Saturday, March 28, 2009

Δικαιοσύνη ...

Ο καθένας περνάει τα βράδια του όπως μπορεί και όπως του αρέσει. Εγώ δεν έχω και πολλές επιλογές. Συνήθως δουλέυω μέχρι αργά, και μετά κάθομαι στο σπίτι. Μερικές φορές κλαίω. Για όλα αυτά που έκαναν σε μας και πολύ περισσότερο γι'αυτό που έκαναν στον Αλεξ. Κάποιες φορές πηγαίνω σε συναυλίες - είναι η δουλειά μου άλλωστε. Την Τετάρτη είδα την συναυλία με τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, με το τίτλο "Αν δεν υπάρχει ραγιάς, δε φυτρώνει πασάς" (συμφωνώ απολύτως ). Τώρα, το Σάββατο, είπαμε να δούμε την βραδιά ποίησης. Δεν έφτασα μέχρι το θέατρο. Ακριβώς κάτω από το σπίτι μου, ανταμώθηκα με τον αλβανό Νάσο, και την φάρα του. Μόλις με είδε έκανε μεταβολή, αλλά οι υπόλοιποι άρχισαν να βρίζουν και να τον ενθαρρύνουν. Πήγαιναν προς τα μπαράκια στην Κυριώτισσα. Βραδυνή έξοδο με τις γκόμενες τους, κανονικά. Η δικαιοσύνη αποφάσισε ότι αυτός με τα άλλα τέσσερα αποβράσματα χτύπησαν το γιό μου μέχρι θανάτου, τον πέταξαν σαν σκυλί, (μετά τι έγινε, και που πήγαν το κορμί του Αλέξανδρου, μάλλον πρέπει να το βρώ μόνη μου, δεν ασχολείται κανείς) και τώρα με 4 ώρες στην κουζίνα του γηροκομείου ο Νάσος εκτίει την "ποινή" του. Ηταν βλέπετε ανήλικος. Τώρα η κοινωνία πασχίζει να τον κάνει σωστό άνθρωπο. Το πιστέυετε; Εγώ όχι. Αλλά εμένα με εξοργίζει το γεγονός ότι εγώ είμαι υποχρεωμένη να παραμένω υπόδειγμα πολίτη, αντικρίζωντας τον δολοφόνο του γιού μου. Μην τυχόν να του πώ κάτι, η ακόμη χειρότερα,να κάνω. Οι κανόνες και οι ακριβοί δικηγόροι προστατέυουν τον "κακόμοιρο" τύπο, καταδικασμένο για παραβατική συμπεριφορά, λόγω της οικογενειακής του κατάστασης. Πατέρας αλκοολικός ( πως δουλέυει, απορώ ), στην μητέρα απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα, αλλά τελικά στρογγυλοκάθεται, και έβγαλε την πράσινη κάρτα ( πολύ θα ήθελα να μάθω, ποιός της την έδωσε), η αδελφή εδώ και πολλά χρόνια κάνει το αρχαιότερο επάγγελμα, τα αδέλφια του αγνωστο τι κάνουν. Βασικά και εγώ είμαι μετανάστρια. Και νιώθω κορόιδο. Τι την θέλουνε την σωστή νομοταγή συμπεριφορά, αν τελικά ο Νάσος, ο Στέλιος, ο Λευτέρης και ο Βασίλης είναι πιο πολύτιμοι από εμάς; Τι πρέπει να κάνω εγώ; Δεν τιμώρησαν αυτούς, εμένα καταδίκασαν να τους βλέπω και να μην μπορώ ούτε να πω κάτι.... και όποιος με κρίνει, ας δώσει πρώτα το παιδί του για σφαγή σ'αυτούς και μετά ας έρθει να το συζητήσουμε επί ίσοις όρους. Πολύ πίκρα, αλλά αν το διαβάζει και κάποιος άλλος νιώθω κάποια ανακούφιση.
Τα δικαστήρια με τους ενήλικες ( μητέρες, παππούδες, γιαγιάδες κλπ. ) πάνε για το φθινόπωρο. Πιο νωρίς δεν θα έχει καθαρογραφεί η δικογραφία. Τα δικαστήρια εδώ είναι υπόθεση. Να, μεθάυριο πάλι έχουμε τον Χίο, έκανε έφεση (και πήρε και δύο αναβολές).
Οι άλλες δικάσιμες ακόμα δεν ορίστηκαν, θα τα γράψω αργότερα.Και μακάρι να μπορούσα να γράψω για κάτι καλό.....

