Friday, September 14, 2007

Παρασκευή και 14-Εφιάλτης στο δρόμο των Αγγέλων (Πάλι Παρασκευή;)...

Τολμήσαμε και βγήκαμε με αυτήν την επικεφαλίδα γιατί βλέπουμε ότι αναπόφευκτα οδηγούμαστε να γίνουμε σήριαλ τρόμου. Κανονικά όλα, πρίκβελ, ριμέικ και σίκβελ....
Το περιμέναμε από τον Αύγουστο. Μόλις η Νατέλα έλαβε κλήση να παρουσιαστεί ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Θεσαλονίκης στις 24/9, την ίδια ώρα με τους κατηγορούμενους "για να δώσουν κάθε διευκρίνηση", αμέσως καταλάβαμε ότι δεν γλυτώνουμε τις κάμερες.
Οι εκλογές θα περάσουν, οι φωτιές σβήστηκαν, επομένως δεν θα έχουνε σταθερό θέμα για να "μασάνε"!
Πάντως περιμέναμε περισσότερη λεπτότητα από τους "πρωταγωνιστές" της υπόθεσης. Νομίζαμε ότι η έναρξη του κανιβαλισμού Νο 2 θα γίνει στις 24/9. Και γι'αυτόν τον λόγο σήμερα το πρωί δεν ξέραμε τι να κάνουμε, να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στον κόσμο τι γίνεται ή να κλαίμε από την αγανάκτησή μας; Όποιος δεν είναι ενημερωμένος μπορεί να αναρωτηθεί. "Γιατί;" Ε να, χθές στην Αθήνα έπιασαν μια συμμορία ανηλίκων, η οποία ξυλοκοπούσε άλλους ανηλίκους με σκοπό να τους κλέψουν τα κινητά τους ή οτιδήποτε άλλο βρούν επάνω τους.
Δεν το συζητάμε, αυτό είναι κακό, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι πιο ενδιαφέρον από άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, που σίγουρα συμβαίνουν καθημερινά.
Βig deal, θα πείτε εσείς. Όμως ένας από τους ανήλικους "έτυχε" να είναι ο ανήλικος βορειοηπειρώτης, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για την δολοφονία του γιού μας.
Το τηλέφωνο χτυπούσε ασταμάτητα, πολλοί ήταν δημοσιογράφοι που ήθελαν να πάρουν την γνώμη μας γι'αυτό το περιστατικό. Εμείς δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να το σχολιάσουμε. Για μας η συμετοχή του βορειοηπειρώτη σε μια συμμορία δεν αποτελεί έκπληξη.
Εκεί, στα κανάλια, έγινε λάθος προσέγγιση. Έλεγαν για ένα ευαίσθητο παιδί που όλο κλαίει, που βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση κ.τ.λ. Χωρίς να θέλουμε να φανούμε αναίσθητοι πρέπει να πούμε ότι είμαστε παγερά αδιάφοροι για ότι έγινε στην Αθήνα χθες με αυτήν την συμμορία.Εμείς επιμένουμε να ασχολούνται οι αρχές με την υπόθεσή μας και όχι οι δημοσιογράφοι, έγκριτοι και μή. Και αυτό επειδή πολλές φορές δίνεται μεγαλύτερη σημασία σε κάποια δευτερέυοντα γεγονότα (σαν το χθεσινό) και αμελείται η ουσία, έστω και χωρίς να υπάρχει πρόθεση.
Βέβαια τέτοια ευκαιρία δεν χάνεται αλλά επειδή γίναμε πολύ καχύποπτοι, μας φαίνεται παράξενο, το πώς το "ευαίσθητο" παιδί κάθε φορά απλόχερα "βοηθάει" τα τηλεοπτικά μέσα να κάνουν από την υπόθεσή μας "τανομένο σορβά". Βέβαια δεν το κάνει μόνος του. Πάμε στοίχημα ότι όπως πάντα θα εμφανιστεί δίπλα του όλο το κάστ. Θα τον υποστηρίζουν ψυχολογικά, θα βρούνε αφορμή να πεί ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του, σίγουρα θα βγεί και η μητέρα του και θα μας μεταφέρει μια ακόμα "αποκάλυψη" του. Επίσης μπορεί να κατηγορήσουν και εμάς. Για ποιό λόγο; Ακόμα δεν ξέρουμε. Αλλά επειδή οι κινήσεις της γραμμής υπεράσπισης είναι προβλέψιμες, το περιμένουμε και αυτό.
Εμείς πάντως επιμένουμε ότι πρέπει να μαζέψουμε κάποιο χρηματικό ποσό για ενίσχυση της νομικής υποστήριξης της υπόθεσης. Με αυτό πρώτα απ' όλα εννοούμε την ικανότητά μας να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας και το ανθρώπινο ύφος στην μάχη με τον οποιονδήποτε προσπαθεί να μας εμποδίσει να μάθουμε την αλήθεια. Επίσης δεν θα επιτρέψουμε να γίνει για δεύτερη φορά το "βραζιλιάνικο σήριαλ" που στο κάτω-κάτω δεν βοηθάει σε τίποτα.

