τραμπούκοι, γίνονται ένα με αυτό που "πολεμάνε".

Νατέλα, Δημήτρη
Κουράγιο. Πρέπει να οργανωθούμε όλοι μαζί άμεσα. Έχετε και τη δική μου υποστήριξη

Μιχάλης
Καβάλα

Anonymous said...

ΑΝΩΝΥΜΕ "φιλαράκο"
είσαι τελείως ηλίθιος τελικά
(τα σκατά τα κουβαλάς εσύ απ'ότι φαίνεται)
JOAN

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.