41 comments:

Orion* said...

natella, did anybody build a house with swimming pool during the days that alex was missing?
is there any building costractor named markopoulos or something like that?
Alexandra

joanna said...

Για πια δικαιοσύνη μιλάς βρε Νατέλα; Τι είναι αυτό;
Λυπάμαι για το χάλι της Ελλάδας σε πολλά θέματα...
και λυπάμαι ακόμα για τον μικρό μας Άλεξ που δεν μπορεί να ησυχάσει η ψυχούλα του.
Όσο για τα τέρατα αυτά που έχουν τέτοιο θράσσος, θα τα βρούν μπροστά τους κάποια στιγμή όλοι αυτοί που τα έχουν και κυκλοφορούν ελεύθερα.
Και να σου πω κάτι..."ουδέν κρυπτόν απο τον ήλιο" Κάποια στιγμή θα βγει η αλήθεια στο φως, έχε ελπίδες.
Σου εύχομαι καλή δύναμη

Orion* said...

μπορειτε να λέτε ο,τι θέλετε.ούτε κρύβομαι ούτε τίποτα.
κι απλά να συμπληρώσω πως το παιδλι που έκλαιγε, αναρωτηθήκατε μήπως το απειλούσαν με τη ζωή των γονιών του;
μιλάω για το αλβανάκι που διάβασα ότι ξέσπασε σε κλάματα.
επίσης, όταν έγινε το συμβάν ήμουνα και σπούδαζα αγγλία.
εσείς είστε γονείς του και τον σκέφτεστε συνέχεια. εγώ δεν του είμαι τίποτα και τον σκέφτομαι σχεδόν συνέχεια.
και τότε, είχα δει πως είναι κάπου σε μπάζα θαμένος.
ασχολούμαι με εξαφανίσεις παιδιών.
αλλά τί να πω; από τη στιγμή που με λένε τρελή.
με την υπόθεση της μαντλίν, ασχολούμαι συνέχεια.
από την ημέρα που βρήκα κάποια πράγματα, το μυαλό άρχισε να παθαίνει ανεξήγητη πλύση.
ούτε βγήκα σε τηλεοράσεις-αν και είναι γνωστή η αναγκαστική τηλεμεταφορά-ούτε ειδα καμία εκπομπή από αυτές που αναφέρετε στο μπλογκ σας.
απλά, εμενα έρχεται συνέχεια ο γιος σας, είτε θέλετε να το πίστέψετε είτε όχι.
και το ουδέ κρυπτόν υπό τον ήλιο, σχετικό.εξάρτάται από το τί θεωρείται ως ήλιο..
κι αν θέλετε μπορώ να έρθω από τη βέροια, για να με δείτε από κόντά.
μια κοπέλα είμαι,που έχω καταστραφεί.
βλέπε υπόθεση του κυριού που σκότωσαν με την υπόθεση βόνταφον, βλέπε φωτιές στα ελληνικά δάση, βλέπε αλεξ, και τα παιδάκια που εξαφανίστηκαν πρόσφατα κτλ, κτλ.
και ήρθε και μια σοφή να μου πει
"ποιος σου είπε να ασχολείσαι με πίτουρα;.."
Συγνώμη για την ενόχληση.

Orion* said...

και να συμπληρώσω, ότι μπορεί να κάνω λάθος.
πλέον έχουν μπερδευτεί τα θετικά με αρνητικά μου εγκεγαλικά κύτταρα.
όσα μου απέμειναν δηλαδή.

marianaonice said...