ΥΓ. Μας κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η χρονική συγκυρία της σύληψης του ανηλίκου την δεδομένη αυτήν στιγμή . Δηλαδή επί έναν χρόνο το " ευαίσθητο" αυτό παιδί ήταν φρόνιμο, και τώρα τον έπιασε πάλι το δαιμόνιο της παραβατικότητας; Ή μήπως δεν μας τα λένε καλά;
Π.χ. οι πρώην φίλοι και νυν συγκατηγορούμενοι του βορειοηπειρώτη ποτέ δεν προσπάθησαν να δαμάσουν τα καταστροφικά τους ένστικτα. Από τους κατοίκους του συνοικισμού "Προμηθέας" της Βέροιας μάθαμε ότι στις αρχές Αυγούστου η παρέα των ανηλίκων, χωρίς κανέναν δισταγμό και μετά από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπύρας σπάσανε με πέτρες τα τζάμια και παραβίασαν με λοστούς την πόρτα του οστεοφυλάκιου που φυλάσονται τα ιστορικά πλέον οστά των Εβραίων της Βέροιας. Κανείς δεν τους έκανε μήνυση για αυτήν την αποτρόπαια βεβήλωση, επειδή στην Βέροια δεν υπάρχει πλέον Εβραική κοινότητα....

4 comments:

Equilibrium said...

Καλο κουράγιο για τη δίκη, σάς εύχομαι... Και ήδη το θαυμάζω, το κουράγιο σας...

eBoxNet said...

Kala kanete kai einai fysiko kai na anarotieste gia merika pragmata alla kai na sas afinei pagera adiaforous h peri "simorias" ipothesh.As elpisoume oti polu sintoma tha mathete ayta pou PREPEI na mathete ki oti tha apodothei DIKEOSINI.
Na ste kala,kalo kouragio.

μαύρη γάτα said...

μου φαίνεται τόσο λίγο να σας ευχηθώ "καλή δύναμη" στην δίκη.
Εχετε όλη μου την αγάπη και την συμπαράσταση

demi said...

ΝΑΤΕΛΑ μου.....καιρο ηθελα να σου γραψω αλλα ποσο φτωχα θα ειναι τα λογια μου?
ο γιος μου γεννηθηκε 6-2-06...λιγες μερες αφου χαθηκε ο αλεξ και αναρωτιεμαι σε τι κοσμο τον εφερα να ζησει...
θελω να τον κανω ξεχωριστο..να ζωγραφιζει ,να παιζει πιανο..θελω να του δειξω τα θαυματα της φυσης της επιστημης.........ΜΑ ΦΟΒΑΜΑΙ...
Γιατι πιστευω οτι ο Αλεξ πληρωσε την μοναδικοτητα του...
παιδι εξυπνο ,ιδιαιτερο..ξεχωριζε απο τα αλλα...αυτο ηταν το "λαθος του¨"
και εσυ εκει ..φυλακας αγγελος του σε καθε του βημα..
ποια μανα αντεχει ΤΟΣΟ πονο με αξιοπρεπεια?προσωπικα μιλωντας με μεγαλη μου χαρα θα επιανα στα χερια μου τους ανηλικους φονιαδες και θα τους εδερνα τοσο πολυ που θα ξερνουσαν το γαλα της μανας τους (και ας μην ειναι καθολου αξιοπρεπες αυτο)
μακαρι να μπορουσα να κανω κατι ..να πω κατι και να απαλυνω τον πονο σου....
κατεθεσα χρηματα στον λογαριασμο αλλα ισως λογο της δουλειας μου να μπορουσα να βαλω ενα μικρο λιθαρακι ...το εμαιλ μου ειναιPETAL@MAIL.GR.KAI ειμαι απο θεσσαλονικη.μην διστασεις ποτε αν χρειαστεις κατι να μου στειλεις μην.για οτιδηποτε.το σπιτι μου θα ειναι ανοιχτο για σενα.
με αγωνιστικους χαιρετισμους......demi