Δεν το καταλάβατε ακόμη;;
Στην Ελλάδα το σύνθημα είναι: Ολοι οι κατάδικοι έξω από τη φυλακή!!
Οπότε και ενήλικας να ήταν ο Νάσος και στη φυλακή να τον έβαζαν από την μπρος πόρτα θα τον έβγαζαν αμέσως από την πίσω με νομοθετικές διατάξεις!! Ψηφίστηκε νόμος το Δεκέμβριο 2008 και βγαίνουν όλοι οι κατάδικοι με φυλάκιση μέχρι 5 ετών, εξαγοράζοντας τις ποινές τους με 3 Ευρώ τη μέρα!! Τσάμπα πράγμα! για κάνε το λογαριασμό!!
Στην Ελλάδα καλή μου, η Δικαιοσύνη κατάντησε κενό γράμμα για όλους τους αδικηθέντες προς δόξα των εγκληματιών πάσης φύσεως!!!
Κουράγιο και υπομονή! Αν ήταν οποιαδήποτε άλλη ιστορία θα σου έλεγα να την ξεχάσεις!
Τώρα απλά σιωπώ...
:(

tzagalagabugu said...

Η ιδια τους η ζωη ειναι η τιμωρια τους.
Το οτι παραμενεις ανθρωπος μετα απο ολη αυτη τη δοκιμασια-δεν βρισκω καταλληλοτερη λεξη, και αυτη λιγη ειναι-ειναι η μονη νικη.

Nenyaki : ) said...

Συγγνώμη που θα πω ότι ντρέπομαι που κατάγομαι από την χώρα στην οποία πήγες για να βρεις μια καλύτερη ζωή και τελικά βρήκες μια τραγωδία.

Ειλικρινά εύχομαι να βρείτε όλες τις απαντήσεις που ψάχνετε. Ανατριχιάζω κάθε φορά που σκέφτομαι τον Άλεξ. Να ξέρεις ότι οτιδήποτε και αν λένε τα κανάλια-φίδια, πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες είναι με το μέρος σας.

Κουράγιο Νατέλα. Μακάρι ο Θεός να σας βοηθήσει...

magda said...

Νατελα

Είμαι Ελληνίδα και πραγματικά νιώθω την ανάγκη να σου ζητήσω συγνώμη! Συγνώμη για την κοινωνία που ζεις και υπομένεις, συγνώμη για τον Αλέξανδρο.

Τα πολλά λόγια περιττεύουν και οι πολλές αναλύσεις...

ruth_less said...

Διαβάζουμε την πίκρα σου... την νοιώθουμε στο πετσί μας και ντρεπόμαστε όλοι και ο καθένας ξεχωριστά σάμπως κι εμείς σου προξενήσαμε αυτό το κακό... τι να πει κάποιος; Φτωχά τα λόγια και τόσο λίγα.

Εύχομαι μια μέρα να βρεθεί η λύτρωση και να διαβάσουμε γι΄αυτήν από σένα.

jajavax said...

Χάσαμε 1 αστέρι (και σίγουρα δεν εννοώ τηλεοπτικό) για να περιμένουμε να δούμε μία ολόκληρη τηλεοπτική Ελλάδα, να διαμαρτύρεται μόνο για Αλέξη θύμα αστυνομικών.

Ουέ ημίν αναρχικοί και εξεγερταίοι.

Κυρία Νατέλα, ο Άλεξ λείπει και σε εμένα. Ο Άλεξ λείπει παράλληλα και σε παρέες που θα προοδεύανε, ενώ αρχίζουν να φαντάζουν ύποπτες μέχρι και οι πρώτες δασικές πυρκαγιές εκεί κοντά. Αν όχι η πρώτη, τότε η δεύτερη, σε οποιαδήποτε ακτίνα.

Συγνώμη για το ενδεχόμενο που προσεγγίζω. Βαθύτατα συγκινημένος, θέλω να πιστεύω ότι με συγχωρείτε γι αυτήν μου την καχυποψία.

athanasia said...

λυπαμαι,λυπαμαι βαθια που ειμαι ελληνιδα.Λυπαμαι που θεωρουμε το ανθρωπινο ειδος ανωτερο απο τα αλλα.λυπαμαι που υπαρχει τοση δυστυχια.λυπαμαι που αδυνατουμε να προστατευσουμε τους ανθρωπους που αγαπαμε.κοιταζω την οθονη εδω και μια ωρα προσπαθωντας να βρω κατι να γραψω.κατι που θα απαλυνει τον πονο.ομως, τιποτα!απλα λυπαμαι.

antalia said...

Καλησπέρα και απο μένα...
Διαβάζω τα σχόλια σας και με εκφράζουν πλήρως.
Ελλάδα=eurovision, πανηγυράκια, πολιτική, βρωμιά.
Τίποτα παραπάνω...τίποτα.
Ελπίζαμε έστω σε μια δικαοισύνη αλλά κάναμε λάθος και σ` αυτό....

Ευχομαι υπομονή και επιμονή.
Δεν μπορεί, κάποια στιγμή κάτι θα βρεθεί, κάτι θα γίνει και θα βρείτε το δίκιο σας!!!
Σας σκεφτόμαστε- Δεν σας ξεχνάμε- Δεν είστε μόνοι!!!

kalliopi papadaki said...

Δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε καν πως νοιώθετε! Εγω δεν ξέρω τιν θα έκανα ο΄'υτε αν θα συνέχιζα να είμαι υπόδειγμα πολίτη. Πραγματικά σας θαυμάζω. Σκέφτομαι την αδικία π[ου είστε υποχρεωμένοι να δέχεστε και με πιάνει αναγούλα για την χώρα που ζω. Να ξέρετε εγω και όπως φαίνεται πολλοί άλλοι δεν σας ξεχνα΄με ούτε στιγμή, όχι πως αυτό βοηθάει, αφού εδω οτι είναι στη δημοσιότητα παραμένει στο μυαλό του κόσμου. Πάντως εγω τέτοια αδικία, τόσο εξωφρενικά σκόπιμη δεν την ξεχνάω και δεν θα αφήσω και κανέναν δίπλα μου να ξεχάσει τον Αλέξανδρο και πιο πολύ ακόμα εσάς που μείνατε πίσω και το πιο φριχτό απ' όλα... δεν ξέρετε. Αν μπορούσα μόνο να εκφράσω πόσο με πνίγουν όλα αυτά, το οτι δεν μπορώ να κάνω κάτι, το ότι δεν μπορείτε εσείς...
Το μόνο που βλέπω είνα σύψη.
Και Νατέλα μπράβο σου που βγήκες στην Τατιάνα και έδωσες την ευκαιρία στον πολύ κόσμο να δεί πως δεν υπάρχει διακιοσύνη, δεν υπάρχει κράτος, ΤΙΠΟΤΑ. Είσαι πραγματικά μια γυναίκα που θα θαυμάζω πάντα όσο ζώ. Ευχαριστώ που υπάρχεις και μιλάς.

irellen said...

τα πολλα λογια ειναι φτωχια...και δυστυχως ο καθενας μονος του ξερει τι περναει και ποσο ποναει!
Σου ευχομαι καλη δυναμη κυρια Νατελα και ο Θεος να σου δινει κουραγιο σε αυτο το γολγοθα που περνας...

Maria Nefeli D said...

.........................

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΑΣ. ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΧΑΘΗΚΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΠΙΣΩ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞ ΘΑ ΤΟ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ.

ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΣΑΣ.............

ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

theo said...

Μπορεί να φανταστώ το να χάσει κάποιος το παιδί του απο ατύχημα, απο αρώστια, απο εγκληματική αμέλεια η πράξη...το συναίσθημα του γολγοθά που περνάς εσύ όμως δεν νομίζω ότι μπορεί να το νιώσει ανθρώπινη λογική.Πιστέυω όμως ότι μια μέρα θα βρείς την αλήθεια και μετά θα πράξεις ανάλογα ...και να είσαι σίγουρη ότι σχεδόν όλη η Ελλάδα θα είναι μαζί σου όπως και εγώ φυσικά.Τέτοια αποβράσματα να ξέρεις ότι η λέξη ήθος, πολιτισμός, ανθρωπιά, καλοσύνη,αξιοπρέπεια, ούτε ήξεραν ούτε θα ξέρουν ποτέ τι θα πεί...!!! Ευχομαι ολόψυχα όλοι οι γονείς αυτών των τερατογενήσεων να περάσουν (και θα περάσουν) πολύ χειρότερα απο ότι περνάς εσύ τώρα έχει ο καιρός γυρίσματα ΥΠΟΜΟΝΗ όμως ...με εκτίμηση theo ..!!!

Anonymous said...

Η δικαιοσύνη δεν αποδίδεται
Κάποιοι θεωρούν κτήμα τους νόμους και τους ερμηνεύουν-εφαρμόζουν σύμφωνα με τον μικρόκοσμό τους.
Όμως το Δίκαιο υπάρχει και υπερισχύει πάντα με το πλήρωμα του χρόνου για όλους και για όλα.
Σας αγαπάμε Νατέλα σας υποστηρίζουμε και δεν ξεχνάμε τον Άλεξ.

ruth_less said...

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή!
Πόσο λυπάμαι που επιβεβαιώθηκε άλλη μιά φορά πόσο μα πόσο τυφλή είναι...
Υπάρχει μια άλλη δικαιοσύνη, που την φέρνει ο χρόνος και τουλάχιστον η αλήθεια θα φανεί.
Νάστε δυνατοί. Κάποιοι -και δεν είμαστε λίγοι νάστε σίγουροι- θα περιμένουν μαζί σας.

Και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Άλεξ.

Dimitris Andrikopoulos said...

Καλησπερα Νατελα. Πριν απο λιγο διαβασα την τελευταια αναρτηση σου και θεωρησα σωστο να το προσθεσω και στο δικο μου μπλογκ.
Ευχαριστω και καλο κουραγιο
http://axion-esti.blogspot.com/2009/10/blog-post_24.html

marta fiord said...

Δε θα ξεχάσουμε αυτό το παιδί που δολοφονήθηκε..
Κουράγιο στους γονείς.

ruth_less said...

Ένα κεράκι για τον Άλεξ σήμερα... και μια προσευχή για σας, νάστε γεροί και νάχετε κουράγιο και δύναμη.

sofia said...

ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ.. ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΝ "ΛΑΔΙ" ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ... ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ "ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΜΙΑΣ ΜΑΝΑΣ,ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ... ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ : ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΟΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΤΣΙ ΠΙΘΑΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ ή ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΨΥΧΡΟΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΔΟΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ, ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΤΗ?....

Anonymous said...

Μη σταματάς να γράφεις Natela...η φωνή σου είναι η δύναμη σου...γνωστοποίησε την ιστορία φρίκης που έζησες στα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης...μόνο έτσι θα βγάλεις άκρη...

Την αγάπη μου και κουράγιο.

Κάνε ότι μπορέσεις για να βρεις το δίκιο σου.

Μη ξεχνάς να μη χάσεις κι εσύ τη ζωή σου. Ξέρω ότι η πίκρα που οι ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι σε πνίγει.

Αλλά πρέπει να συνεχίσεις τη ζωή. Είναι κρίμα να χαθούν δύο ζωές.

Καλή δύναμη σου εύχομαι.

Korineto said...

Νατέλα συνέχισε να γράφεις. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια πονάει πολύ. Τα ανήλικα κυκλοφορούν ελεύθερα και για αυτό δεν κάνει κανείς τίποτα. Είμαι η Κορίνα, συμμαθήτρια του Άλεξ στο δημοτικό. Σήμερα ανακάλυψα το blog σου, απλά συνέχισε να καταβάλεις προσπάθειες και κουράγιο - όσο σου έχει μείνει ακόμα.

Αίθρα said...

Καλησπερα Νατελα,
δεν εχω να πω κατι που δεν εχεις ηδη ακουσει. Θελω απλα να σου πω ποσο λυπαμαι πραγματικα για ολο αυτο...
Προχθες ειχα παει βολτα στην παραλια με τον 3.5 χρονων γιο μου και την 20 μηνων κορη μου. Εκει που προχωρουσαμε, περιμενοντας την κορη μου που περπαταει αργα ακομα, ο γιος μου εφυγε μπροστα και τον εχασα! Τρελλαθηκα! τον εψαχνα για 45 λεπτα. Κοντεψα να τρελλαθω στ'αληθεια. Ετρεχα σ'ολη την παραλια με την κορη μου αγκαλια, μου κοπηκε το αιμα και να μην τον βρισκω πουθενα. Πηρα τηλεφωνο σ'ενα φιλο που δουλευει εκει κοντα (ειμαι ανυπαντρη μητερα) και εψαχνε κι εκεινος. Τελικα γυρισα στο αυτοκινητο να αρχισω να ψαχνω σε νοσοκομειο και αστυνομια και τον βλεπω διπλα εκει στην παιδικη χαρα απ'οπου ξεκινησαμε τη βολτα μας. Ηταν πανω σ'ενα αλογακι και επαιζε. Δεν καταλαβε τιποτα. Ηταν και μια κυρια μαζι του που μας ειχε δει νωριτερα και μ'εψαχνε μετα εκεινη, αλλα εγω εψαχνα πιο μακρια. Δε μπορω να περιγραψω την ανακουφιση και τον τρομο που ενιωσα κι ευχαριστω το Θεο που τον βρηκα. Απλα καταλαβα, εστω και για 45 λεπτα, τι σημαινει να μη ξερεις πού ειναι το παιδι σου. Ευχομαι ο Θεος να σου δινει κουραγιο και δυναμη και να σου φανερωσει την αληθεια. Εισαι πραγματικα αξιοθαυμαστη. Να'σαι παντα καλα.
Με εκτιμηση, Ευαγγελια.

Anonymous said...

Νατέλα μου,
πιστεύω πως πολλοί άνθρωποι σε σκεφτονται και σ' έχουν στην καρδιά τους παρ' ότι δε μπορούν να κάνουν τίποτα χειροπιαστό. Έτσι κι εγώ, δεν σ' έχω ξεχάσει κι ούτε πρόκειται να το κάνω. Μακάρι να είσαι καλά και να σου δίνει δύναμη ο Θεός.
Με όλη μου την καρδιά, Ελένη.

Anonymous said...

ΝΑΤΕΛΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ....ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ....ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ...ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΜΙΑ ΨΥΧΗ "ΕΤΣΙ"!!!!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΠΑΝΑΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ.....!!!
ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ,

ΜΙΑ ΜΑΜΑ
ELPIS

Anonymous said...

Ειμαστε όλοι συνένοχοι για την κοινωνία της ξεφτίλας και το κράτος της πλάκας. Κι όλοι εκείνοι στη Βέροια που θίχτηκαν όταν τους έκραζαν δημόσια, είναι πιο ζώα από όλους μας. Πάω πάλι να θάψω την οργή μου στην τηλεόραση, αρκετά επαναστάτησα κι απόψε...
Νατέλα σ'αγαπάμε
ilias

Anonymous said...

ΤΟ 2006 ΗΜΟΥΝ 18 ΕΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ. ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟ ΓΙΟ ΣΟΥ. "ΤΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ;" ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ. ΕΙΠΑ ΝΑ ΨΑΞΩ ΣΤΟ INTERNET. ΕΙΔΑ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ: "ΚΑΙ;;;". ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΝΟ; (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ...). ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ. ΜΟΝΟ Η ΘΕΪΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ. ΛΕΝΕ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΟΙ ΘΝΗΤΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ... ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
Δ.

Anonymous said...

Βλέπω δημοσιεύματα όπως το παρακάτω και αναρωτιέμαι... Τελικά τα δικαιώματα ανθρώπων όπως η Νατέλα και ο Άλεξ, ποιός θα τα υπερασπιστεί???

Σε ποιό δικαστήριο θα πρέπει να πας Νατέλα μου για να βρεις τις απαντήσεις που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να έχεις???

Ντροπή μας που ανεχόμαστε όλες αυτές τις αδικίες, χωρίς να ξεσηκωνόμαστε, χωρίς να ξεβολευόμαστε... Νατέλα, ούτε συγνώμη δεν εντέχω να σου πω, που είμαι άθελα μου ένα κομμάτι της κοινωνίας που τόσο πληγώνει τους ανθρώπους που την αποτελούν...

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231055504

Αλεξάνδρα, Μυτιλήνη

Anonymous said...

Νατέλα είσαι μια αξιοθαύμαστη γυναίκα, εύχομαι ο Θεος να σ δίνει υγεία κ κουράγιο κ να σε δικαιώσει γρήγορα!.. Είσαι στις καθημερινές προσευχές μας, σ'αγαπάμε πολύ εσένα κ τον Αλεξ!

Anonymous said...

ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΠΟΝΑΩ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΕΨΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ. ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ!

Anonymous said...

Κουράγιο

dolores181 said...

Αγαπητή Νατέλα
Από την πρώτη στιγμή που είδα την αφίσα με την φωτογραφία του Άλεξ στο μετρό, τον έχω στην καρδιά μου. Εύχομαι να είσαστε υγιείς στο Νέο Έτος και να μη χάσετε ελπίδες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Ντολόρες Πρωταγόρα, παιδίατρος

Anonymous said...

Ακόμα κυλάει μέσα μου η οργή. Δεν ξέρω τι να πω... Νατέλα να έχεις την αγάπη μας.

Anonymous said...

...τυχαία καθώς έψαχνα στο ίντερνετ ανακάλυψα την ύπαρξη αυτού του ιστοχώρου....
έχω καθηλοθεί και διαβάζω τα τεκτενόμενα από το πρωί....
ποιές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση?
...έχετε βρει κάποια άκρη?...φαντάζομαι ότι ο πόνος σας δε μετριάζεται με τίποτα αυτές τις ώρες,μέρες,μήνες,χρόνια....πρέπει να έχετε αρκετό κουράγιο για να καταφέρετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μάθετε τί έγινε στο παιδί σας!!! Έχετε το δικαίωμα να ξέρετε...αν μη τι άλλο σας οφείλουν κάποιες εξηγήσεις....υπάρχουν ακόμα άνθρωποι εκεί έξω που νοιάζονται και περιμένουν ανυπόμονα (...κάποτε....) την απονομή δικαιοσύνης...αν τελικά υπάρχει αυτός ο όρος στο λεξιλόγιο κάποιων.....

Εύχομαι να λάμψει η αλήθεια και οι πραγματικοί υπαίτιοι να πληρώσουν γι'αυτό που έπραξαν...συνειδητά και μη...

Anonymous said...

Αγαπητή Νατέλα,

Η υπόθεση του γιου σου Άλεξ με συγκλόνισε από την πρώτη στιγμή και με συγκλονίζει ακόμα περισσότερο από τότε που έγινα κι εγώ μητέρα.

Τα τελευταία χρόνια ζω στην Αμερική και παρακολουθώντας τα νέα έχω να πω ότι και εδώ το θέμα του bullying και της στοχοποίησης ορισμένων παιδιών είναι μάστιγα. Τρέμω για τη μέρα που ο τώρα ενός έτους γιος μου θα εκτεθεί στο σχολείο και την κοινωνία γενικότερα και δεν θα είμαι εκεί σε κάθε του βήμα, να ξέρω τι του συμβαίνει.

Δεν ξέρω πώς να μιλήσω σε μια μάνα που οι δολοφόνοι του παιδιού της δεν την άφησαν καν να το αποχαιρετήσει για τελευταία φορά. Θέλω ωστόσο να πω πως η στοχοποίηση μικρών παιδιών μεγαλώνει ως πρόβλημα, και να σε παρακαλέσω από τα βάθη της ψυχής μου, να υπερβείς τον πόνο σου και να βοηθήσεις σε anti-bullying προσπάθειες (αν δεν το έχεις ήδη κάνει). Να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις βοηθήσει όλες τις μητέρες που ανησυχούν μη γίνει το παιδί τους θύμα ή θύτης.

Σ'ευχαριστώ για το ήθος σου.

Anonymous said...

:'(
Δεν μπορώ να πω τίποτα για να ακακουφίσω τον πόνο σου..
Είσαι υπέροχος άνθρωπος..

Anonymous said...

:'(
Δεν μπορώ να πω τίποτα για να ακακουφίσω τον πόνο σου..
Είσαι υπέροχος άνθρωπος..

Anonymous said...

Έχε πίστη στο Θεό!Αυτός είναι ο πιο δίκαιος κριτής.Εύχομαι να σου δίνει δύναμη & ν'αναπαύει την ψυχούλα του Άλεξ.

Anonymous said...

Κα Νατελα ειστε αξιοθαυμαστη,μια αξιοπρεπης κυρια.Σας ευχομαι κουραγιο.